Keşfet

Cyano dedim ama değil...

reallysleeper

Yeni Üye
Ad Soyad
Abdulkadir
Ekli dosyayı görüntüle 48257

Arkadaşlar selam...

bu karın ağrısı yaratık nedir nasıl kurtulurum bir yardımcı olun...?...bazı arkadaşlar dinoxal kullanmış ancak çözüm bulamamışlar...ne yapmam gerekiyor?

- Zararlıdır

- Çok hızlı sarar tankı uygun koşullarda 1 gecede bile bütün tankı sarabilir yada görüpte göz ardı ederseniz işten geldiğinizde tankı sarmış halde bulabilirsiniz

- Mercanların üstünüde sararak öldürür

- Ne yazıkki kurtulması cok zor dinoxal en etkili ilacı bu tarz ilaçlar her ne kadar reef safe denilsede aslında hiçte öyle olmayan ilaçlar bu süreçte çeşitli hassas mercanlarınızı kaybetme olasılığınız çok yüksek bunun yanı sıra acroporalarda renk kaybı olması muhtemeldir

yn9nYN.jpg

bu konuyla alakalı yardıım edecek kimseler yok mu???

cyano veya dino , ikisi de farklı renklerde çıkabiliyor o yüzden fotoğraftan teşhisleri zordur, dino alg cyano ise bakteri olduğu için en net mikroskop altında teşhis edilebilir

dino alg yosun ilaçları ile kurtulması nispeten daha kolaydır, cyano için sebebin teşhisi ve ona göre izlenecek kurtulma yöntemi bulunabilir veya tavsiye pek edilmeyen antibiyotik kullanılabilir

bunun dino olduğundan eminim...çünkü cyano için kullanılan ilaçlar etki etmiyor...su değerlerim aşırı normal...fosfat ve nitrat sıfır...BRS ten adlığım bilgiye göre faydalı bakteri kültürü eklemem gerekiyor...Dr. Tim's Waste-Away Tavsiyesi ancak işlerim yüzünden içeriği ile ilgilenemedim...bugün bakıp alternatif arayacağım....bulursam kullanacağım...bi taraftan da yine BRS tarafından tavsiye edilen Fauna Marin Dino X aldım...bakteri yetersiz ise bunu da deneyeceğim...bu konudan pek anlayan yok anlaşılan...tavsiyeler yetersiz...belki denilenler işe yararsa paylaşırım...arkadaşlarda aynı dertten muzdarip olmasınlar...

dino x tavsiye ederim kullandım hiç problem yaşamadım ondan önce biodigest kullandım 12 ampül hiç etki etmedi dilerseniz dino x var elimde

Moderatör tarafında düzenlendi:
antibyotik kullanacaksınız   augmentın bıd 200|28 oral süspansiyon şurup kesin çözüm 100LT 5ml kullanın 2 gün içinde eserkalmaz

yanlız bu ilacı kullanırken ps coşar  o yüzden toplama kabını çıkaracaksınız ps nizi çalışır bırakacaksınızki akvaryuma bol oksijen gitsin  bu işin sonunda %50 yakın su değişimi ve biodiges bakteri kültürü gireceksiniz çünkü ilaç sistemdeki bütün bakterileri öldürüyor

dinodan eminim diyorsanız dino x kesin çözüm, doza dikkat edin üzerinde yazdığı şekilde kullanırsanız bir haftada eser kalmaz, farklı yöntemler denemeye gerek yok 

Bence hiçbir kimyasal kullanımı kesin çözüm değildir. Sadece başarı oranı yüksek olabilir. 

Bende de cynao ciddi anlamda mevcuttu. çözemeyip Aqua Connect'in Cyano Remove ürününü kullandım. Aynı ürün bir çok tank üzerinde başarılı sonuçlar çıkardı. Cynao bir gün içerisinde yerini dino'ya bıraktı. Dino X 'i bende aldım fakat cynao'da oluşan daha kötü problem çıkma ihtimaline karşı kullanmadım. Kullanmayı da düşünmüyorum. Çünkü son bir kaç gündür çılgın gibi bakteri kültürü giriyorum tanka. Belirtilen doz'un 4-5 katı kadar. 3 gün içerisinde dino %90 civarında azaldı. Normalin kat ve kat fazlası bakteri kültürüne rağmen bakteri patlaması olmamış olması, tanktaki bakteri popülasyonunun ciddi miktarda yetersiz olduğunu gösteriyor. 

Öncelikle bakteri kültürünü mutlaka deneyin. Eğer çözüm alamaz iseniz tankı resetlemeden önce kullanın derim.

Bakteri kültürü olarak tavsiyeniz nedir..?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şu anda fauna marin ultra bio kullanıyorum. Ama bilindik markaların tamamı olabilir. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar