Keşfet

Coral X Milk Kullanımı

8020_r31s

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
Az önce bugün gelen coralx milkleri açtım.Tekli dozajı ayarlarken en fazla 10-15 ml suya karıştı.2 dk sonra bir baktım PS coşmuş taşmış.Kullanımında dozaj aşımı yoktur diyor ama PS kapatma gibi bir ibarede yok bildiğim kadarı ile.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?Milk kullanıpda PS si taşan varmı?Durumu 6 saatte 1 ml ekleyerek geçiştirmeyi deneyeceğim ama bakalım ne olacak?

Ibrahim bey milk bir mercan yemidir ve butun yemler gibi dozaja uygun degildir.

Ps yi harekete gecirecek ozel bir durumu yok urunun. Tekrar denediginizde aynisi olursa

Goruselim.

Ibrahim bey milk bir mercan yemidir ve butun yemler gibi dozaja uygun degildir.

Ps yi harekete gecirecek ozel bir durumu yok urunun. Tekrar denediginizde aynisi olursa

Goruselim.

Cihan bey dozaja uygun değildirden kastınız nedir acaba tam anlayamadım?Dozay pompası kullanarak 6 saatte 1 ml eklemeye ayarladım.Bu şekilde kullanımı uygun değil mi?Bende bir başlıkta PS yi kapatmanıza gerek yok diye mesajınızı okumuştum.Akvaryum 120x45x50  ,sumpta ortalama 50 lt.

Ürünü nasıl kullanmalıyım?

Benim gördüğüm kadarıyla dibe çöküyor, kullanmadan çalkalamak lazım.

Humm o yüzden mi Cihan bey dozlamaya uygun değil yazdı acaba?

Aynen öyle . Ürün kullanmadan çalkalanmalı . Dipteki tortu suda dağılarak mercan polipleri tarafından

yakalanarak sindirilmesi gerekmekte . Bu sayede mercan başka yemlerde alamadığı kadar mineral

alır .

Anlaşıldı Cihan bey hemen çıkarıyorum dozajdan.

Cihan Abi ben Milk' i 1-2 seneye yakındır memnuniyetle kullanıyorum. Bazı mercanlar gece, bazıları gündüz beslenir diye düşünerek haftalık dozu ikiye bölüyorum, onun da yarısını o gün ışıklar kapanmadan 1 saat önce, kalan yarısını da ışıklar kapandıktan 1-2 saat sonra veriyorum. Doğru mu sence bu uygulama?

İbrahim Bey Milk PS' yi taşırmıyor ama ben Milk vereceğim zaman sump dönüşü 1 saatliğine kapatıp tanka veriyorum sıvıyı (şişeyi çalkaladıktan sonra) ki tankta daha yoğun karışım olsun, mercanlar daha bol beslensin. Mercanlar Milk' i görünce polyp-beslenme ağzı açıyorlar hemen ve ben de bu arada toz maya, Spirulina, kabuksuz Artemia, Cyclop Ezee vb. elime ne geçerse azar azar veriyorum, bu arada onlarla da besleniyorlardır diye düşünüyorum çünkü ağızlar hep açık suya Milk döktüğünde.

Eser kardeşim bendeki dalga ve kafa motoru dc olduğu için yemleme tuşuyla 10 dk kapatım hem balıklara yem veriyorum hemde eski backer7 kutusuna koyduğum milkden 4 damla damlatıyorum.Balıklar yem yedikten sonra dalga motorunu açıyorum.Kafa motoruda 10 dk sonra devreye giriyor.Sanırım yanlış bir teknik bu.Sumpu kapamak gerek galiba?

Ne kadar dozu ne kadar zamanda kullanıyorsun?

Dozlama makinesine olsaydı çok iyi olacaktı.Bu yüzden tekli dozajın dışında 3lü dozaj makinesi aldım.Sanırım hiç kullanmadan boşa çıkacak 3lü dozaj.

Tamam abi yemleme tuşuna basınca kafa motoru duruyor ve sump dönüşün kapanmış oluyor, Milk ana tankta daha yoğun kalıyor. 10dk değil de 1 saat yapsan bence tüm mercanların doya doya Milk içerler :)

İçsinler bakalım sütü.En iyisi akşam 11 de ışıklar kapnınca kafa motorunu kapayıp 1 saat besleyim her gece

İyi akşamlar arkadaşlar konu biraz eski ama ben yıllar önce bu ürünü ilk aldığımda süperdi mercanlar coştu ancak 2 ve 3 şişelerde aynı verimi alamadığımdan bu seneye kadar mercan yemi kullanmadım ,bu ay önce arkadaşla ortak denemek için ZEOCHEM Reef Chocolate aldım ancak şimdilik ne arkadaş nede ben herhangibir değişiklik göremedik ,bu konuda bilgi ve yardım rica edecektim,

Konu görüntüleyen kullanıcılar