Keşfet

Coraline Alg Oluşumunu Hazlandırmak?

hicbir sakıncası yoktur merak etmeyin...

Kullanmıştım yaklaşık 2 hafta önce...

Şuanda da genel olarak sorun var tankta,bu yazıyıda tesadüf okuyunca acaba bunun etkisi olabilirmi diye düşündüm.

Sorunun sebebini başka şeylerde aramaya devam! :unsure:

ben de purple up kullandim bir sure - bayagi hizlandirdi coralline algae buyumesini. baliklarim yeni beyaz benekten cikmistilar fakat hic bir kotu etkisini canlilar uzerinde gormedim.

sadece ilk doktugunuzde ortaligi sis kaplamis gibi oluyor. ama suda. :)

Merhaba ben coreline alg in canlı kayalarım ın üzerine kaplaması için ışık veriyorum kendi liginden çogalıyor.

Bu olayı daha da hızlandırmak istiyorsanız kalsiyum ve magnezyum takviyesi yapabilirsiniz.

Tarih azıcık eski kalmış :)

Eski evette dikkatimi çekti bende Purple up kullanıyorum hoş gerçi her gün düzenli değil ama bende bir oluşmadı daha şu algler.hoş akvaryum 2 haftalık ama =)

Eski evette dikkatimi çekti bende Purple up kullanıyorum hoş gerçi her gün düzenli değil ama bende bir oluşmadı daha şu algler.hoş akvaryum 2 haftalık ama =)
Purple up coralin alg icermiyor sadece olanlari artiriyor yani coraline alginiz yoksa once olusmasini beklemeniz lazim kullanim bilgilerinde oyle yaziyor

hmm boşu boşuna harcamayayım ozaman =)

Purple up coralin alg icermiyor sadece olanlari artiriyor yani coraline alginiz yoksa once olusmasini beklemeniz lazim kullanim bilgilerinde oyle yaziyor
Aslinda bir rivayete gore purple up'in icinde coralin alg sporlari mevcut. ne kadar dogrudur bilemem ama, bunu kullanmadan once (ki yaklasik 1,5 yildir kullanmiyorum) bende bordo ve koyu mor coralin alg yoktu, bundan sonra olustu.

Ama once bir baslangic yapsin, sonrasinda artirmak icin kullanmak daha mantikli. Sonucta ileride nasil durdursam diye dusuneceksiniz

Benim bildiğim coraling oluşması için az ışık olması gerekmiyormu??? dalış yapanlar bilir ışığın az olduğu yerlerde coralin fazladır

coralin alg in birşekilde tanka dışarıdan girmesi lazım, kaya conch kabuğu vs ile, aksi halde kendiliğinden oluşmaz.

Benim bildiğim coraling oluşması için az ışık olması gerekmiyormu??? dalış yapanlar bilir ışığın az olduğu yerlerde coralin fazladır
coralin alg ışık azda olsa çokta olsa uygun ve yeterli mınelar ortamında çoğalır,mesala dalga motorları ışığa en yakın dururlar ve her zaman üstleri bu alglarla örtülüdür.ama canlı kayaların altında hiç bir zaman oluşmaz.ışık mikarı onemli değil ama ışığın olması şarttır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok kesin bir cümle kullanmışınız ama yanılıyorsunuz.
kendim icat etmedimki bunu, nette araştırın coralin alg diye.

Unlike Brown, Green Hair and Red Slime Algae, which (frequently) grow in tank whether you like it or not, Coralline Algae must be physically brought into tank in order for it to reproduce and populate the various surfaces. Coralline Algae can be introduced to tank by installing:

* Coralline covered Live Rock

* Coralline scrapings another tank

* Commercial Coralline Algae starter packages

Malesef internette bir çok mit var biri demiştir elbet '' Dışarıdan aşı gerek diye'' sonra taşı kuyudan kırk akıllı çıkaramamıştır :) ,korallin algler işin aşı vs.. gerekmez kendiliğinden oluşur.

Malesef internette bir çok mit var biri demiştir elbet '' Dışarıdan aşı gerek diye'' sonra taşı kuyudan kırk akıllı çıkaramamıştır :) ,korallin algler işin aşı vs.. gerekmez kendiliğinden oluşur.
biyoloji, araştırmak başka, şehir efsanesi diyip geçmek başka birşey

biyoloji, araştırmak başka, şehir efsanesi diyip geçmek başka birşey

O halde yanılıyorlar demekten başka bir tezim yok, zira tankımda bırakın mercanı bir frag taşı bile yokken bile seramik kayalarımın üzeri koralina alg kaplıydı,benim gibi bir çok hobicinin gözlemide aynı şekilde olmalı.

Mükerrer giriş

c alg kaplanan kayalar ölmüyormu.şimdi mantıken yüzeyi kaplanan kaya nekadar canlı olur.nitrat döngüsünü nekadar yapabilir o takıldı aklıma.

Konu görüntüleyen kullanıcılar