Keşfet

Cyano mu Coraline Alg mi ?

dgkngrbz

Yeni Üye
Ad Soyad
Doğukan Gürbüz
Arkadaşlarlar merhabalar,

4 hafta önce üzerinde Coraline alglerin de bulunduğu bir kaç mercan kayası tankıma ekledim. Son 10 gündür su değerlerim çok iyi olmasına rağmen camlarımda yeşil yosun problemi yaşıyorum. Araştırmalarıma göre herkeste olan bir yosunlaşma diye gördüm ancak 3 günde bir cam siliyorum.( PO4 : 0 SiO2 : 0 ve ışıklandırma gün simülasyonlu 8 saat yanıyor. lightspect 70W) ancak esas merak ettiğim, kayaların ışık az alan bölümünde resimdeki gibi kırmızı bir tabaka oluştu. Ancak Coraline mi yoksa cyano mu emin olamıyorum. bazı kısımlarında yosunumsu tüyler var aynı kırmızı renkte. Acemi olduğum için de pek size danışmadan müdahale etmek istemedim. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. su değerlerim aşağıdaki gibidir. 

Sıcaklık : 26 (manuel) , 25.2 (dijital)Tuzluluk 1024
PH: 8NH4: 0 ppmNO2: 0,1 ppmNO3: 1 ppmKH : 7.7 ppmPO4 : 0 ppmCa : 450ppmMg : 1350ppmCu : 0 ppmSiO2 : 0 ppmO2 : 10<
CO2 : 2,5 mg/l

Ekli dosyayı görüntüle 55405

Ekli dosyayı görüntüle 55406

Ekli dosyayı görüntüle 55407

teşekkür ederim. Peki hızlı bir müdahale nasıl yapabilirim ? forumda araştırdım baya, çok fazla kişi antibiyotik kullanmış, çok fazla kişi memnun ve memnunyetsiz bu durumdan. chemiclean araştırdım türkiyede hiç bir yerin stoklarında yok ve antibiyotikte olsa chemiclean de olsa sonrasında ps'te ciddi taşma problemleri vs yaşanıyormuş. 

Hızlı antibiyotik macrol pediatrik daha geçen hafta arkadaşın full cyno tankına uyguladım 1 günde geçti ama mecburiyetten fosfat, nitrat fazla idi ve heryeri sarmıştı ama o en son çare size önermem tank yeni, su değişimi ve cyno ların sifonlanması ve bakteri girişi ile kolayca halledersiniz 

teşekkür ederim. Peki hızlı bir müdahale nasıl yapabilirim ? forumda araştırdım baya, çok fazla kişi antibiyotik kullanmış, çok fazla kişi memnun ve memnunyetsiz bu durumdan. chemiclean araştırdım türkiyede hiç bir yerin stoklarında yok ve antibiyotikte olsa chemiclean de olsa sonrasında ps'te ciddi taşma problemleri vs yaşanıyormuş. 
Doğukan Bey Merhaba. Bahri Bey'in de dediği gibi maalesef Cyano. Ali Rıza Kuranel var, Yongei isminde sitesi var, mail yolu ile bir danışın Chemiclean olabilir elinde. Bu tür bakteriler nitrat yada fosfat değerlerinin birinin sıfır'a düşmesi ile aktif hale gelebiliyor. Sizde de muhtemelen bu durum söz konusu. 

Hızlı antibiyotik macrol pediatrik daha geçen hafta arkadaşın full cyno tankına uyguladım 1 günde geçti ama mecburiyetten fosfat, nitrat fazla idi ve heryeri sarmıştı ama o en son çare size önermem tank yeni, su değişimi ve cyno ların sifonlanması ve bakteri girişi ile kolayca halledersiniz 
Bahri Bey'in yazdıklarına katılıyorum. Yalnız Cyano'da bir tür bakteridir ve kesinlikle bakteri yemi ve türevlerini, sıvı karbon vb. tankınıza eklemeyin. Aksi durumda çoğalmasına neden olursunuz. Sadece bakteri eklemesi yapınız.

Doğukan Bey Merhaba. Bahri Bey'in de dediği gibi maalesef Cyano. Ali Rıza Kuranel var, Yongei isminde sitesi var, mail yolu ile bir danışın Chemiclean olabilir elinde. Bu tür bakteriler nitrat yada fosfat değerlerinin birinin sıfır'a düşmesi ile aktif hale gelebiliyor. Sizde de muhtemelen bu durum söz konusu. 

Bahri Bey'in yazdıklarına katılıyorum. Yalnız Cyano'da bir tür bakteridir ve kesinlikle bakteri yemi ve türevlerini, sıvı karbon vb. tankınıza eklemeyin. Aksi durumda çoğalmasına neden olursunuz. Sadece bakteri eklemesi yapınız.
Teşekkür ederim yardımlarınız için. akvaryumum 130 lt gibi su hacmine sahip. bakteri populasyonunu arttırmak amacıyla 2 tüp biodigest ekledim dün akşam. RO (silikat filtresi dahil) suyumu hazırladım. 40 lt kadar bugün tuz hazırlayacağım. pazar ve çarşamba günü 2 kere 20Lt+20Lt su değişimi yapacağım. sormak istediğim şu ; 

1) sifonlama yaparken mutlaka hortumla cyano olan yerleri mi almamız gerekli yoksa tanktan genel su çeksek yeterli mi ? 

2) her su değişiminde bakteri kültürü girmeli miyim tedavi sürecinde ? bakteri besini girişi yapmayacağımız için gireceğimiz bakterilerin aç kalma olasılığı var mı ?  

3) bazı kaynaklarda bu işlemleri yaparken aktif karbon eklememizi önermişler. filtre poşeti içinde aktif karbon girmemi tavsiye eder misiniz ? aktif karbon bir noktadan sonra fosfat salacağı için ne kadar tutup çıkarmam gerekli ? 

1) Sifonlama ibaresini kullanmada ki amaç, direkt olarak Cyno'ya yönelimdir yani hedefteki cyno'yu çektirmek, ortamdan uzaklaştırmaktır.

2) Her su değişiminde girmenize gerek yok, yararlı bakteriler tutunurlar yani zararlı bakteriler gibi suda gezmezler. Besin dengesizliğini fazla bakteri girmeyerek halledebiliriz.

3) Aktif karbon durumunu bazı kaynaklar uzunca süre tutmanızda sorun yok derken bazı kaynaklar bir kaç gün içinde çıkarın diyor. Salınım konusunda kendini ispatlamış markaları kullanırsanız aksi bir durum ile karşılaşmazsınız yani salınım yapmaz. 

1) Sifonlama ibaresini kullanmada ki amaç, direkt olarak Cyno'ya yönelimdir yani hedefteki cyno'yu çektirmek, ortamdan uzaklaştırmaktır.

2) Her su değişiminde girmenize gerek yok, yararlı bakteriler tutunurlar yani zararlı bakteriler gibi suda gezmezler. Besin dengesizliğini fazla bakteri girmeyerek halledebiliriz.

3) Aktif karbon durumunu bazı kaynaklar uzunca süre tutmanızda sorun yok derken bazı kaynaklar bir kaç gün içinde çıkarın diyor. Salınım konusunda kendini ispatlamış markaları kullanırsanız aksi bir durum ile karşılaşmazsınız yani salınım yapmaz. 

Tekrardan merhaba Oktay Bey, Bahri Bey  biraz acemi olduğum için aşamaları danışmak istiyorum. Müsait olduğunuzda kontrol edebilirseniz memnun olurum.

1) Dün 20 Lt. olarak direk cyanoların üzerine sifonlama yaparak büyük parça olanları çektim. Baya bir azaldı. daha sonra hazırladığım taze tuzlu suyu tanka ekledim. Ancak ekstra bakteri kültürü girmedim ve sump bölümüne filtre torbası içinde FLUVAL marka aktif karbon yerleştirdim. Aşamaları bitirdiğimde cyano baya azalmış göründü. Ancak sabah gördüğümde tekrar aynı boyutta hatta biraz daha çoğalarak ortaya çıktığını fark ettim. Çarşamba günü tekrardan sifonlama yapıp , yine 20lt kadar su değişimi yapıp, bu sefer 1 tüp biodigest bakteri kültürü girmeyi planlıyorum. Doğru bir aşamamıdır ? Endişem su değişimiyle bakteri popülasyonumu iyicene azaltmak. 

2) Ayrıca her ihtimale karşı çoğalma devam ederse müdahale etmek için Amazon üzerinde Chemi-Clean sipariş ettim. Ancak 6 Mayısta elimde olacak. O vakte kadar cyanodan kurtulamassam, Chemiclean uygulamakta canlılarım ve soft mercanlarım açısından bir sıkıntı yaşar mıyım ? 

3) Son olarak, ayrı bir konuda da yardımınızı rica ediyorum. Cyano ile aynı vakitlerde akvaryumumun kayaları üzerinde aşırı derecede sarı-yeşil yosunlanma başladı ve sanki git gide kayaları istila ediyor gibi. Bugün hem ozmos suyumu hem tank suyumu test ettim. Fosfat 0 gözüküyor. (JBL Test ) ayrıca camlarımda aynı renk tonunda yosunla kaplanıyor. (sarı-yesil) , cyanoyla bağlantılı bir yosunlanma mıdır sizce ? hatalı test olabilceğini düşündüğüm için AquaForest PO4 testi sipariş ettim. hafta içi tekrar test yapacağım.

4) ileriki aşamada yosun problemi yaşamamak adına askı tipi bir reaktör bağlasam. ve Seachem phosguard ile çalıştırsam. Bu yosunlanmalardan kurtulma şansım var mı ? yada sizin öneriniz nedir ? 

Teşekkür ederim şimdiden. 

Selamlar.,

1.madde doğru

2.madde hiç kullanmadım ama kullananlardan gördüğüm kadarıyla bir zararı olmaz. Kullanan birisi daha net yorum yapabilir. 

3.Yeni kurulumlarda yosunlanma görülebilir. Yosun türü için resim olmadan yorum yapmak zor. Ancak diatom döneminde oluşan yosunlardır diye tahmin ediyorum. Temizlikçi ekibi yiyorsa sorun yok. Jbl test kullanmadım ama çok net değer vereceğini tahmin etmiyorum. Çarşamba günü Aksa ya gelirsen hanna ile test edebiliriz. Numaramı daha önce göndermiştim. 

4.ilk öncelik sistemin kendi kendini idame ettirmesi olmalıdır. Bu şu aşamada sağlanamıyor ise bazı yerlerde yanlışlar var demektir. Tank boş iken fosfat ve nitrat artıyor ise sistemin oturması beklenmelidir. Dışardan reaktör ile yapılacak müdahalelerde sistem ona bağlı hale gelecektir. 

selamlar arkadaşlar, benim başımada cyano problemi geldi , iki haftada tüm kayalarıma yapıştı, arkadaşların antibiyotik yontemini yaptım, şaka gibi tüm cyano bir gun içinde kayboldu.... Sıcak su bardağına yarım augumen isimli antibiyotiği karıştırdım, ps ve ışığı kapadım, 2saate açtık topladı ps ve sabaha kalktımki koca kayadaki cyano kalmış.. Herkeze teşekurler dilerim.. Mercanlar biraz kapandı ama 2gunde toplantı balıklarımdada sorun yok... Çok şukur atlattım be

Konu görüntüleyen kullanıcılar