Keşfet

Çift protein skimmer hakkında !

cagselcuk

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, 

Tankım 175 lt, sump dahil 225 litre gibi Total su hacmim var. Sistem 5. Ayında. Aydınlatma, Uv, dalga motoru vs vs ekipmanların hepsi tamam, akıntısız alanım yok, hacme göre kaya miktarım fena değil genel geçer konuşulanlara göre. Tankta mercanım yok şuan biraz daha suyun olgunlaşmasını bekliyorum sps veya zor mercan hevesimde yok. 7 adet 6-7 cm lik balığım ve bir karidesim var.

Şimdi geleyim soruma. Elimde iki adet skimmer var. Bubble Magus nac 7 ve curve 5. Curve 5'i sürekli, nac 7'yi timer'a bağlayıp günde 4-5 saat gibi çalıştırsam bunun bana getiri ve faydası ; götürü ve zararı ne olur ? 

Arkadaşlar merhaba, 
Tankım 175 lt, sump dahil 225 litre gibi Total su hacmim var. Sistem 5. Ayında. Aydınlatma, Uv, dalga motoru vs vs ekipmanların hepsi tamam, akıntısız alanım yok, hacme göre kaya miktarım fena değil genel geçer konuşulanlara göre. Tankta mercanım yok şuan biraz daha suyun olgunlaşmasını bekliyorum sps veya zor mercan hevesimde yok. 7 adet 6-7 cm lik balığım ve bir karidesim var.
Şimdi geleyim soruma. Elimde iki adet skimmer var. Bubble Magus nac 7 ve curve 5. Curve 5'i sürekli, nac 7'yi timer'a bağlayıp günde 4-5 saat gibi çalıştırsam bunun bana getiri ve faydası ; götürü ve zararı ne olur ? 
Canlı eklemesı hakkında almanya forunlarından takip ediyprum hep , facebook sayfalarındanda görüyorum, alman hobiciler bizim tam tersimisi yapiyorlar, tank kurulduktan 2 3 hafta sonra yumuşak mercan eklemesi yapiyorlar, mushroom, leather gibi.. biz ise tam tersi balık eklemesi yapiyoruz.. balık eklemesini 4 5 ay sonra yapiyorlar.. onlar mı yanlış yapiyor , biz mi?

Çift ps içinde geçenlerde bir arkadaşta ayni konuyu konuştuk oda çift ps kullaniyor, bir sorun yaşamadı.. ama yinede ustadlar daha iyi bilir..

SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar, ben tuzlu suya sadece balıklar için giriş yaptım diyebilirim. Fowlr / marine tarza ilgiliydim ki hacmim bu kategoriye göre küçük bile denebilir bunun da farkındayım. İlk canlımı 2 ay sonra girdim ama balık benim için öncelikti. İlk mercan girilmesinin eminim ki bir ilmi, hesabı vardır da çift skimmer sorumun sebebi yine balıklara daha sağlıklı bir ortam sunabilir miyim ana fikri.

Selamlar, ben tuzlu suya sadece balıklar için giriş yaptım diyebilirim. Fowlr / marine tarza ilgiliydim ki hacmim bu kategoriye göre küçük bile denebilir bunun da farkındayım. İlk canlımı 2 ay sonra girdim ama balık benim için öncelikti. İlk mercan girilmesinin eminim ki bir ilmi, hesabı vardır da çift skimmer sorumun sebebi yine balıklara daha sağlıklı bir ortam sunabilir miyim ana fikri.
Mercanı ilk eklemelerinin sebebi.. Balık üreten, Mercan tüketen mantığıyla gidiyorlar.. kurulumdan hemen sonra temizlikçi ekibi vs giriyorlar , mercanda tüketen olarak giriyorlar.. balık nitratta buyuk payı olduğu için en son balık ekliyorlar tanka, herşey tam oturduktan sonra...

Mevcut skimmerin nitrat seviyesini düşuruyorsa ikinci bir psye gerek yoktur bence

Konu görüntüleyen kullanıcılar