Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Baya enteresan bir konu olmuş, yıldan yıla atlaya zıplaya gelmiş 2014 e kadar.
Benzer ifadeyi yurtdışı forumlarda ben kullandım. Koralin alg yüzeyi örtüp nitrifikasyon bakterilerinin yerini kapatmaz mı diye, ama işin uzmanları böyle bir şey yok, biz duymadık görmedik dediler. Dolayısıyla, böyle bir durum yok anlaşılan.
Baya enteresan bir konu olmuş, yıldan yıla atlaya zıplaya gelmiş 2014 e kadar.
Benzer ifadeyi yurtdışı forumlarda ben kullandım. Koralin alg yüzeyi örtüp nitrifikasyon bakterilerinin yerini kapatmaz mı diye, ama işin uzmanları böyle bir şey yok, biz duymadık görmedik dediler. Dolayısıyla, böyle bir durum yok anlaşılan.
Geçenlerde Yağız'la forum üzerinden bu konuda yazışırken ben de yabancı sitelerde araştırma yaptım. Genel kanı coralline alg'in gözenekli bir yapıya sahip olduğu, dolayısıyla nitrifikasyon/denitrifikasyon bakterilerini ciddi düzeyde etkilemeyeceği yönündeydi.
Geçenlerde Yağız'la forum üzerinden bu konuda yazışırken ben de yabancı sitelerde araştırma yaptım. Genel kanı coralline alg'in gözenekli bir yapıya sahip olduğu, dolayısıyla nitrifikasyon/denitrifikasyon bakterilerini ciddi düzeyde etkilemeyeceği yönündeydi.
arkadaslar eski bir konuyu canlandirmis olucam fakat benim tankimda camlardan coraline algea temizlemekten biktim ama kayalar niyeyse duzgun tam anlamiyla tutmuyor. zira hic isik almayan sump bile komple mosmor durumda. kayalarda bolge bolge var ama tamami kapli degil. bunun tamamen kayalarin uzerine nasil yogunlastiririz?
bir diger sorum da benim cam ve kayalarda 2 farkli renk coraline algea var (gerci ikisininde coraline olduguna emin degilim) birisi mor iken digeri daha kirmizimsi. bu renkler neye gore degisiyor ve tamamini tek renk yapmak mumkunmudur?