Keşfet

CHEMİCLEAN KULLANAN VARMI

eren4141

Yeni Üye
Ad Soyad
Eren
CHEMİ CLEAN KULLANAN VARMI BEN KULLANDIM CAYNO SORUNUM İÇİN ÇOK ŞÜKÜR ESER KALMADI CAYNOADAN FAKAT PS 10 GÜNDÜR TAŞİYOR BENDE KAPALI TUTTUM SÜREKLİ  % 20 SU DEĞİŞİMİ YAPTİM FAKAT YİNE TAŞMA DEVAM EDİYOR BUNU YAŞAYAN OLDUMU HİÇ 

Normal.

ps yi kapama. toplama kabını çıkart. öyle çalışsın

Ben 2 sene önce kullanmıştım.Rahat 3 ay boyunca 2 haftada bir % 20 su değişimi yaptığım halde ps devamlı taştı.Evet sorun 2-3 aylığına çözüldü ancak 4.ay tekrar yosun ve cyano başladı.Bu sefer tekrar ilacı kullandım ancak hiçbir etkisi olmadı.Canlıları sump'a aktardım ve Işıklandırmayı bir süre kapatarak,düzenli su değişimleri,sifonlama ve fosfat medyası kullanarak olayı çözdüm.Beklemekten başka çareniz yok maalesef.Arkadaşın da dediği gibi ps çalışsın ama çıkardığı suyu geri salsın akvaryuma.En azından oksijen üretimi devam eder.Birde tavsiyem olacak size,bende o zamanlar yoktu ama UV sterilizör kullanmanızın sorunlarınızı azaltacağı ve ps taşma sürecini kısaltabileceğini düşünüyorum.Günde 4 saat çalıştırmanızın yeterli olacaktır tahminim.Ben bu şekilde kullanmaya devam ediyorum.Son olarak almayı düşünürseniz kaliteli bir UV sterilizör almanızın hem elektrik sarfiyatı açısından hemde etki açısından daha avantajlı olacağını düşünüyorum.

Ps'yi alt kısımdan yükselterek çalıştırmayı deneyin. Çalışırken taşmayacak şekilde az az toplamasını sağlayın. Muhtemelen bir kaç güne sıkıntı çözülecektir. Ben cyno bakteri için sürekli macrol mr 7 tab. kullandım, hiçbir zaman sıkıntı yaşamadım.

Ps'yi alt kısımdan yükselterek çalıştırmayı deneyin. Çalışırken taşmayacak şekilde az az toplamasını sağlayın. Muhtemelen bir kaç güne sıkıntı çözülecektir. Ben cyno bakteri için sürekli macrol mr 7 tab. kullandım, hiçbir zaman sıkıntı yaşamadım.
macrol mr 7 tableti nasıl kullandınız bilgi verirseniz bizler için iyi olur

tabletin üzerindeki sarı boyasını kazımanız gerekiyor öncelikle. Sonrasında tableti tuzlu suda eritip akvaryuma dökün. 500 litreye kadar  bir tabletin  uygun olduğunu düşünüyorum. 3-5 gün devam edin azaldığını göreceksiniz. 3-5 saat sonra Ps'yi altdan yükseltip çalıştırabilirsiniz..

tabletin üzerindeki sarı boyasını kazımanız gerekiyor öncelikle. Sonrasında tableti tuzlu suda eritip akvaryuma dökün. 500 litreye kadar  bir tabletin  uygun olduğunu düşünüyorum. 3-5 gün devam edin azaldığını göreceksiniz. 3-5 saat sonra Ps'yi altdan yükseltip çalıştırabilirsiniz..
Tuzlu su akvaryumun suyu olurmu hergünmü yapacağız bu işlemi 3-5 güne kadar

Ps hava girişine (susturucuya) uzun bir hava hortumu takarak hava miktarını azaltın. Ben ilk kullandığımda 25 gün taşma oldu. Son kullanımda belirttiğim yöntemle hiç taşma yasamadim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar