Keşfet

CO2 Sökücü- CO2 Scrubber

ismailsevik

Yeni Üye
Ad Soyad
ismail şevik
İyi günler,

Yabancı forumlarda karşılaştığım bir ürün olan CO2 Scrubber, Türkçe anlamıyla CO2 sökücü, TÜrkiye'de pek kullanılmamaktadır.  Yada bilmediklerimizden kullanan var mı? Faydaları nedir ? Sadece ph'ı yükseltmek ise kullanmak gerekir mi? Sitelerde ph'ın 7,8 'den birkaç günde 8,3 'e yükseltildiğini belirtmişler. Çok pahalı bir ürün değil, hatta DIY yapım bile yapılabilecek bir ürün. PS'nin hava emiş borusuna bağlanıyor yazılmış. Daha fazla bilgi bulamadım malesef. Bizim forumda bilgisi olan büyüklerimiz, arkadaşlarımız var mıdır?

Kolay gelsin
ısmail 

Merhaba Ismail Bey,

Fauna Marin skim breeze ayni mantikla calisiyor. Bir reaktore soda lime taslari dolduruyorsunuz, skimmerin emdigi hava taslardan gecerken co2'yi birakiyor. Kullananlar memnun, ben de yeni kullanmaya basladim, skimmerin performansini arttiriyor baya ilk gozlemim bu.  Kalsiyum reaktoru kullaniyorsaniz, veya akvaryumun oldugu oda havasiz kaliyorsa mutlaka kullanin. Soda lime disaridan da temin edebilirsiniz.

Utku

Merhaba Ismail Bey,

Fauna Marin skim breeze ayni mantikla calisiyor. Bir reaktore soda lime taslari dolduruyorsunuz, skimmerin emdigi hava taslardan gecerken co2'yi birakiyor. Kullananlar memnun, ben de yeni kullanmaya basladim, skimmerin performansini arttiriyor baya ilk gozlemim bu.  Kalsiyum reaktoru kullaniyorsaniz, veya akvaryumun oldugu oda havasiz kaliyorsa mutlaka kullanin. Soda lime disaridan da temin edebilirsiniz.

Utku
Bende co2 schrubber araştırmıştım zamanında baya bir. Siz bahsettiğiniz urunu nereden aldınız ve genel olarak nasıl kullanılıyor pratik mi yoksa zorlu mu. Ne önerirsiniz ? 

Bende co2 schrubber araştırmıştım zamanında baya bir. Siz bahsettiğiniz urunu nereden aldınız ve genel olarak nasıl kullanılıyor pratik mi yoksa zorlu mu. Ne önerirsiniz ? 
Ben fauna marin ile basladim reaktorunu de alabilmek icin, baslangic paketi gibi bir urunleri var. Ancak medya olarak kimyacilarda soda lime taslari bulunuyormus, onumuzdeki aydan itibaren onlari deneyecegim. Bunlar co2yi emdikce mor renge donuyor, kapasitelerinin bittiklerini bu sekilde anlayip medyayi degistiriyorsunuz. Apexle PH kontrolu yapan arkadas phin 7,9dan 8,1 ortalamasina oturdugunu gozlemlemis. Kullanim cok kolay, reaktoru medyayla doldurup disariya koyuyorsunuz, skimmer hava emisini de bir hortumla reaktor girisine bagliyorsunuz, skimmer havayi reaktorun icinden emiyor.

Bu ürünü aldınız. Partiküller sayesinde co2 yi tutuyor. 

Sizin kimyacıdan alacağınız şey, orjinal gelen ürünün içindeki tanecikler özelliğini bitirince kullanacağınız seyler mi ? 

Zaten içi dolu geliyor anladığım kadarıyla 

soda lime ne gerek var ? 

Konuyu açan kişi de bunu sorgulayacaktır bence önden sormuş oluyorum :)  Ekli dosyayı görüntüle 50027

Bu ürünü aldınız. Partiküller sayesinde co2 yi tutuyor. 

Sizin kimyacıdan alacağınız şey, orjinal gelen ürünün içindeki tanecikler özelliğini bitirince kullanacağınız seyler mi ? 

Zaten içi dolu geliyor anladığım kadarıyla 

soda lime ne gerek var ? 

Konuyu açan kişi de bunu sorgulayacaktır bence önden sormuş oluyorum :)  Ekli dosyayı görüntüle 50027
Soda lime bu beyaz medyanin diger adi. Medya mora donunce omrunu tamamliyor, bittikce kimyacidan soda lime alip dolduracaksiniz.

Soda lime bu beyaz medyanin diger adi. Medya mora donunce omrunu tamamliyor, bittikce kimyacidan soda lime alip dolduracaksiniz.
Urunu nereden edindiniz. ? 

Yurtt dışından sipariş ettiniz sanırım ? 

Konu görüntüleyen kullanıcılar