Keşfet

CURVE 5 BEYAZ KÖPÜK VE TAŞMA SORUNU

Ad Soyad
Behcet
Merhaba arkadaşlar, Aranızda çok yeniyim, 

2 Gün önce arkadan Sump'lı yeni akvaryumum geldi, kurulumu tamamladım ve start verdim. 

Kurduğum andan itibaren skimmer sürekli beyaz köpük taşırma yapıyor, Forumda bunun üzerine yazılmış hemen hemen bütün konu başlıklarını okudum ancak bu problemin anladığım kadarıyla NET bir cevabı maalesef bulamadım :(  

Sizlerin sayesinde; su değerlerinden tutun da protein toplayıcının su seviyesinin (20cm-27cm)  yükseltme ve alçaltma,  Nitrit - Nitrat seviyeleri, ... vs herşey kontrol ettim ancak bütün değerler NORMAL... Artık taşan suyu dışarıya almaya karar verdim ve Akşamdan beri 40-50 litre su taştı ve devam ediyor...

BEYAZ KÖPÜK VE TAŞMA probleminin önüne geçmenin başka bir yolu var mıdır? Yardımlarınız ve Değerli yorumlarınız için şimdiden Çok teşekkür ederim :)

evet Komat bey, surekli olarak kontrol ederek kıstım ve yukselttim, hic bir değişim olmadı maalesef :(

Suyunuza kimyasal bir karisim olabilir ps altina birsey koyarak yukseltin gecici bir durum daha sonra duzelecektir tecrube nedeni evi boyatinca benimde basima gelmisti 3 gun ps su sevyesini azaltip daha sonra hersey normale dondu elyaf koyuncada ayni olaylar oluyor

SAYMİN_25.DEN MERHABALAR

15-20 cm arasında 6 saatten fazla çalıştırıp denemeniz gerek. Başka bir sebebi yoktur. Beyaz köpük dediğiniz sulu toplama ise sebebi bu.

Curve 5 güzel toplayan bir ps ancak çok oynak. Ben de kullanıyorum. En ufak bir fazla yemlemede taşma eğilimi gösteriyor. Sump'a bir kaç yem inerse taşması kaçınılmaz oluyor. Size tavsiyem, daha doğrusu bu ürünü alacak olan tüm arkadaşlara tavsiyem, biraz sulu toplatın ve belirli zamanlarda (3-4 günde) kabınızı boşaltın. Ben eski sistemde kuru toplatıp 15-30 gün arasında kabı temizliyordum. Bu ps'de de sistemi böyle götürmeyi düşündüm. Ancak son zamanlarda bir taşma yaşayıp nitratı sıfırdan 50'ye çıkarınca artık bende söylediğim gibi yapıyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar