Keşfet

Çok küçük ve hızlı çoğalan bu canlı (pod?) Zararlimi

halit7502

Yeni Üye
Ad Soyad
halit
Akvaryum u 4 aydır boş çalıştırıyorum oturmuş bı tankın sump undan kaya ekledim ve bu çok minik, beyaz krem renkli, aşırı çoğalan , çok uzun antenleri olan ve kuyruğu hafif çatallı( alta doğru kıvrık değil düz) sadece zeminde ve çok hızlı hareket eden, bazılarının kafasında protein kesesi gibi turuncular olan canlılar geldi. Resim çekemedim çok ufak olduğu için zar zor belli oluyor video net değil bariz pod türlerinden birine benzetemedim zararlı mıdır acaba bilgi sahibi olmak istiyorum.

Cvp yok:/

Copepod'a benziyor zipliyor gibi! örümcek ağı varmi suyun icerisinde?

Yok hayır sadece hızlı hareket ediyor ve camda hiç yok sadece zeminde

Valla iş biraz değişti :)

Pod olmayabilir bilginize ama birazdaha bekleyin bir bilen cikar elbet worm tarzida olabilir 

Bende ondan çekiniyorum haftaya balıklar yola çıkacak ona göre öğrenmem lazım yazık etmeyelim canlilara

Podların büyükleri zoaları yiyebiliyor.Youtube da videolar mevcut.Sizin duruma gelirsek video çok kalitesiz ve pek belli olmuyor.Balıkları eklemeden önce yellow wrasse atarsanız sorununuz büyük oranda çözülür.

Podların büyükleri zoaları yiyebiliyor.Youtube da videolar mevcut.Sizin duruma gelirsek video çok kalitesiz ve pek belli olmuyor.Balıkları eklemeden önce yellow wrasse atarsanız sorununuz büyük oranda çözülür.
Yani telefondan olmuyor gerçekten  sanırım ışıktan dolayı çekemiyorum. Özellikle Yellow wrasse mi olmalı diğer lap türlerinden farklı olarak daha mı aktif acaba benim için temin etmek kargoyla gelmesi fln sorun da alternatif öğrenmek istiyorum sadece

Balıkların içine 2 adet wrasse ekleyin.Yellow wrasse pod vs baya yiyor diye biliyorum

1 yellow 1 sixline wrsasse alın hem akvaryum renklensin hemde derdinizi çözsünler

Peki Mandarin uygun mudur yoksa bir süre sonra bitince bu canlılar sıkıntı mı çıkartır acaba 

mandarin podlar bittikten sonra sıkıntıya girer. Wrasse ekleyin temizler çok çalışkan balıktır. Ama sixline ile ilgili bende konu açmıştım. Herkes çok agresif olduğunu söylemişti bende öyle biliyordum. Yeri gelip balık öldürüyor. Ama severseniz siz bilirsiniz. Yellow tavsiye ederim.

Öyleyse Yellow bulayım ama gönderim yapabilecek iki elemanda da yok bildiğiniz ilgisi gönderim yapan sağlam bir yer varsa öneriye açığım 

Halit bey size kim yollayacak?Özelden mesaj atar mısınız?

internetten dost akvaryum diye araştırıp telefon numarası bulabilirsiniz.. orayla bi konuşun. Ankara ve istanbuldaki bilindik yerler bence yollarlar diye düşünüyorum.

Parazitik bir izopod türü bu canlı balıklara asalak gibi yapışıp zayıf düşmesine ve ölmesine neden oldugu yazıyor yabancı bir forumda yinede wrasse uygun mudur?

Yeni video cektim.. 

RP-ZpdSksX

Parazitik bir izopod türü bu canlı balıklara asalak gibi yapışıp zayıf düşmesine ve ölmesine neden oldugu yazıyor yabancı bir forumda yinede wrasse uygun mudur?

Pod bunlar balıklar için canlı yem. Zoa zarar verdiği veya yedigi sadece google nin yarattığı bilgi kirliliği. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri