Keşfet

Clownfish beyaz benek mi?

unalkar

Yeni Üye
Ad Soyad
Ünal
Merhabalar,

10 gün eklediğüm küçük clownfishte biri solungaçta ikisi yüzgeçte olmakla beraber 3 tane beyaz nokta var? Bunlar beyaz benk hastalığımıdır? Neyapabilirim, kendiliğinden geçer mi?

Teşekkürler

Ekli dosyayı görüntüle 44060

Pamukçuk yada mantar gibi görünüyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Pamukçuk yada mantar gibi görünüyor.

Anliyorum kendiliginden gecer mi yoksa biseyler yapabilirmiyim ? Yanit icin tesekkurler

Sent my SM-G935F using Tapatalk

Suyla alakalı birşey olduğunu düşünüyorum. Bende de olmuştu. Bu bakteri midir parazit midir akvaryumda bitmedi gitti. Balıkları yakalayıp hafifçe pamukla siliyordum ve su değişimi yapıyordum. En son uv kullanarak kökünü kurutmuştum. Sizde de aynı yöntem işe yarar öı bilemiyorum. Beyaz benek kadar öldürücü değil. Birden çok çeşit yemle besiye çek, uv kullan.

Bikac gün önce ayni durumla alakalı konu açmıştım. Cok cevap gelmemişti bir kişi yardımcı oldu. 

Bu beyaz pamukçuk hastalığı stres veya su düzensizliğinden kaynaklanıyor. Öncelikle çokta kötü birşey degil kafanıza takmayın. Siz naptiniz derseniz ? 

Ben öncelikle 14 günde bir yaptıgım su değişimini 7 güne indirdim. 2 baligin birinde vardı. 

Sizde ikisinde de var. Bu nedenle sebep olan şeyi bulmak lazım. Psikolojik kaynaklı bir sorun olduğunu söyleyenler var. Uv de kullansanız yine zorda olsa çıkarabilir. 

Ben hiçbir ekstra birşey yapmadım. Sizde cok müdahale etmeyin derim. Su duzeni olması icin düzenli su değişimi yapın ve kırmızı pul biber verin derim. 

Ben bu şekilde atlattım. En azından suan yok gibi. Bence beklemek bunun en iyi cagresi. Sarımsaklı yem de verirseniz Harika olur. 

Bikac gün önce ayni durumla alakalı konu açmıştım. Cok cevap gelmemişti bir kişi yardımcı oldu. 
Bu beyaz pamukçuk hastalığı stres veya su düzensizliğinden kaynaklanıyor. Öncelikle çokta kötü birşey degil kafanıza takmayın. Siz naptiniz derseniz ? 
Ben öncelikle 14 günde bir yaptıgım su değişimini 7 güne indirdim. 2 baligin birinde vardı. 
Sizde ikisinde de var. Bu nedenle sebep olan şeyi bulmak lazım. Psikolojik kaynaklı bir sorun olduğunu söyleyenler var. Uv de kullansanız yine zorda olsa çıkarabilir. 
Ben hiçbir ekstra birşey yapmadım. Sizde cok müdahale etmeyin derim. Su duzeni olması icin düzenli su değişimi yapın ve kırmızı pul biber verin derim. 
Ben bu şekilde atlattım. En azından suan yok gibi. Bence beklemek bunun en iyi cagresi. Sarımsaklı yem de verirseniz Harika olur. 
Cevaplar icin tesekkur ederim 10 gun once eklediklerimde oldukca stresliydiler akvaryumun sagdece sag kisminda durdular 2-3 gun bende stres diye dusunmustum bakalim..

Sent my SM-G935F using Tapatalk

Bir de bu balıklara anemon şart. Anemonsuz palyaço her parazite açık olur. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar