Keşfet

Cyano mu, Carolin alg mı, sünger mi.?

tans

Yeni Üye
Katılım
17 Ağu 2007
Mesajlar
93
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Yaş
45
Ad Soyad
tansel
Merhaba. Oluşumlar maalesef Cyano. Öncelikle sifonlama yapınız. Ve sonrasında devam edecek mi gözlem altında tutunuz. 

 
siyano siyano figaro figaro siyano figaro oyyy :(

 
Aldığım bilgiye göre 12 damacana gibi bir su değişimi yapılmış 1 ay evvel büyük olasılıkla sorun bundan kaynaklanıyor. Suyun markası kesikkaya yada kesmekaya olması lazım net değil. Evinde arıtma cihazı vardı fakat bu kadar suyu temin edemeyecegi için damacana su kullandı. Bunlar sifonlanır tabiri caizze hallederiz o şekilde ama sonrası ne yapmak lazım tekrarlama olur büyük olasılıkla.

 
Araştırdığım kadarı ile Cyano Bakterinin olmadığı bir akvaryum yok ancak sağlıklı akvaryumlarda yararlı bakterilerle baskılanmıştır. Nasıl ki insanların bağışıklık sistemi zayıfladığı zaman ve falanca bakterinin uygun şartları oluştuğu zaman insan o bakteriden mütevellit hasta oluyorsa akvaryumlarda da biyolojik denge bozulduğunda ve doğru şartlar oluştuğunda  cyano bakteri harekete geçiyor ve mor renkli, dokunulduğunda dağılan oluşumlar meydana geliyor. Cyano bakteri için yetersiz ya da yanlış ışık kullanımı (eskiyen t5'ler özellikle) ve yetersiz akıntı başlıca nedenleri diyebiliriz.  Bir sebepten ötürü azalan yararlı bakteriler, meydanı görece daha dayanaklı olan cyanobakterilere bırakıyorlar. İşte bu azalmanın sebebini bulmak esas hedef olmalıdır.

Kullanılan kaya, kum, su, ışıklandırma süresi, yetersiz oksijen seviyesi, vs vs gibi bir çok etken gözardı edilmemelidir. Cyano bakteri hakkında çok fazla şey yazılıp çizildi. Ekseriyetle önerilen nedenini bulup onu ortadan kaldırmaktır. Ondan sonra bakteri girişi yapılarak tabiri caiz ise bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekir. Yoksa bir akvaryumda cyano bakteriyi yok edemezsiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst