Keşfet

Cyano kesin çözüm

Xhavien

Yeni Üye
Ad Soyad
Burak
Merhaba arkadaşlar

Yeni bi akvarist olmama rağmen zoru başarıp birçok sıkıntıyı kısa zamana sığdırdım :)  Üstesinden geldiğim cyano sorununun çözümünü bildirmeyi de sosyal sorumluluk gibi görüyorum :)

Çok detaylı zor bi yöntem anlatmayacağım. Aqua Connect'in Cyano Remove adlı ürününü kullandım. Reef Safe ve antibiyotik içermiyor. Dozu vs belirtildiği gibi kullandım hemen hemen 10-11 günde ( bu sürede 2 defa %15 su değişimi yaptım ) sonuca ulaştım. Şu an tamamen bitmedi ama yok denecek kadar azaldı. Sanırım bir haftaya hiçbir şey kalmaz.

umarım yaşamazsınız ama yaşarsanız tavsiyemdir ?

Cyano, diger sorunlara gore kurtulunmasi nispeten kolay bir sorun. Bakteri olmasi hasebi ile noktasal mucadele daha basarili sonuc veriyor ancak cyano da esas sorun tanktan yok etmek degil, yok ettikten sonra tankta bozulan bakteri dengesini tekrar eski haline getirmek. Antibiyotik bu anlamda oldukca yikici etkiye sahip kendimden biliyorum. Bu anlamda sizin kullandiginiz "Aqua Connect'in Cyano Remove" adli urunde benim esas merak ettigim cyano'yu yok etmesi degil, yok ettikten sonra tanka olan etkileri. Onlari da paylasirsaniz kendi adima cok daha sevinirim.

Gecmis olsun iyi hobiler dilerim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba arkadaşlar

Yeni bi akvarist olmama rağmen zoru başarıp birçok sıkıntıyı kısa zamana sığdırdım :)  Üstesinden geldiğim cyano sorununun çözümünü bildirmeyi de sosyal sorumluluk gibi görüyorum :)

Çok detaylı zor bi yöntem anlatmayacağım. Aqua Connect'in Cyano Remove adlı ürününü kullandım. Reef Safe ve antibiyotik içermiyor. Dozu vs belirtildiği gibi kullandım hemen hemen 10-11 günde ( bu sürede 2 defa %15 su değişimi yaptım ) sonuca ulaştım. Şu an tamamen bitmedi ama yok denecek kadar azaldı. Sanırım bir haftaya hiçbir şey kalmaz.

umarım yaşamazsınız ama yaşarsanız tavsiyemdir ?
Nereden edindiniz ? Ekstremden başka biryerde daha az miktarda paketlenmiş seçenekleri varmı acaba ? 

Yanilmiyorsam 130 ₺ 

Valla bu sorunu okuduğum heryere aynı şeyi yazıyorum;

Ben şöyle kurtuldum;

Diş fırçasıyla kayaları temizleyip çıkanları sifonlayın.Bir miktar su değişimi sonrası sump ta suyun geçiş yaptığı herhangi bir yere

Crystalpro Phos Zero 500ml ( fiyatı 35 TL civarı )koyun file içinde veya muadili bir ürün de olabilir ancak onların fiyatı bu ürünün 2 katı.

Ayrıca 15 günde bir % 10 su değişimi sonrası bakteri kültürü de girmenizi tavsiye ederim.

İzmirde durudan aldım ben

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar