Keşfet

Chemi Pure Elite

aykut_ozkan

Yeni Üye
Ad Soyad
Aykut
Merhaba arkadaşlar,

Nano tank kurduğum için, yurtdışı nano reef sitelerinde ve forumlarında sıkça karşılaştığım bir ürün olan "Chemi Pure Elite " hakkında bilgisi olan veya kullanan varmıdır? Ürün hakkında detaylı bir bilgi buldum, kimyasal temizlik ve iyon jeneratörü,kristal berraklığında su, ph dengesi,balıklarda uzun yaşam, zehirli element temizleme vs.vs.. Fakat bizim forumlarda rastlamadım, bu ürünü kullanan yada denemiş olan varsa yorumlarını almak isterim.

Merhaba arkadaşlar,

Nano tank kurduğum için, yurtdışı nano reef sitelerinde ve forumlarında sıkça karşılaştığım bir ürün olan "Chemi Pure Elite " hakkında bilgisi olan veya kullanan varmıdır? Ürün hakkında detaylı bir bilgi buldum, kimyasal temizlik ve iyon jeneratörü,kristal berraklığında su, ph dengesi,balıklarda uzun yaşam, zehirli element temizleme vs.vs.. Fakat bizim forumlarda rastlamadım, bu ürünü kullanan yada denemiş olan varsa yorumlarını almak isterim.
Selamlar;

Ben Red Sea Max 250 imde epey kullandım 11 oz (333 gr) lik olanlar 6 ay gidiyor. Turkiye de bildigim kadari ile satan yok Ebay den tavsiye ederim ama posta ucreti fazla.

Nitratı ve phosfatı 1 -2 hafta icinde sıfırlıyor baska hic bir urun kullanmanıza gerek yok yeterki duzenli olarak kullanın. Ara verildiginde nitrat artabilir.

brgds

Selamlar;

Ben Red Sea Max 250 imde epey kullandım 11 oz (333 gr) lik olanlar 6 ay gidiyor. Turkiye de bildigim kadari ile satan yok Ebay den tavsiye ederim ama posta ucreti fazla.

Nitratı ve phosfatı 1 -2 hafta icinde sıfırlıyor baska hic bir urun kullanmanıza gerek yok yeterki duzenli olarak kullanın. Ara verildiginde nitrat artabilir.

brgds

Bilgi için teşekkürler, evet Türkiye de web üzerinden ben de bulamadım. Nitrat sorunum var Pirugen de aynı işi görürmü onu araştırıyorum.

Ebay yerine buradan almak daha hızlı, direk kartla alışveriş imkanı veriyor, her tür rsm yedek parçası da var, 4 günde teslimat Türkiye'ye

Moderatör tarafında düzenlendi:
redsea için mod ları imcelerken bende Purigen and CPE (Chemi Pure Elite) ı seramik yerine kullanmamın çok çok daha iyi olucağını keşfederek buraya geldim .

Burdanda ürünleri aramaya gidicem sanırım purigen ülkemizde var.

Ülkemize gelmiş.İyi bir ürün diyorlar

Selamlar;

brgds
Barış abi yeniden kullanıyormusun?İçinde filtre torbası varmı?

Kaç gramı kaç litre tuzlu su için uygun?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ülkemize gelmiş.İyi bir ürün diyorlar

Barış abi yeniden kullanıyormusun?

İçinde filtre torbası varmı?

Kaç gramı kaç litre tuzlu su için uygun?
Selam Bariscan,

Omer zaten cevaplamis purigen gibi degil 6 ay sonra tekrar kullanamiyorsun ne yazik ki.

Not: ben purigen i genelde tekrar kullanmiyorum bu arada her ne kadar kullanilabildigi soylensede.

- Var.

- 20 - 150 litre için 1 kutu, 150 - 375 litre için 2 kutu kullanılıyor.
Teşekkürler ömer burda cevabını vermişsin nanoya kyacaktım 190litre yazıyor üzerinde ama dediğine göre hepsini kullanabilirim...Fosfat ve nitrata ölümmmmm

3-4 haftada bir değiştirin diyor kullanıcılar...O yüzden bende litrajında kullanmaya karar verdim 4e böldüm.

Arkadaslar abiler merhaba ! ben denizanası beslemek ve birde ona göre yuva yapmak ıstıyorum :)  yuva işinin kafamda birşeyler tasarladım ve yapıcam yakın zamanda. İşin aslı böyle garip huylarım vardır bışı isterim kafamda tasarlar 1 ay içinde kendim yaparım. Denizanası ıçin oval boru şeklinde bir akvaryum kafamda tasardım. Hava sirkülasyonu içinde aklımda güzel bişi var neyse :)  ben teknik olarak herşeyi yapabilirim ama tek takıldığım sorun şu; Denizanasını karasudan bu yaz bulmayı düşünyorum ama bu şirin yaratık ne yer ne içer yemini internet hariçi nasıl bulabilirim nasıl yapabilirim ve kaç derece suda yaşar sıcaklık değerleri kaç olmalı falan bunları bilen bi arkadaş bana söylerse bu işle uğraşmak istiyorum bilgileriniz eklemek uyarmak soylemek bilgilendirmek isteyen kişilerin görüşlerine açığım akıl almaya tavsiyeye varım bekliyorum şimdiden çok saolun

sevgili mitra konuyu cok yalnis yere acmissin ama istemeden benim bu basligi gormeme sebep oldun tesekkurler :)  soruna gelince deniz anasi beslemek icin bildigim kadari ile oval yapili bir akvaryum gerekiyor en azindan ulkedeki yerel akvaryumlarda gorduklerim hep yuvarlak akvaryum icindeydi koseli yada duz akvaryum icinde deniz anasi hic gormedim.

bu arada konu basligina gelince ben bu chemi pure elite`dan 3 kutu yaklasik 2 yil once almistim amazondan ancak henuz daha hic kullanmadim.. hatta konu basligini gorunceye kadar varligini bile unutmustum.. bunu reaktorde mi kullaniyorsunuz yoksa yanlis animsamiyor isem filter bag ile geliyordu direk olarak sump`a filter bag ile mi koyuyorsunuz? phosban bitince bunlari kullanayim bari

kare şeklindekilerde olmuyormuş dediğim ve dediğin gibi oval yuvarlak olması gerekiyormuş akvaryumun. çünkü köşe kenarlara denk gelince denizanası oradan çıkamayıp sıkışıyormuş ve stresten ölüyormuş. O yüzden genel olarak oval akvaryumlar tercih ediliyormuş. Peki ben yanlış yere konu açtım beni yönlendirecek biri var mı sorumun cevaplanmasını istiyorum ve gerekten yöneticilerden özür dilerim ve her kezden :)

kare şeklindekilerde olmuyormuş dediğim ve dediğin gibi oval yuvarlak olması gerekiyormuş akvaryumun. çünkü köşe kenarlara denk gelince denizanası oradan çıkamayıp sıkışıyormuş ve stresten ölüyormuş. O yüzden genel olarak oval akvaryumlar tercih ediliyormuş. Peki ben yanlış yere konu açtım beni yönlendirecek biri var mı sorumun cevaplanmasını istiyorum ve gerekten yöneticilerden özür dilerim ve her kezden :)
ozur dilerim konunu tam okumadan cevap vermis idim sen zaten oval yapacagini yazmissin :)  wiki de nasil yapilacagi yaziyor asagida kopyalaridim linke bakarak yapabilirsin.. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar