Keşfet

Coraline Alg Oluşumunu Hazlandırmak?

tweaker

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre Çakın
Coraline alg oluşumunu nasıl hızlandırabilirim?

Magnezyum ve kalsiyum seviyelerini yüksek tutup, güçlü bir akıntı ve az ışık ile sağlıklı koralin alg gelişimi elde edebilirsiniz.

Işığım zaten az , 1 aquastar + 1 actinic var , magnezyum ve kalsiyum seviyelerini en garantili nasıl yükseltebilirim? Hangi katkıyı tavsiye edersiniz? 150 litrede 1000lt/h seio dalga motoru kullanıyorum bir tane daha eklememe gerek var mı? Teşekkürler yanıtlar için şimdiden.

Öncelikle kalsiyum, alkalinite ve magnezyum testlerini almalısınız. Katkı olarak ben Grotech'in toz magnezyum katkısıyla Seachem'in toz kalsiyum ve alkalinite katkılarını kullanıyorum fakat alkalinite katkısı kolay erimediği için suda (Reef Builder) pek memnun değilim.

Bende toz kalsiyum katkısı var . Kalsiyum testinde de değer biraz düşük çıkmıştı zaten. Bu tozu en pratik nasıl kullanabilirim?

[SIZE=14pt] [/SIZE]Akıntı hacmin 20-25 katı olmalıdır.Yani size 3000 lt gücünde akıntı motoru gerekir.Yanına takviye yapmanız daha sağlıklı olucaktır :)

Evet 150lt'de 1000lt akıntı motoru biraz az. Toz kalsiyum katkısının ne olduğunu bilmeden nasıl kullanacağınızı söyleyemem. Üstünde nasıl kullanılacağı yazmıyor mu?

Mercan veya omurgasız yok ki akvaryumumda ? Ona rağmen o kadar fazla akıntıya ihtiyacım var mı?

Kalsiyum bildiğimiz toz halinde saf kalsiyum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
[SIZE=14pt] [/SIZE]Balıklarında akıntıya ihiyacı var :D Akıntı önemli sadece mercan için değil yani.

Ca katkısı nasıl saf oluyor anlamadım ? Kalsiyum katkılarda bileşik halinde olur ör: Kalsiyum klorür CaCl2

Selam, bir zamanlar piyasada Aragamilk denilen bir urun vardi ve bu ise ilk basladigim zamanlarda bendeki coraline alg olusumunu inanilmaz hizlandirmisti. Tabi, bu benim sahsi fikrim.

Katkının tam adını bilmiyorum beyaz bir toz bir abimden az bir miktar aldım , bir litre suyun içinde erittim gün aşırı bir kapak döküyorum akvaryuma.

Akıntı az demişsiniz dün bir adet daha seio akıntı motoru ekledim.

Coraline oluşmasını hızlandırmak için yapabileceğim başka birşey var mı acaba?

piyasada CaribSea Purple Up diye bir üründe var , bunuda deneyebilirsiniz.

CaribSea Purple Up nerede satılır bu arkadaslar bilen gören var mı?

Purple up kesinlikle hızlandırıyor....

Poseidon akv da var sanıırm

Sanırım purple up ciddi oranda mg içeriyor. mg ca kh değerlerini uygun değerlerde tutuğunuzda da ciddi şekilde coralline alg oluşumu oluyor. Ben mgu 1350 ppm değerinde tutuyorum(25 C derece ve 1.025 tuzlulukta) camlardan C.Alg temizlemekten bıkmış durumdayım :D

keşke bendede olsada bende temizlesem :D

akvaryumda balık varsa önerilmiyor bu purpleup o yüzden bende almaktan vazgeçtim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar