Keşfet

Çözemediğim bir oluşum

Thyroxin

Yeni Üye
Arkadaşlar kısa süre içinde yeni kurulum yaptım ışık şiddetini hiç ayarlamamışım yeni olduğum için bilmiyordum  kurulum 2.5 ay oldu yalnız şuanda kayaların üstünde kabarcıklar oluşmaya ip gibi sanki sakal yosunu yada Dino dedim yakın arkadaşlarım ışık şidettini söylediler hemen ve 9 saat çalışan ışık süremi yaklaşık 40 gün önce yüzde 60 a ve 8 saate indirdim  fakat geçmedi çoğalması durdu gibi ama baloncukların bitmedi yosun gitmedi bu arada conch ve snail haricinde temizlik ekibim yok yorumlarınız nedir ne yapmayalım sizce Dino mu sakal yosunumu ışık süresini 6 saate  indirdim 3 gündür yüzde 50 ışık şiddeti yardımlarınızı yorumlarınızı bekliyorum 

Ekli dosyayı görüntüle 64682

Ekli dosyayı görüntüle 64683

Moderatör tarafında düzenlendi:
Nitrat ve Fosfatınıza bakın. Muhtemelen sıfırlanmıştır. 

Sıfır olduğundan eminseniz nitratı 5 civarına arttırın.

Hava kabarcığı cyano başlangıcı gibi geldi bana 

Nitrat, fosfat,silikat organik atıklar ve ışık fazla da olabilir, test kitleri ile ölçüm gerekiyor.

usta bu olay genellikle isik şiddetinden, ışık süresinden vede en önemlisi dalga motorunun zayıf olmasindan( akıntının azlığından olusmakta) bu geceden bir antibiyotik augment  (bir bardak suda erit ve akvaryuma dok... sabah kalktığında protein skimmer in çok şey topladığını ve karafakilerin gittiğini göreceksin. hicbir canlina zarar vermez.... 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri