Keşfet

Clarkie tür balığı olanlar !!?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba herkese. 

Yeni kurulumumda ilk balık olarak s percula düşünüyordum. Suan sadece clarkie bulabilecek gibiyim. Besleyen ve baligi bilen var mi ?  Esasında 2 farklı tur. True ve snowflake gibi esleme düşünüyordum. Ama clarkie sanırım başka bir türü kabul etmezmiş. Bu doğru mu ihtimal nedir. TOMAto kadar sert midir. ?? 

En önemlisi de diğer pasif balıkları , kardinal,  firefish gibi. Kaçırıp korkutma ihtimali var mi ? 70 litre akvaryumda bana sorun çıkaran bir tur mu olur acaba ? 

Onerilerinize açığım. 

Tesekkurler. 

Merhaba herkese. 

Yeni kurulumumda ilk balık olarak s percula düşünüyordum. Suan sadece clarkie bulabilecek gibiyim. Besleyen ve baligi bilen var mi ?  Esasında 2 farklı tur. True ve snowflake gibi esleme düşünüyordum. Ama clarkie sanırım başka bir türü kabul etmezmiş. Bu doğru mu ihtimal nedir. TOMAto kadar sert midir. ?? 

En önemlisi de diğer pasif balıkları , kardinal,  firefish gibi. Kaçırıp korkutma ihtimali var mi ? 70 litre akvaryumda bana sorun çıkaran bir tur mu olur acaba ? 

Onerilerinize açığım. 

Tesekkurler. 
İlk iki balığım clarkii idi. herhalde bu türün en psikopatı bu cinsi olsa gerek. Öteki arkadaşına yaptıkları yüzünden bir gün yere çarpasım gelmişti zor tuttum kendimi. Çareyi küçük olanı hediye etmekte buldum.

Aldığım kişi 2 tane satıyordu eş diye aldım ancak değillermiş. Biraz kelime oyunu oldu, benim de acemiliğime geldi anlayacağınız. Büyük olanı devamlı küçüğü vurdu. Vurmak ne kelime eziyet etmekten zevk alıyordu sanki! Küçüğünü hediye verdim akvaryumda tek kaldı ancak yine de bölgecilik hırsı geçmedi. Eklediğim gobby'yi de vurdu pipefishi de vurdu karidesleri de yedi. Bir zaman sonra bana hediye verilen percula'yı o gidene kadar sumpta beslemek zorunda kaldım, akvaryuma eklesem herhalde zavallım kayadan kafasını çıkartamazdı.

Çok agresif ve bölgeci bir canlı ben şahsen tavsiye etmiyorum. Herhalde ezemeyeceği büyük balıklarla uyumlu olabilir o konuda bilgim yok ancak kendi türlerine ve küçük diğer cinslere büyük bela oluyorlar. Tek sevdiğim yanı anemonu anında host edinmesiydi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Öteki arkadaşına yaptıkları yüzünden bir gün yere çarpasım gelmişti zor tuttum kendimi.
:D :D :D

Vazgeçtim diyebilirim ...  :fishattack:      

küçük snowflake veya picasso bulmakta zorlanıyorum da birtek o var ne yazıkki.

Bu canlı hakkında daha fazla bilgisi olan var mi acaba ? 

Birkaç kişinin yorumuna göre kesin karar vereceğim. :)  

bende 2 adet var birlikte aynı bölgedeler  tomato cinsi 2 balığı kendi bölgelerine sokmuyorlar tomatolarda bir bölgede yaşıyor clarkileri kendi bölgelerine sokmuyor böyle yaşayıp gidiyorlar farklı tür daha koyduğunuzda onlardan küçükse ikiside kendi türünde farklı cinste balıkları öldürüyor o yüzden aynı boyda koymak gerekiyor aynı zamanda da konulduğu zaman kendi bölgelerini belirleyene kadar bir kavga oluır daha sonrada yaşayıp giderler

Bir de çok kumu kazıyorlar. Ağızlarına aldıkları kumları mercanların üstüne bırakabiliyorlar. Clarkie alınacaksa carpet anemon şart ki carpet demek risk demek. Ayrıca aslında tüm palyaço türlerinde anemon şart. Clarkie'ler serttir ve kumuçok eşelerler... 

Clarkie alınacaksa

aynı boyda koymak gerekiyor
Teşekkürler yorumlar için. Peki 70 litre için yalnızca 1 adet koyma fikrine yorumunuz ne olurdu ? Hep çift olarak hayal edip çabalamıştım. Ama tek olursa hem daha özel tür alınabilir hemde 1 farklı tür daha tanka konulabilir. Ama firefish veya goby gibi değil bu canlılar. Palyaçolar gerek titremeleri gerekse çift davranışlarıyla olsun, çift olarak izlemesi keyifli canlılar. O yüzden tam da karar veremiyorum...

70 litrede percula ve ocellaris türleri daha uygun olur. Clarkii en büyük türlerden biri, ayrıca yüzgeç yapısı diğer palyaçolardan farklı ve daha geniş alan kullanırlar yüzmek için. Doğada diğer palyaço türlerine kıyasla çok daha fazla uzaklaşırlar anemonlarından. Clarkii türlerinde aynı zamanda dişi ile erkek arasında çok boy farkı olmaz. 

70 litre akvaryum hacmi ise kaya ve kum düşülünce kalan litrede boyu 15cm i bulabilen balığı tek bakmak bile sıkıntı yaratır.

benim de oyum percula-ocellaristen yana. anemon da olursa ilerde güzel olur, olmadan da çok keyifle yaşarlar

En agresif tür maron clownlardır sonra tomatolar..

clarkiler 3. sırada ama deniz akvaryumuna baktığınızda zaten çoğu tür bölgecidir ve belli boyutlarda karşısındaki balığın boyutuna ve akvaryumdaki alana göre agresifleşebilir.

Oclearis ve Percula türleri görece daha sakindir ama büyük boyutta onların bile bölgelerini sıkıca savunduğuna şahit olabilirsiniz.

Yani s boy bir clarkinin kimseye zararı olmaz

En agresif tür maron clownlardır sonra tomatolar..

clarkiler 3. sırada ama deniz akvaryumuna baktığınızda zaten çoğu tür bölgecidir ve belli boyutlarda karşısındaki balığın boyutuna ve akvaryumdaki alana göre agresifleşebilir.

Oclearis ve Percula türleri görece daha sakindir ama büyük boyutta onların bile bölgelerini sıkıca savunduğuna şahit olabilirsiniz.

Yani s boy bir clarkinin kimseye zararı olmaz
Sen ne diyosun bende 2 adet siyah beyaz ocellaris var. Büyük olan epey canımı yakıyor. Şimdi ondan gören küçük olanda efeleniyor elimi sokunca. O çok acıtmıyor ama büyük olan iğne batmış gibi can yakıyor, irkiliyor bi insan ... O refleksle bi gün armatürü deviricem ondan korkuyorum :)

Sen ne diyosun bende 2 adet siyah beyaz ocellaris var. Büyük olan epey canımı yakıyor. Şimdi ondan gören küçük olanda efeleniyor elimi sokunca. O çok acıtmıyor ama büyük olan iğne batmış gibi can yakıyor, irkiliyor bi insan ... O refleksle bi gün armatürü deviricem ondan korkuyorum :)
:D  ısıran ocellaris benimde vardı

Palyaço her akvaryuma sanki şartmış gibi düşünülüyor ama şart değil. Palyaço için anemon gerekir. Koymayanlara saygım var ama koyulması gerek bence. 

Küçük hacimlerde ise anemon soğutucu yoksa yazın büyük sıkıntı. Küçük hacimli akvaryumlar için sanki daha değerli ufak türler güzel olur gibi geliyor bana. Ne bileyim royal gramma, hemotodes/pistol ikilisi gibi...

:D  ısıran ocellaris benimde vardı
Bendekiler beşiktaşlı. Bende fenerliyim, sanırım garezleri bundan. 

ONcelikle herkese yorumlar icin tesekkurler. 

Aynen zaten 2-3 en fazla 4 minik balık ekleme şansım olduğu icin bu kadar düşünüyorum zaten. Alacağım türleri de sıradan percula dehil de snowflake almak istiyorum ama xs veya s bulmazsam almak istemiyorum. 

O nedenle suan beklemekteyim. Çift mi koysam farklı farklı yoksa tek bir değerli Tür mü atsam ona da karar veremedim. 

Firefish kardinal ve percula düşünüyorum. 

Ama son zamanlarda Ankara’daki palyaçolar hem büyük hemde çift halinde geliyorlar. 7-8 cm lik balık bana Kaba geliyor akvaryum küçük olduğu icin :)  

maddi olarak da çok rahat olunmaması sebebiyle suan xs bir percula koyup , daha sonra bulursam es olarak özel snowflake true veya Picasso gibi bisy ekleyebilirim. 

Aklimdaki son seçenek o. Zira icine bir balık atıp döngü başlatmak gerek. En rahat yem yiyeni seçmeliyim.  tankın oturmasına yardım etmek icin de firefish veya kuru yeme alışkın olsa da nazlı olan kardinale çok güvenemiyorum. 

:)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar