Keşfet

Cleaner Shrimp

nebi

Yeni Üye
Ad Soyad
Nebi KÖSE
Hepimizin tanklarında ki vazgeçilmez canlı olan namı değer doktor karidesinin ithalatı yasaklanmış...

Duymayanlara duyurulur...

By Nebi

Haydeeeee.. Haber kaynağı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu hafta gittiğim akvaryumcularda öyle söylediler. 

Sadece cleaner degil omurgasiz gruplari yasaklanmis diye duydum

omurgasızların içerisine mercanlarda giriyormu ?

Sadece cleaner ve fire ikisi nin ithalatı yasaklanmış. Kesin bilgi. Yüksek yerler de alçak tanıdıklarım var. Onlar söyledi [emoji23]

By Nebi

Teke karides para etmeye başlayacak :p

bahtsızlık bu kadar mı olur arkadaş, bir hafta evvel tank patladı , yenisini yaptık su bastık , vs derken ilk ölen canlılarım karideslerdi :D  

BU ithalat Türkiye de ünlü bir gurme bayanın elinde 

yemeklik karides le süs karidesi dediğimiz beslidiğimiz karidesin aynı oranda kdv ile yani gıda üzerinden alınan kdv ve ithalat indirmi ile ülkeye sokulduğu için olduğunu öğrendim 

Bu bağlamda canlı karides için de bu bayanın izni ile yapılabilmekte diye duyduğum dedikodular içerisinde

bu olay yeni bir olay değil 3-5 aydır var olan bir konu diye biliyorum

BU ithalat Türkiye de ünlü bir gurme bayanın elinde 
Pek bişey anlamadım. Kim bu bakanmı müdürmü. İthalat indirimi mi varmış akvaryumcuda 60-70tl den aşşağı satılmıyordu. Sistem oturunca balık vergisinden gelip dahamı pahalanacak...

Pek bişey anlamadım. Kim bu bakanmı müdürmü. İthalat indirimi mi varmış akvaryumcuda 60-70tl den aşşağı satılmıyordu. Sistem oturunca balık vergisinden gelip dahamı pahalanacak...
Bunlar duyduklarım konuşanlar ama bu tip işlerler uğraşan bir bayan diye duydum 

hani işin bu kısmında tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan çıkar bilemem  ;)

cleaner shrimp yurt dışı satış fiyatı 20 dolar - 29 dolar arası değişmekte     bakınız ;

liveaquaria.com  demek ki bizde satışta bulunan  karideslerle yurt dışı fiyatları aynı hatta bazen bizden pahalı; yani bizde vergiler pahalı her şeyde olduğu gibi

birde bunun canlı riski, dükkan kirası, ayrıca dükanın aylık vergisi, işçilik elektrik su eklenince yine iyi demekte fayda var ha bu anlatılan yani duyduklarım doğru ise o zaman belki daha pahalıya gelebilir bunun anca doğruluk payını Türkiye de ileri gelen ithalatçılarımız anlatabilir o yüzden biz anca burada duyduklarımızla yorum yapar dururuz.

Eskiden (2-3 sene evvel)  liveaquaria.com  a filan baktığımda 10dolar filandı sanki ordada uçmuş fiyatlar.  :D  

Bunlarda Srilanka'dan ithal ediyormuş. Tank üretimi yapılır artık inşallah...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir kadının eline kaldıysak vay halimize. Zaten evdekinden çekiyoruz. Hadi onun faydası var [emoji23] da katlanıyoruz. Bu kadın nerden musallat oldu

By Nebi

Ben neden problem yaşandığını anlamadım,

eskiden illegal getiriliyormuş da bu fark edilmiş de mevzuat mı değişmiş?

yoksa genel bir mevzuat değişikliği bunu mu etkilemiş ?

canlı hayvan getirmek yasak değil ki, 

kedi köpeğinden kuştan, yılana böceğe balığa kadar herşey geliyor da canlı karides mi gelemiyor?

bi defa yemek için olsa canlı gelmeyeceğini herkes bilir...

yemek için canlı gelen ıstakoz var bir tek biliyorum, balık vs hepsi donmuş geliyor...

yani canlı geliyorsa yemek değil, bu kadar açık...

gümrük koruması yerli üretici içindir, bu türlerin yerli üretimi olmadığına göre ?

ya bir çakallık yapılıyordu onu fark ettiler ya da memleketimin genel sorunları...

2-3 ay önce tankta gözle görülür yavrular vardı.Hiç sallamadım ve sanırım damseller yedi.Damseller için pahalı bi yiyecek oldu sanırım:DDanızlık karidesleri sağma zamanı geldi sanırım :D

Ucuza vermisim karidesi :) o bahsettiginiz kadinda aslinda istakozla anilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sema çelebi...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar