Keşfet

Curve A8

globalord

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar ; Durum şundan ibaret curve A8 skimmer tanka yerleştirdim.25 cm şu yüksekliği diyor.Ideal için ben altına 15 cm yükselti koydum.Akabinde tekrar şu yüksekliği 'ni ideale göre ayarladım lakin skimmer bi toplamıyor yada çoşuyor .Bu kürü yaş toplama olayı  alttaki 0 ile 5  ilemi ayarlıyoruz.Çözemedigim de 0"ra aldıkça yükseliyor performansı 5 aldıkça seviye düşüyor.Hani diyelim o ters orantılı  vs bu yaş yada kürü toplamayı acarmışsınız.Birde yaş köpük boğaz hizasındamı kalaçak..

Ekli dosyayı görüntüle 56727

Şuan ki durum bu yaş köpüğün boğazın az üstünde ayar alttan 5 te daha fazla düşmüyor

Ekli dosyayı görüntüle 56728

Merhaba, tankı ilk kurduğumuzda bizde skimmer ayarı ile çok uğraştık. Sulu toplama yaptığında tankın tüm suyunu çekecekmiş sanıyorduk, hava ayarını kıstığımızda ise hiçbirşey toplamıyor diye düşünürdük. Zaman ve tecrübe ile skimmerın huyunu anladık. Öncelikle odaklanmanız gereken husus toplama kabındaki suyun ne kadar kirli olduğu, canlı yükü fazla değilse çok az topluyor ve çok geç kirleniyor. Tankın içinde protein kalıntıları çok değilse skimmer toplama yapmıyor. Kuru toplama dedikleri olay skimmerın sadece çırptığı köpüğün  kaba boşalmasını sağlamak, yaş toplama ise biraz suyun da kaba dökülmesine izin vermek. Zamanla su seviyesi ve ayar kombinasyonu ile işin kararını bulursunuz. Panik yapacak hiçbir husus olduğunu düşünmüyorum. Acele etmeden gözlemleyerek ideali bulursunuz. İyi günler dilerim

Dediğiniz üzere çok çekim yaptı ve ilk kurulumun bitimini engelliyor.Akabinde de su tranferi malum en düşük moda çektim ayarı bu diştim denen süreç benim muallakta kaldımı onu bile belli değil şuan artık tankı stabil tutuyorum  3 gündür bu süreç nasıl biter oda meçhul bekliyoruz

Konu görüntüleyen kullanıcılar