Keşfet

Cyano mücadelesi Sonu mu ? Devam mı ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba herkese. Cyano sorunum icin cyano remove bulmuştum ve 10 gün bunu uyguladım. Camlar dahil heryer katman gibi olmustu ve tüm heryer benek benek cyanolardan kurtulmaya  başladı.  Bende kayaları çıkarıp çok az fırça ile dokunarak su cekimi yaptıgım suyla yıkadım. (4 parçanın 1 tanesini çıkarmadım. ) çamur gibi su aktı. 

Camlari da biraz mekanik olarak da sildim. 

Ama  size sorum su , malum çok sifon yapılmıyor çünkü kumlar da hemen geliyor. Bu nedenle yerlerde hala biraz var zira koyu renkli ( hiç bir temizlik elemanı Yok suanda tankta ) bunun da etkisi olabilir yerlerin öyle kalmasına. Dalgayı arttırdım. 

Sizce kullanmaya davam etmeli miyim. Bu arada ilk 3-4 gün çok çok az bir dozla girdim. Söylenenin 1/3 u kadar. 

Suan bir cay kaşığı kadar kullanıyorum 80 litreye. 

Bir görsek ekliyorum kumlarla alakalı.

sadece koyu yosun gibi değil de yakından bakınca üzeri sallanacak kadar kuvvetli bisey.

Tesekkurler. 

Ekli dosyayı görüntüle 49179

Berk su arıtma cihazını kontrol ettin mi? Kayalar problemin bir parçası olabilir ama bu bana biraz fazla geldi, öncelikle değişimde ve tamamlamada kullandığın suyu kontrol et. Katkılarla alg mücadelesinin sonu yok, önce sebebi ortadan kaldırmak lazım, Şu fotoğraftan gördüğüm bu yoğunluktaki problemin sebebi arıtma suyunda problem olduğu kanaatini bende uyandırıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arıtma her suyu alımda kontrol ediyorum. Silikat 1 ay önce değişti. Filtre değişin zamanları da yeni geldi. Ama her defasında 0 tds alıyorum net. 

Sorunun sebebi kurulumda oturmuş akvaryumdan alınan  dip çekip suyu vardı. 

Bu sorun olabilir :)  

onun duşunda zaten suan ışık yakmıyorum ama hem t5 hemde led var. 

Boşuna ugraşiyorsun ?80lt suyun var girdiğin çabaya deymez o suyu canlandirmak kadar kolay birsey yok .aticaktik antibiyoriği şimdi nokta kadar kalmiycakti kaya temizlemen bir anlam ifade etmez bakteri sonucta bu bakteriyi bakterili suda yikamak bana hic anlamli gelmiyor .bende eski kum kullanmistim ilk kurulumda ondan cyno olmustu iyi temizlenmediginden.şimdiye canli bir akvaryumun olurdu ...piyasaya antibiyotikli suyu şişeleyip piyasada cyno remove diye satsam yok satardı ?bana pek inandirici gelmiyor yararli bakterileri öldürmediği bu ilaclarin ...

Boşuna ugraşiyorsun ?80lt suyun var girdiğin çabaya deymez o suyu canlandirmak kadar kolay birsey yok .aticaktik antibiyoriği şimdi nokta kadar kalmiycakti kaya temizlemen bir anlam ifade etmez bakteri sonucta bu bakteriyi bakterili suda yikamak bana hic anlamli gelmiyor .bende eski kum kullanmistim ilk kurulumda ondan cyno olmustu iyi temizlenmediginden.şimdiye canli bir akvaryumun olurdu ...piyasaya antibiyotikli suyu şişeleyip piyasada cyno remove diye satsam yok satardı ?bana pek inandirici gelmiyor yararli bakterileri öldürmediği bu ilaclarin ...
Suan sanırım cyano artık bitiyor. Yanı conch attım cyano olan yerlerde bi yürüdüğü zaman , ilacın da etkisiyle onlar havalanıp Yok oluyor. Yanı mekanik temizlik gerekiyor gibi kısacası. 

2-3 güne birakicam ilacı. Ama sorun şurda. Ben conch yasatamamistim  eski akvaryum da buna da attım 1-2 saat dolaştılar ve direk kapandılar acana nedendir bilmiyorum. Belki de olecekler yine ... 

biodigest yalnızca ilk kurulumda kırdım. Acaba devam mi etmek gerek kullanıma onu da bilmiyorum :/ 

Yerli conch mu acaba ben de aldim 6 tane hepsi cin gibi ama yerli conch degiller...eger ki yerli degilse baska bir sebebi wardır amonyak nitrat degerlerine bak ...cyno nun suya dagilmasi yok olduğu anlamina gelmez .yaşadıgi surece tekrar baslar .cynonun gorunur hale gelmesi kendi aralarinda kolonileserek bağ kurmalarindan dolayi bence hic dagitmadan sadece durdugu yerde yok olmalarini izleyerek yok et ve ilaci gerektigi ölçulerde dök .ps yi birkac saat kapat doktugunde .kapatmaniza gerek yok dese bile kapat.gerektigi kadar dokmezsen dozaji bu sefer sureyi uzatırsın .

Aynen ps kapatmayın yazıyor ama olmadı ben kapatayım 1-2 saat. 

Peki siz mücahede sırasında biodigest kullandınız mi ? 

Nitrat 8 

kh 10 

fosfat 0 

amonyak 0 

tuzluluk 1022 

1-)Tuzluluğu bence kesinlikle 1025-1026 yapmalisin 

2-)ben antibiyotik kullandigim icin biodigest kullanmam cok mantiksiz ve yanlis okulurdu cunku bakterileri ölduruyordum ve bunu yaparken bakteri eklemek eklediklerimi oldurmekten baska hicbirsey yapmazdi..

Ben suyu antibiyotikten aktif karbon sayesinde ve sonrasinda su degisimi yaparak arindirdiktan sonra litreme gore(400L)7 tup kırdim .sifir sknti yaşadım 

Berk su arıtma cihazını kontrol ettin mi? Kayalar problemin bir parçası olabilir ama bu bana biraz fazla geldi, öncelikle değişimde ve tamamlamada kullandığın suyu kontrol et. Katkılarla alg mücadelesinin sonu yok, önce sebebi ortadan kaldırmak lazım, Şu fotoğraftan gördüğüm bu yoğunluktaki problemin sebebi arıtma suyunda problem olduğu kanaatini bende uyandırıyor.
Saçma bir yorum daha

Suyu ölçmeden biçmeden nasıl bukadar emin konuşuyor insanlar. 

Saçma bir yorum daha

Suyu ölçmeden biçmeden nasıl bukadar emin konuşuyor insanlar. 
Terbiyesiz, saygısız sana diyeceğim tek şey bu. Başlığa herhangi bir bilgi katmadan insanların katılımlarına saçma diye nitelendirmek. Başlığı açan, yardım isteyen de bu mesajı beğenmiş. Ne haliniz varsa görün

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar