Keşfet

CoralX WhiteX kum artık satılmıyor mu?

alper

Yeni Üye
Ad Soyad
alper
Merhabalar,

Yeni yaptığım akvaryumuma şubat sonu gibi kum koymayı düşünüyorum. Kumu ince beyaz ve derin kum yatağı şeklinde kullanacağım. Araştırma yaptım ve hem istediğim özelliklerde olması hem de çoğu hobicinin kullanıyor olması sebebi ile CoralX WhiteX'de karar kıldım. Ancak fiyat araştırması yaptığımda gördüm ki şu an piyasada stoklarda gözükmüyor. Nedir bu kumun akıbeti?

• Nereden ne fiyata alabilirim?
  • 68lt CoralX WhiteX kum kaç kg eder? (67,5x67,5 taban 15cm kum derinliği için 68lt gerekiyor)
Sabırla hazırlıklara devam ediyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar bildiğim kadarıyla coralx firması kapandı .

Adapet firmasının enson yeniden Ankara'da firma açacağı duyumu vardı!!!!!

Peki "CoralX WhiteX"e muadil tercih edilen ürün şu an ne oldu? O kadar araştırma sonucunda olmayan bir üründe karar kılmışım :)

Şu an için piyasa da bulunan kumlar ve satan firmalar belli, fiyat aralığına göre birini seçmeniz gerekecek. Sponsorlar bölümünden firmaların kumları görülebilir.  Diğer yoldan sadece hobiyi bitiren arkadaşlardan kullanılmış yada kullanılmamış olarak bulabileceğinizi düşünüyorum.  Akvaryumunuz hayırlı olsun bu arda.....

Şu an için piyasa da bulunan kumlar ve satan firmalar belli, fiyat aralığına göre birini seçmeniz gerekecek. Sponsorlar bölümünden firmaların kumları görülebilir.  Diğer yoldan sadece hobiyi bitiren arkadaşlardan kullanılmış yada kullanılmamış olarak bulabileceğinizi düşünüyorum.  Akvaryumunuz hayırlı olsun bu arda.....
Çok teşekkür ederim. Kullanılmış kumu, ölü bakteriler ve kullanıldığı sürede sudan aldığı maddeleri yeni akvaryumda geri salması vs. gibi sebeplerden dolayı düşünmüyorum. Sponsor bölümünden araştırmama devam edeceğim. Yönlendirme için tekrar teşekkür ederim.

Linkteki ürünümüz, bahsettiğiniz ürünün muadilidir. Alman malı olmakla birlikte fiyatının da piyasaya göre uygun olduğunu düşünüyorum ;)

Eğer canlı kum düşünmüyorsanız iyi bir alternatif olacaktır.

Linkteki ürünümüz, bahsettiğiniz ürünün muadilidir. Alman malı olmakla birlikte fiyatının da piyasaya göre uygun olduğunu düşünüyorum ;)

Eğer canlı kum düşünmüyorsanız iyi bir alternatif olacaktır.
Tesekkür ederim. Fiyat gerçekten uygun. Her kum zamanla canlandığı ve benim de acelem olmadığı için canlı kum aramıyorum. Kalsiyumu tamponlasın PH'ı dengelesin, tuzlu suya uygun, ince ve beyaz olsun aradığım kum :) Kum önemli, çünkü kum zamanla ya sorun olacak ya da çözüm. Çözüm olması için baştan uygun kumu nalmak istiyorum.

yeni tuzlu su hobicisiyim. pek tecrübem yok fakat 2 ay önce kurduğum tankta reeflowers pearl white kum kullandım. renkleri süper. bahsettiğiniz özellikleri barındırıyor ve fiyatı diğer kumlara kıyassa ucuz. tavsiye edebilirim

Selam

exstrem akvaryumda Caribseanın tüm kumları mevcut bence ordan bakın ..

Caribsea kum ve kaya konusunda çok güvenli dünya markası..

size tavsiyem en ince olanından kalın kum tabakası yapmanız 

ben 9cm yüksekliğinde ince kum kullandım hem filtrasyona hemde nitrata çok faydası oldu bilginiz olsun

kolay gelsin

CoralX pek aktif değil son dönemlerde. Uygun fiyatlı kum istiyorsanız bende Kalsiyum Karbonatlı şeker beyaz 1.-1.5mm olandan 50kg var. 50kg yi toplam 100 TL den verebilirim ihtiyacı olana.

'den 2 kova aldım.  Necip Bey başta olmak üzere bana yardımcı olan forumdaki arkadaşlara ve yakın ilgi alakası ile Mavitutku'dan Kemal Bey'e teşekkür ederim.

Arkadaşlar konuyu tekrar hortlatayım. Bildiğiniz biryerde, ambarına, deposuna, sedir altına, atan varmıdır? 

2 kova lazım bana. 

Cem Abi bulman zor. Yıkayarak Reeflowers kum kullanabilirsin, aynı kum ama mutlaka yıkamanı tavsiye ederim...

Eser selamlar uzun zaman oldu iyisindir umarım.;

mevcut tankta kullanıyorum bahsettiğin ürünü ben memnun kalmadım. 4 ay oldu hala üzerinde kahverengi algler var diatom gibi duruyor ne yaptıysam geçiremedim. ilk kurulumda da  iyice yıkamıştım kumu.

ya kimse yanlış anlamasın da Bu hobi Cihan gibi adama sahip çıkamadı ya bu ülkede pes diyorum ben. :(((

Moderatör tarafında düzenlendi:
İyiyim abi, çok teşekkürler, umarım sen de iyisindir...

Cihan Abi çok iyi insan ve çok iyi hobiciydi. Ben tüm ürünlerini kullanıyordum, hepsinden çok memnundum. Aynen dediğine katılıyorum, silindi gitti CoralX firması :-( Tek başınaydı ve mali gücü çok fazla yoktu, ürünler çok inovatifti ama ambalaj vb. insanların istediği diğer yan şeyler zayıftı... AIO ürünü mükemmeldi, dünya çapında CA reaktörü etkileyebilecek bir üründü...

Ben bu kumdan çok memnunum. Kum değiştirmeyi düşünmüyorum fakat ilerisi için muadili nedir bu kumun? İnce ve güzel bir beyaz rengi var. 1 senedir ph 8den aşağı görmedim Hiç kararma da olmadı...

Konu görüntüleyen kullanıcılar