Keşfet

Conchlar kendini kuma gömüyor?

ypilevne

Üye
Ad Soyad
Yigit
Herkese merhaba,

90x65x45 lik akvaryumumda diatom sürecini geçirdim. Akvaryumda 6 conch ve 4 turbo snail var 2-3 haftadır.

Bir kaç gün önce, akvaryumun heryerinde küçük beyaz noktalar vardı hareket eden. Araştrıdım sanırım pod bunlar. Conch lardan da 3 tanesi bugün kendini kuma gömmüş durumda. Acaba ne demek istiyorlardır? Bilen var mı?

Tahminim, pod lar tüm alg leri yedi bunlara yiyecek kalmamış olabilir mi? Çünkü camda yeşil algler vardı ve özellikle silmedim, podlar 1 günde hepsini tüketmiş. Camlar pırıl pırıl..

Bir de conch lar akvaryumda alg kalmazsa ne yer?

Conchların kendini kuma gömmeleri normaldir. Aslında kumun altında da boş durmuyorlardır. Merak etmeyin mutlaka yiyecek bir şeyler bulurlar.

Hocam teşekkürler, sevindim bunu duyduguma :)

Konuyu sonra okuyanlar olabilir diye son durumu not düşeyim istedim.

Bir kaç gün kum içinde kaldılar ve sonra yine yukarı çıkıp işlerini yapmaya devam ettilr. Gayet saglıklılar.

Konuyu sonra okuyanlar olabilir diye son durumu not düşeyim istedim.

Bir kaç gün kum içinde kaldılar ve sonra yine yukarı çıkıp işlerini yapmaya devam ettilr. Gayet saglıklılar.
Yiğit bey yine de bir detay vereyim eğer tankınızda kumda leş yiyiciler diye tabir ettiğimiz (bristle worm vs.) gibi canlılar olursu bazen bu kuma gömülmelerde bu canlılar tarafından saldırıya uğrar. Uzun bir süre kumdan çıkmayan bir conch olursa bundan şüphelenmelidir. Çok sık olmasa bile ara sıra boş conch kabuğu görülürse bundan şüphelenmeli. Sizde olup olmadığı için demiyorum sadece bilgi amaçlı paylaştım.

Yiğit bey yine de bir detay vereyim eğer tankınızda kumda leş yiyiciler diye tabir ettiğimiz (bristle worm vs.) gibi canlılar olursu bazen bu kuma gömülmelerde bu canlılar tarafından saldırıya uğrar. Uzun bir süre kumdan çıkmayan bir conch olursa bundan şüphelenmelidir. Çok sık olmasa bile ara sıra boş conch kabuğu görülürse bundan şüphelenmeli. Sizde olup olmadığı için demiyorum sadece bilgi amaçlı paylaştım.
Firat bey bunu bilmiyordum. Tesekkurler paylasiminiz icin.

Konu görüntüleyen kullanıcılar