Keşfet

Cyano Alg Yosun ve Çivi

ayrancı

Yeni Üye
Ad Soyad
Erhan
Arkadaşlar bu yazım yanlış anlaşılmasın ,sadece benim denediğim olayı aktarıyorum ,tankımda sadece bir mercanın üzerinde bulunan   u sürekli izliyordum,bu gün mercanı iyice rahatsız ettiğini ve dalgalanmaya başladığını gördüğümde,daha önce denediğim yöntemi deneyip sizinle paylaşmak istedim,ufak bir gerçek demir bir çiviyi mercanın bir kenarına koydum ,çividen önce resim çektim ve çiviyi koyup 5 saat sonra resim çektim ve sizinle paylaşıyorum.Sabah yine çekip sizinle paylaşacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 45562

Ekli dosyayı görüntüle 45563

%80 geçirmiş mi bana mi öyle geliyor ? 

Hic böyle bi çözüm görmemiştim 

Çivi veya metal bulaşık teli eskiden fosfat tutması için kullanılırdı. Bunu da sumpta su akışının oldugu yere konur ve 1-2 gün sonra değiştirilirdi tuttuğu fosfatı ve küfü bırakmasın diye. 

Bur da canlı için ne gibi yarar saglıyor bilemiyorum. Sonuçta bu hobi dipsiz kuyu  öğrenmenin ve denemenin sonu yok.

Sonuçları bekliyorum.

Evet benimde yaptığım denemek ve paylaşmak,mercana ne gibi zarar olur bilmiyorum ,sabah tekrar resim çekip paylaşacağım.

Selam;

Çivi etkili bir çözüm. Benimde daha önceden kullandığım bir yöntem. Zaten incelerseniz fosfat tutucuların çoğu demiroksit esaslıdır. Çok ciddi ve hızlı bir etkisi var fakat uzun süreli tankta çivi tutmak mercanların zehirlenmesine neden olabilir. Bu yüzden mümkünse en kısa sürede tanktan çıkartılmalı diye düşünüyorum. 

Selam;

Çivi etkili bir çözüm. Benimde daha önceden kullandığım bir yöntem. Zaten incelerseniz fosfat tutucuların çoğu demiroksit esaslıdır. Çok ciddi ve hızlı bir etkisi var fakat uzun süreli tankta çivi tutmak mercanların zehirlenmesine neden olabilir. Bu yüzden mümkünse en kısa sürede tanktan çıkartılmalı diye düşünüyorum. 
Peki bu tankta tutma süresi ne kadar olmalı ? 

Mesela oldu da bi kayada cyano gördük. 

Civiyi koyduk bu konudaki gibi. Kaç günden sonra çivi tehlike arz etmeye başlar ? 

1 ? 2  gün ? 

1 hafta ? 

Nano deneme de (50*50) çiviyi koydum, ertesi gün hiçbirşey kalmamıştı. Çiviyi çıkarttım. 

Büyük tank denemem de (600 litre) çiviyi koydum, ertesi gün  hiçbirşey kalmamıştı. Çiviyi çıkarttım.

Ufak bir ayrıntı, nanoya 5cm lik 1 tane çivi koydum. Büyük tanka 10cm lik 3 tane çivi koydum.

Ayrıca şunuda iyi bilmek lazım asıl işi yapan çivi değil hammaddesi demirdir. Kullandığınız çivi içerisinde farklı metaller kullanıldı ise zararı verecek olan da onlardır. (Çinko, bakır vs..) Bu yüzden aslında çivi kullanımı risklidir. Saf demir parçası bulabiliyorsanız kullanmak daha az risk taşır. Ama en garantisi kesinlikle hazır ürünlerdir. Sonuç itibari ile mercanda olsa balık ta olsa can taşımaktalar. 

Tankta sadece bir parçada var,aslında hiç uğraşmadan fırçalamak var ama ben bazı şeyleri deneyip kontrol sağlamak ve bunu sizlerle paylaşmak istedim,dün kh yükseltici ve mercan besini girdim bu gün resim çektim fark ortada.

Ekli dosyayı görüntüle 45580

çivi ne kadar sizce işe yaramalı :)  

Daha önceden başıma gelen ve kesin çözüm olarak tavsiyelerim profilimde inceleyiniz isterseniz.

Çiviyi aldım ,fakat onun yerine tam demir dir parça hazırlıyorum.

Şu an kayada yok denecek kadar az fakat kum üzerine yayılıyor,sanki kaçmaya çalışıyor

Kumu sürekli hareketlendiren balıklar var.Onlardan deneyin.Bu şekilde suda yüzer ve sumpa inerler.Bence bu tür sorunlar temizlik ekibinden kaynaklı.Gerekli sayıda temizlik ekibi olmadığında sorun yaşanıyor.Tamam belki conch veya snailler bunları yemiyor fakat üzerinde gezinirken kayadan koparak suda dolanıp sumpa inmesini sağlıyor. 

Bir defa bende 100x60x45 tankımda yaşadım.İşin başlarında 100 tane conch ekledim.Dediğim şekilde yozundan eser kalmadı.Şuan akvaryum 2 yıldır sorunsuz şekilde devam ediyor.Bol snail, bol karides ve 2-3 hermit her zaman işe yarar.

Sanayi ye gidip demirciden 6lık 10cm kestirdim kontrol amaçlı güzel temizleyip (aşırı sıcak ve aşırı tuzlu su)akvaryumdan aldığım suyu ped şişenin içine koyup çiviyi attım ve güneşe bıraktım paslanmaya başladı bile,temizlik ekibi şart,sanırım bendeki salyangaz ve diğer ekibi yengeç temizlemiş,büyülteç le kayalara bakıyorum yavru bile kalmamış,Eneze gidip teke ,kestane (2 adet)ve temizlik ekibi almam gerek sanırım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar