Keşfet

Çıt çıt sesleri ve pistol şüphesi

tristan

Yeni Üye
Ad Soyad
Kutlu
Arkadaşlar;

Akvaryum kurulalı 7-8 ay kadar olmuştur herhalde. Bu süre zarfında akvaryumdan sürekli çıt çıt sesler geliyor. Pistol shrimpten hep şüpheleniyorum ama armatür ısınıp soğuduğu için onun metalinden de ses gelebilir diye düşündüğümden hiç üstüne düşmedim. Ses bir tek akvaryumun yanıbaşında iken duyulabiliyor. Öyle uykudan uyandırıp telaşlandıracak kadar değil? Pistol olsa herhalde kabuk değiştirir, kabuğunu görürdüm. Ama böyle bir durumda yok. M boyu az geçgin bi blue tangim var, beyaz benek olmadığı gün sayısı sayılıdır. Acaba diyorum akvaryumum da pistol var ve blue tangi huzursuz edip sürekli beyaz benek olmasını mı sağlıyor? 

Pistol olup olmadığından nasıl emin olabilirim ve nasıl yakalayabilirim? 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Pistol olacağını zannetmiyorum belki mantis shrimp olabilir küçük boyutta, pistol shrimp karakteristiği gereği genellikle kum kazar ve görmüş olman gerekirdi, mantis kaya deliğine girmiş olabilir, yakalama şansın yerini bilmedikçe pek yok, eğer yinede pistol shrimpten şüpheleniyorsan yellow watchmen goby bir tane direkt bulur pistol shrimpi :)  beyaz benek ile de hiçbir alakaları olmaz benm akvaryumumda 4 tane pistol var, 2 tanede blue tang

Pistol olacağını zannetmiyorum belki mantis shrimp olabilir küçük boyutta, pistol shrimp karakteristiği gereği genellikle kum kazar ve görmüş olman gerekirdi, mantis kaya deliğine girmiş olabilir, yakalama şansın yerini bilmedikçe pek yok, eğer yinede pistol shrimpten şüpheleniyorsan yellow watchmen goby bir tane direkt bulur pistol shrimpi :)  beyaz benek ile de hiçbir alakaları olmaz benm akvaryumumda 4 tane pistol var, 2 tanede blue tang
Yıldırım bey;

Valla artık herneyse çıksın ortaya bileyim. Yeminlen kinim garezim yok, bişiy yapmıycam :)  Ne olduğunu bileyim yeter, beslerim bile ...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yıldırım bey i ;

pistol, goby ve mantis uzerınde ve bilgilendirmede her zaman destek aldıgım dostumdur, Yan dal olarak kum ile hasır neşir olan canlılar uzmanlık dalındadır. 

Benim de yorumum , pistol cıt cıt diye cok rahatsız etmeyen peridodu uzun olan ses çıkarıyor. Mantis tam bir bomba oda inliyor. :D

Yıldırım Bey Madem bu işin uzmanı olarak gösterildi o zaman benimde bi sorum olacak  :)

Bende 15 litre Pico var.  1 Aurora Goby ve Pistol shrimp im var. beraber takılıyorlar ancak 7-8 gün oldu goby i alalı yüzünü 1 kere gördüm. yuvadan hiç çıkmıyor mu öldümü kaldımı bilmiyorum. youtube de izlediğim videolarda genelde goby gözcü olduğu için yuva önünde takılıyor ama benim goby piyasa da yok. neden olabilir fikriniz varmı ?

Hakan abi işin şakasında :)

ama ortaya çıkmayan goby pistol shrimp ikilisinde iş tamamen şans işi, biraz daha zaman verin goby zamanla ya alışır ya da daha once benim başıma geldiği gibi, hiç çıkmayabilir. Aurora goby çift olarak daha rahat tür, ama ortalıkta gezinsin diyorsanız, en rahatları watchmen türleri, 

muhtemel bir kere dışarıda gördüyseniz zamanla daha çok ortaya çıkmaya başlar ama yine de sizi tatmin etmeyebilir

Hakan abi işin şakasında :)

ama ortaya çıkmayan goby pistol shrimp ikilisinde iş tamamen şans işi, biraz daha zaman verin goby zamanla ya alışır ya da daha once benim başıma geldiği gibi, hiç çıkmayabilir. Aurora goby çift olarak daha rahat tür, ama ortalıkta gezinsin diyorsanız, en rahatları watchmen türleri, 

muhtemel bir kere dışarıda gördüyseniz zamanla daha çok ortaya çıkmaya başlar ama yine de sizi tatmin etmeyebilir
Bilgi için Tşk ederim,

Bu ikilinin yanına bi tane de Nematodes goby almayı planlıyorum, tabi eğer bulabilirsem :)  sponsorlarımızın hiçbirinde yok. yeni yapılacak balık ithalatlarını bekliyorum :)

Forumda Feza Bey var (FEZA HOKKACI) tanırsınız belki. bu söylediğim 3 lü kendisinde mevcut ve güzel bi görüntü sergiliyorlar. videosunu paylaşmıştı. benimde çok hoşuma gitti aynı kadroyu kurmak istedim :)

Ama tabi Nematodes Goby bulamazsam sanırım watchman tercihim olacak

Şöyle bir sıkıntı var watchmen nematodes gibi paylaşmayabilir aynı yuvayı, hatta daha büyükse yuvadan kovabilir aurorayı, 

nematodes alsanızda aynı üçlüyü kuramayabilirsiniz, anladığım kadarıyla cinsiyetleri aynı yuvayı paylaşmada etkili oluyor yani oda şans işi :)  nematodes ile yasha benzer karakteristiği var onada bakabilirsiniz

Nematodes bulamazsam duruma göre hareket etcem artık  :)

Pistol Shrimp'in sesini, sessiz bir ortamda 2-3 metreden rahatlıkla duyabilirsiniz. Armatürden ayırmak için de sesin akvaryumun içinden gelip gelmediğine dikkat edebilirsiniz. Bence Pistol veya Mantis ise Blue Tang'i rahatsız etmiyordur. Ayrıca küçük boyutta ve saklandığı yerden dışarı çıkmıyor olabilir. Yani görememiş olabilirsiniz.

Karidesi görüp yuvasını tespit etmediğiniz sürece herhangi bir şekilde yakalama girişimine girmenizi tavsiye etmem. Pire için yorgan yakmaya değmez, kendimden biliyorum. :)

Şöyle bir sıkıntı var watchmen nematodes gibi paylaşmayabilir aynı yuvayı, hatta daha büyükse yuvadan kovabilir aurorayı, 

nematodes alsanızda aynı üçlüyü kuramayabilirsiniz, anladığım kadarıyla cinsiyetleri aynı yuvayı paylaşmada etkili oluyor yani oda şans işi :)  nematodes ile yasha benzer karakteristiği var onada bakabilirsiniz
Birde şöyle bi durum var, yemleme yaptığımda bile goby piyasada yok. nasıl besleniyor diye düşünmeye başladım artık. yuva da ölmüş olma riski varmıdır?

1 sene onceki konuyu canlandirmak gibi olucak ancak su anda bu pistol shrimp sorunu bende de var.. nereden geldigini bilmiyorum sanirim daha onceden ekledigim canli kayalardan geldi son 1 yildir hermit harici ekleme yapmadim zira. Ancak dun kendisini gordum kahverengimsi ve beyaz cizgili tasin altinda kazmis oldugu yuvadan cikmiyor sadece ince kiskaci ile arada kum tanecikleri cikartiyor bir defa hermite saldirdiginda duydum guclu sesini. Tanktan cikartip cikartmama konusunda ise hala dusunceliyim. Bazi akvaristler zararli diyor bazilari zararsiz.. sizlerin pistol shrimp ile tecrubeleriniz nelerdir? Yada cikartmalimiyim bunu?

Sent my SM-G935P using Tapatalk

Gece kayalara sinen anthias ve chromish tipi balıkları yaralayıp ölümüne sebep oluyor. Bendekini şans eseri yakalamıştım. Onu çıkardıktan sonra hiç kaybım olmadı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar