Keşfet

Cyano bela

esesus

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
Merhaba Bir süredir cyano ile uğraşıyorum

Dip çekimi yaptım su değişimi bakteri kültürü hepsini yaptım.

iyice azdı en son dün antibiyotik attım. Başka yardımcı olabilecek ilaç vs var mı

Teşekkürler

RNE-L22 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

antibiyotikle bombayı bırakmışsınız artık ilaca gerek kalmamış, bundan sonra aktif karbon girin sonrasında bakteri kültürü aşılayın da toparlansın

en büyük dertlerimden biriydi. ChemiClean denilen bir katkı var. ondan 1 doz attım 2 gün sonra herşey temizlenmişti. Ancak önemli olan buna sebep veren faktörler. ilacı bulabilirseniz türkiyede denemenizi tavsiye ederim. ben ali rıza kuranel'den almıştım. internette aratırsanız ulaşabilirsiniz mutlaka.

Merhaba
Ben baktım bulamayınca antibiyotik denedim
Fakat iki gündür pek fark yok gibi hala aynı duruyorlar
Söylediğiniz gibi bir araştırayım olmazsa alacağım
Şimdiye kadar pek sorun yoktu ro su 1 çıkıyor
Zaten ocaktan beri aynı test yapmadım ama hafta sonu bakacağım amonyak nitrat nitrit ph kh

2 gün arayla 1 er doz chemiclean uyguladım.
her gün 1 er damla bakteri kültürü ve bakteri besini girdim.
dalga motorlarının şiddetini arttırdım. akıntının az olduğu bölgeleri arttırdım.  1 hafta içinde sebebiyle birlikte komple yok etti ( 140LT akvaryum) bir dahada hiç başıma gelmedi. 
umarım bir an önce kurtulursunuz.. kolay gelsin

Bugün cyano dan eser kalmadı akşam %20 su değişimi bakteri kültürü eklemesi sonrası devam. Tüm canlılar keyifli hiçbirinde sıkıntı olmadı Ps falan da taşması olmadı. Umduğumdan daha sıkıntısız oldu.
25af5ec72839aa18643c03a0336ddf0f.jpg

Bugün cyano dan eser kalmadı akşam %20 su değişimi bakteri kültürü eklemesi sonrası devam. Tüm canlılar keyifli hiçbirinde sıkıntı olmadı Ps falan da taşması olmadı. Umduğumdan daha sıkıntısız oldu.
25af5ec72839aa18643c03a0336ddf0f.jpg

antibiyotik harici bir şey kullanmadınız sanırım umarım hep bu şekilde stabil gider ne kullandınız antibiyotik olarak nasıl uyguladınız 

Evde tek bir tane 500g antibiyotik vardı yarısını kullandım diğer yarısını ertesi gün kullandım. 3 gün sürmedi hiç birşey kalmadı. Su değişimi de yapmadım daha bekliyorum bakalım ne olacak. Mercanların tümü aynı hiçbir değişiklik yok. Hafta sonuna kadar da değişim yapmayacağım.

Bu arada cipro diye bir antibiyotik 500g

Konu görüntüleyen kullanıcılar