Keşfet

CHEMICLEAN Kullanımı cyano'ya veda

zmumitmetin

Yeni Üye
Ad Soyad
Ümit METİN
Değerli akvaristler;

Bundan 1 yıl önce manavgat'tan merhaba başlığı ile aranıza katılmıştım. Öncelikle tankımdan bahsedeyim. 132*60*60 yandan taşmalı, 2 adet jebao RW 8, JNS CO3 PS, kendim yaptığım ve daha önce resimlerini paylaştığım led armatür ve yine kendi yaptığım arduino tabanlı mikroişlemci kontrolü ile 1 yıldır resif tankımı döndürüyorum. Tank kurulumundan 5 ay sonra montiropa plate altında başlayan cyano sabırsızlığım ve bilinçsiz müdahale nedeniyle tüm tankı ve hatta mercanları sardı. 

Bazı mercanlarımın ölmeye başlaması nedeniyle Chemiclean kullanma kararı aldım. 2 gr'lık kutu da satılan ürün her 10 galon (yaklaşık 38 litre) için 1 ölçek şeklinde bir kap içerisinde akvaryum suyu ile karıştırarak tanka ekledim. 2 gün içerisinde cyanodan eser kalmadı. Kum ile cam arasında oluşan cyanolar bile yok oldu. Uygulama esnasında PS kapatmanıza gerek yok.

Ürünün kullanımı ile ilgili önemli noktalar;

- UYGULAMA SONRASI PS 15 GÜN KENDİSİNE GELEMİYOR VE SÜREKLİ TAŞIYOR. NİTRAT PROBLEMİNİZ VARSA DİKKAT EDİLMELİ

- her 38 litreye silme 1 ölçek chemiclean;

- uygulamadan sonra PS çalışmaya devam edecek;

karbon, medya vs kullanıyor iseniz sumptan çıkartmanız öneriliyor. 

- Su değişimi yapılana kadar tanka mutlaka kuvvetli bir hava motoru ile hava verilmesi gerekiyor. Çünkü ürün tanktaki oksijeni absorbe ediyor.

- uygulamadan 48 saat sonra %20 su değişimi yapılması gerekiyor.

Cyano ile ilgili çok fazla makale ve uygulama okudum. Chemiclean uygulamasından sonra canlı kaybım olmadı. Ayrıca ürünü işyerimde bulunan bitkili tatlı su tankımda da uyguladım. Sonuç mükemmel. Hiçbir canlı kaybı yok. Kum içerisindeki cyano bile yok oldu. 

Cyano ile ilgili sıkıntısı olanlar var ise düşünmeden ürünü kullanabilirler. Ürün üzerinde antibiyotik içeriği olmadığı yazıyor. Kullandım ve çok memnun kaldım. Yukarıda da belirttiğim gibi nitrat sorununuz yoksa gözü kapalı kullanabilirsiniz. Tankın uygulama öncesi ve sonrası fotoları ektedir. PS de 15 gün boyunca resimdeki gibi taşmaya devam etti. (DİPNOT :15. gün hava emişine uzun bir hava hortumu taktım normale döndü.)

Uzun soluklu sorunsuz tanklar dileğimle.

Saygılar.

Uygulama Öncesi;

Ekli dosyayı görüntüle 39465

Uygulamadan 24 saat sonra;

Ekli dosyayı görüntüle 39468

Ekli dosyayı görüntüle 39467

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ürünü nereden aldınız ? Ben reeflowers remalgae kullandım. Faydasını gördüm ancak kabuklu canlılarda olumsuz yan etkileri var.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

google a "chemiclean fiyat" yazınca iki yerli firma çıkıyor. Hangisi olduğunu hatırlayamadım. 

Arkadaşlar,

chemi clean güzel bir ürün, elimde var kullandım, etkili ancak,

temizlenince tekrar çıkmıyor diye birşey yok...

eğer tankınızda silikat ve fosfat varsa, chemi clean, 48 saatte temizliyor, olmadı su değiştirip bir doz daha, 1 48 saat daha temizliyor ama 1 hafta sonra tekrar hortluyor...

önce su kalitenize, reverse osmosis ünitenizin durumuna ve lambalarınızın ömrüne bakın, sonra chemi clean veya biodigest ile kalanı temizlersiniz...

hem biodigest, hem chemi clean ile farklı zamanlarda temizledim , 1-2 haftada tekrar çıktı, çünkü fosfatı düşürmekte zorlanıyorum, 

şu an aluminyum fosfat tutucu deniyorum, özellikle silikat varsa, silikat toplamada Demir oksitden daha etkili olduğunu öğrendim... 

İyi bir test ile fosfatınıza bakın (hanna veya Nyos high res.), 0,1 mg ve üstü fosfat varsa ne uygulasanız cyano beslenir...

aynı şekilde 20-30 üzeri nitrat ...

veya fosfat ve nitratın biri varken diğeri yoksa ve siz biopellet veya bakteri besini veya votka sirke şeker falan veriyorsanız yine cyano her yerden fışkırır...

önce ortamı bir sadeleştirin, organik ve besinleri uzaklaştıracak önlemleri alın, halen az biraz varsa biodigest veya chemi clean dan birini kullanın bir daha görmezsiniz...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Su kalitesini ve diğer etkenleri düzenlemeden cyano kaçınılmaz bir durum. Bendeki cyano oluşumu çok yüksek ihtimalle pul yemden kaynaklanıyordu. Cyano problemi yaşadığım iki tankta da pul yem kullanıyorum. Günde 2 bazen 3 kez yemleme yapıyordum. Şu an iki tankta da  yemlemeyi azalttım. Hatta deniz tankında 2 - 3 günde bir yemleme yapıyorum. Chemiclean kullanalı 3 ay oldu. Şükürler olsun cyanodan eser yok. Tam bir baş belası avuç büyüklüğünde 3 adet sps kaybettim bu yüzden. Forumda deneyimli akvaristlerin dediği gibi su şartları, aydınlatma, filtrasyon v.s. durumları kontrol etmek gerekiyor. 

Canlı yüküm fazla değil ve su değerlerim hiç değişmedi. Nitratı sadece chemiclean uygulaması sonrası 2 - 5 arası gördüm onun dışında hep 0 çıkıyor. (Tropic Marine Expert Test). Ancak dediğim gibi 2 tankta da pul yem kullanıyorum ve yemlemeyi sanırım fazla yapıyordum. Bilindiği üzere pul yem fosfat değerini yükseltir. Ben cyanodan bu şekilde kurtuldum. Darısı cyano ile mücadele eden herkesin başına inşallah :)

Abi aynı ilacı bende girdim 24 saat oldu hiç bi gelişme yok. Işıkları kapaticakmiyiz bu 48 boyunca ... Lütfen bilgi

Aquaforest testleriyle yapılan testlerde hepsi olması geren aralıklarda.

Nitrat 0.1 

Fosfat 0.3

Işıkların açık veya kapalı olması fark etmiyor. Ancak skimmer fazlasıyla tepki veriyor. Üzerinde yazan kriterlere göre uygulama yaptıysanız etki gösterecektir.

arkadaşlar merhabalar,

Her yerde arıyorum ancak türkiyede bu ürünü satan kimseyi bulamadım. yada stoklarında kalmış. Amazon üzerinden getirtmiştim. ancak o da gümrükten geri döndü.  Nereden satın alabileceğimi bilen var mı ? 

Beyler merhaba ben cyano olayını antibiyotik (yarımdan az kullanarak hallettim) kayaların üzerinden bile gitti. ps kahverengi topladı. Ben kurtardım 1 günde gözle görüldü, 2. gün akvaryum rahatladı. İlk gün az mercanlar kapandı ama sonra eski durumlarına geldiler.

Konu görüntüleyen kullanıcılar