Keşfet

Conchlar Kendilerini Kuma Gömüyor

Ad Soyad
Zafer Mehmet Akif
İyi günler. 60 lt akvaryumumda 6 adet conch var. Conchlar dışında sadece 7 adet turbo snail ve Keyhole Deniz Minareleri var. Balık vb. hiçbir şey yok. Ancak conchlar sürekli olarak kendilerini kuma gömüyorlar. Nitrit nitrat da yok. Sizce bu durumun sebebi nedir ?

Merhaba Tuzluluğunu bir daha kontrol edermisin 

Refraktometre ile 1028 çıkıyor. Normal su takviyesi yapacağım.

Tuzluluğu 1025'e çektim. Bakalım sonuç ne olacak. Tavsiyeniz için teşekkürler.

hafif soguk olunca beminkilerde gömüyor. 23 derece - 22 derece gibi. Tuzlulkla ilgili değil diye düşünüyorum.

Akvaryum ortalama 23 derece. Isıtıcı vs. kullanmıyorum. Conch'ların 4 tanesini 250 lt akvaryumumdan çıkardım ve akvaryumda sıcaklık 33 dereceye çıkıyordu (florasanlar yüzünden,çözüm olarak Resun Cl 280 soğutucu kullanıyorum) . Conch'lar ise kendilerini hiç kuma gömmüyordu. Isı sebebiyle olması daha muhtemel. Fikriniz için teşekkürler.

Isiticı kullanmadığımda geceleri hafif soğuk olunca sabah kalktığımda gözlemlerdim. Ancak sorun değil bende hiç ölüm yaşamadım, dediklerim hala yaşıyorlar. Belki sevdikleri bişeydir.

Seviyor olma ihtimalleri daha yüksek. Çünkü Kavgacı Conch için zaten sevdiği söyleniyor. 2 tanesi zaten Kavgacı Conch, ancak 4 tane normal conch var, onlar hakkında kuma gömülmeyi sevdikleri söylenmiyor. Bir Hobici Arkadaş eğer kendilerini kuma gömüyorsa besin bulamıyordur dedi . Bence bu mümkün değil çünkü akvaryumda sadece salyangozlar var. Sanırım normal görüp geçmek daha mantıklı olacaktır. Hiç çıkmazlarsa suyu biraz ısıtırım, çıkarlarsa o ısıda sabit tutarım.

Akvaryumun ısısını 27 dereceye çıkardım . Conch'lar kumdan çıktılar. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Ne demek kardeşim bilgi paylaşmak içindir diyip felsefe yapayım barı:) hayırlı günler dilerim.

Bir sorum daha var. Geçenlerde bir arkadaştan 7 tane xs turbo snail aldım. Conch'lar bir zarar vermez değil mi?

Konu görüntüleyen kullanıcılar