Keşfet

Cyano Sorunu

GETzREADY

Yeni Üye
Ad Soyad
Uğur ERBAB
Işıklandırmalarımı değiştirdiğimden beri cyanolar oluşmaya başladı ve bunlardan kurtulamıyorum ne yapmam gerekiyor acaba iyice can sıkıcı bir hal almadan nasıl kurtulabilirim?

Biraz daha ayrıntılı bilgi verirseniz bence yardımcı olan çıkacaktır.

eritrosin,şeker,alkol,votka..... geçici çözümler bence.iyi bir portein skimmer, Refugium

ve düzgün bir aydınlatma ile bir süre sonra bu sorunlar ortadan kalkıyor.

eritrosin,şeker,alkol,votka..... geçici çözümler bence.iyi bir portein skimmer, Refugiumve düzgün bir aydınlatma ile bir süre sonra bu sorunlar ortadan kalkıyor.
Cyano bir bakteridir. Bir bakteri grobunun adınır, yani bir yosun (alg) değildir, onların fotosentetik özelliğinden dolayı yosun olarak sınıflandırılması olabiliyor ama asıl olarak bakteri. Bu durumda PS nin, refigium'un nasıl bir yararı olabiliyor pek anlayamadım. :unsure: Biraz açarmısınız?

Nitrat probleminiz yoksa bir süre sonra geçecektir. Bende metal halideden t5 e geçince cyano prolemi olmuştu, zamanla geçti..

Cyano bir bakteridir. Bir bakteri grobunun adınır, yani bir yosun (alg) değildir, onların fotosentetik özelliğinden dolayı yosun olarak sınıflandırılması olabiliyor ama asıl olarak bakteri. Bu durumda PS nin, refigium'un nasıl bir yararı olabiliyor pek anlayamadım. :unsure: Biraz açarmısınız?

açarım tabiki:)

Fosfat, nitrat seviyelerinin yüksek olması, yetersiz akıntı, zamanı geçmiş ya da uygun olmayan aydınlatma, düşük kh seviyeleri cyano oluşmasını tetikler.

Bu durumda PS nin, refigium'un nasıl bir yararı olabilir?? ps ne için kullanılır anlatmama gerek yok sanırım.

refigium tankınızda bulunan yüksek miktardaki nitrat ve fosfatı tüketecektir;) dolayısıyla sizde doğal ortamda

bulunmayan (votka,eritrosin...) maddeleri akvaryumunuza koymaya gerek duymayacaksınız;)

yani anlayacağınız PS nin, refigium'un böyle bir yararı olabiliyor.

Cyano grobu bakterileri, nitrat ve amonyağı besin olarak kullanabiliyor. Tankta nitrat ve amonyak yoksa besin sıkıntısı çekecek doğrudur. Ancak bu bakteri aynı zmanda fotosentetik, ışığı kullanarak besin üretebiliyor, bu durumda ışığı da mı kapatacağız?? Cyano için birçok bilimsel makalede dünyadaki ilk canlılardan olabileceği konusunda kanıtlardan bahsediliyor. Cyanonun üzettiği oksijenin atmosfer oluşumuna katkısı olduğunu yazıyorlar. Dünyanın ilk canlılarından olabilecek bu bakteri oldukça dirençli olmalı.

Antibakteri kullanımını kesinlikle desteklemiyorum ama bana başka çere yokmuş gibi geliyor. Önerdiğiniz kuvvetli PS, refigium...vs'ye itiraz etmek zaten düşünülemez, tank için her zaman gerekli olan cihazlar onlar.

Cyano grobu bakterileri, nitrat ve amonyağı besin olarak kullanabiliyor. Tankta nitrat ve amonyak yoksa besin sıkıntısı çekecek doğrudur. Ancak bu bakteri aynı zmanda fotosentetik, ışığı kullanarak besin üretebiliyor, bu durumda ışığı da mı kapatacağız?? Cyano için birçok bilimsel makalede dünyadaki ilk canlılardan olabileceği konusunda kanıtlardan bahsediliyor. Cyanonun üzettiği oksijenin atmosfer oluşumuna katkısı olduğunu yazıyorlar. Dünyanın ilk canlılarından olabilecek bu bakteri oldukça dirençli olmalı.
Antibakteri kullanımını kesinlikle desteklemiyorum ama bana başka çere yokmuş gibi geliyor. Önerdiğiniz kuvvetli PS, refigium...vs'ye itiraz etmek zaten düşünülemez, tank için her zaman gerekli olan cihazlar onlar.

tabiki ışığı kapatmayacağız ama Cyano ve hairy alg sorunu olanlar için en etkili ve kolay yöntemlerden biri karartma.

3 günlük bir karartma sorunu çözebiliyor, tabii bu dönemde diğer canlılar bir miktar etkilenebilir.

İlk ve son yarım gün mercanları ışığa alıştırmak için aktinik lambalar kullanılabilir.sebebi mh etkisininde az olması.

bu süreçten sonra yapılacak su değişimide etkili olacaktır.tarafımdan denenmiştir. :)

çare yukarıda yazılanlar ve sabır.antibakteri sadece cyanoyu değil sudaki yararlı bakterileri de

götürüyor.bazı evreler de yaşanan bu sorun bahsi geçen eylemler yerine getirilince temizleniyor.

slm.sisteminizde bi problem yoksa zamanla düzelir.yeni akvaryumlarda olabilir cok sorun değil

Ugur abi nin sistemi yeni degil bildigim kadarı ile sadece ışıklandırmayı degiştirdigi zaman oldugunu söylemiş.

Yarım litre akvaryum suyunda, KZ zeozym yada coralsnow içerisine KZ zeobak bakteri kombinasyonunu her 100lt için 1 damla damlatıp karıştırın 15 dakka sonra PS kapatıp akvaryuma ekleyin. 2-3 saat sonra PS i çalıştırın. Haftada 2-3 kez uygulayın 1 ay içerisinde böyle bir sorununuz kalmayacaktır. Bakteri yok eden antibiyotik kesinlikle kullanmayın, yukarıda anlattığım bu uygulama sudaki bakteri dengesini düzenleyerek DOC denilen çözünmüş organik atıkları hızlı bir şekilde temizler. RO su cihazınız olsa bile sonuna silikat reçinesi eklemeyi unutmayın. iletkenlik ölçer ile 0 TDS su aldığınıza emin olun.

Merhaba,

Eritrocin'i kullanmıştım, hemde cyano bunaltınca oldukça yüksek dozda kullandım. Canlılarımda pek sıkıntı olmadı ama akvaryumun bakteri sistemi etkilendi. Bu süreç içinde sürekli bakteri kültürü takviyesi yapmıştım belki onun için canlılara bir şey olmadı. Kullanmaya karar verirseniz dikkatli olun.

Murat ATAKARA

Her tankta zaman zaman oluşabilir, ilaç kullanımı son aşamada yapılmalıdır daha ziyade bakteri kültürlerini deneyebilirsiniz bir yöntemde yakın olanlara az bir akıntı uygulayın parçalanıp gidecektir.

Her tankta zaman zaman oluşabilir, ilaç kullanımı son aşamada yapılmalıdır daha ziyade bakteri kültürlerini deneyebilirsiniz bir yöntemde yakın olanlara az bir akıntı uygulayın parçalanıp gidecektir.
Cyanoya akıntı uygulayarak dağılıp gitmesini sağlamak çok yanlış bir uygulamadır. Bu cyanonun dağılıp bütün tanka bulaşmasına sebep olabilir. Asla böyle bir şey yapmayın. Aksine kaya/kum üzerinde cyano görüyorsanız sifonlamak suretiyle bunları almalısınız. Bunu yaparken cyanonun dağılmamasına özen göstermelisiniz.

Sizin gibi tecrübeli birinden böyle bir cevap okumak beni şaşırttı.

Slm lar cyno probeleminizden kurtulamadinizsa hemen Grotech Reefclear kullanin

eser kalmaz cok tavsiye ederim.

Bende de baş gösterdi. Cyano bakterisi olan kayaları çıkarıp saf su içerisinde 0 bir diş fırçası ile fırçaladım temizledim. Daha sonra duruladım ve şimdilik sumpa koydum.

RW 8'i 2. Işıkta kullanıyordum bi tık arttırdım akıntıyı.

Aydınlatmayı kapattım ve aquaforest bakteri girişi yaptım.

3 gün gözlemleyeceğim bakalım.. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar