Keşfet

Cyano ve sakal yosunu baş edemiyorum !

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba herkese. 

Aslinda durum başlıktaki gibi sakal yosunu icin yine bir konu açmışım fakat ondan sonra cyano da başladı özellikle kayalar neredeyse tamamen kaplandı diyebilirim. Sut beyazı olan kayalar tamamen kahverengi üzerinde oksijen baloncukları var. Haftalık su değişimi yapıyorum. ( normalde 2 haftada 1 idi ). 

2 percula 3-4 çeşit soft mercan var. 

Elden yemleme yapıyorum. 

Ps ve Mangrove mevcut. 

Damacana Sudan diye düşündüm 1 haftadir ro kullanıyorum ve ilk değişimi dun ro ile yaptım ama bana misin demeyecek gibi. Acil önerilere ihtiyacım var bıktım artık antibiyotik dusunuyorum. 

Karartma uygulamaya kadar verdim. Aydinlatma eski ve sıradan leddi bu hafta yenisini Alicam insallah. Ona bağladım olayı desem 2 gündür 1 saat yakıyorum yine azalmadı. Yanı karartma çözüm yazılmış heryerde ama az isik da bana yaramıyor. Şimdi 3 gün hiç isik acmiycam. 

Baska ne yapmam gerekir ? 

Af bakteri kullanıyordum 1 buçuk aydir bıraktım o mu yapıyor diye 

prodibio alsam mi ? 

Kararma süresince yanındaki perdeyi kapasam yeter mi yoksa akvaryum camlarını tamamen kapatıp zifiri karanlık mi yapmalıyım ? 

Not : gun ışığı akvaryuma değmiyor. 

Bende cyano ile taze mucadele edenlerdenim. Ne yaptim kisaca bahsedeyim. Bende butun kayalarda yoktu, olan kayalari ro dan aldigim saf suda temiz bir firca ile fircaladim. Sonra iyice duruladim. Cyano kalmadigindan emin olunca kayalari sumpa koydum. 1 gun hic isik acmadim iki gun sadece mavileri 2ser saat actim ve af pro bio s kullandim kullanmaya devam ediyorum ( her 100lt icin 1 damla )
Akintiyi bir tik arttirdim yemlemeyi daha dikkatli yaptim 1 hafta oldu cyanodan eser yok.
Neden olmus derseniz de bence damacana sudan

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok şükür ben kurtuldum  yaklasık 1 hafta kadar aydınlatmayı acmadım. Led yerınede T5 e gectim  su anda sıkıntılar % 5 - 10 seviyelerine kadar indi. AquaForest Fosfat ıle  fosfat dusurucu 3 gun ara ıle sürekli değiştirerek kullandım.Ekstrem 'den Kestane aldım. Onunda işlevseli oldukca yüksek.. Cyano cok fazla yoktu. Bacteri kulturu olarak bu defa JBL i tercih ettim. Gayette memnunum. 

5g3M3R.png
haftalık su değişimlerinde mümkün olduğu kadar kayaların uzerindeki sakalları çekiyorum. kumun yüzeyindekileri de cekiyorum tabi. akıntıyı gündüz maximum seviyede gece minimum seviyede tutuyorum. DIY led armatürüm var. aydınlatmayi Royal Blue ağırlıklı 8 saat kullanıyorum. ayda 1 biodigest takviyesi yapıyorum. RO kullanıyorum. 

sonuç olarak gene de başaramadım. sanırım kayaları ro suyla temizlemek ve kestane takviyesi şart oldu sanırım 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yukarıda kestane koymamın sebebı yosunlara mudahale ettıgındendır. Cyano ıcın kestane çözümmü bilemiyorum. Yazmıs oldugum sizi yalnıs yonlendirmemesi icin bilgi vermek istedim. 

Merhaba herkese. 

Aslinda durum başlıktaki gibi sakal yosunu icin yine bir konu açmışım fakat ondan sonra cyano da başladı özellikle kayalar neredeyse tamamen kaplandı diyebilirim. Sut beyazı olan kayalar tamamen kahverengi üzerinde oksijen baloncukları var. Haftalık su değişimi yapıyorum. ( normalde 2 haftada 1 idi ). 

2 percula 3-4 çeşit soft mercan var. 

Elden yemleme yapıyorum. 

Ps ve Mangrove mevcut. 

Damacana Sudan diye düşündüm 1 haftadir ro kullanıyorum ve ilk değişimi dun ro ile yaptım ama bana misin demeyecek gibi. Acil önerilere ihtiyacım var bıktım artık antibiyotik dusunuyorum. 

Karartma uygulamaya kadar verdim. Aydinlatma eski ve sıradan leddi bu hafta yenisini Alicam insallah. Ona bağladım olayı desem 2 gündür 1 saat yakıyorum yine azalmadı. Yanı karartma çözüm yazılmış heryerde ama az isik da bana yaramıyor. Şimdi 3 gün hiç isik acmiycam. 

Baska ne yapmam gerekir ? 

Af bakteri kullanıyordum 1 buçuk aydir bıraktım o mu yapıyor diye 

prodibio alsam mi ? 

Kararma süresince yanındaki perdeyi kapasam yeter mi yoksa akvaryum camlarını tamamen kapatıp zifiri karanlık mi yapmalıyım ? 

Not : gun ışığı akvaryuma değmiyor. 
Bende antibiyotikle çözüme ulaşanlardanım sonrasında ro suyuyla azar su değişimleri yaparak suyun dengesini sabit tutun kh oranı düşük olmasın akıntı düzgün ve sumpa tüm akvaryumun suyu eşit kolayca gidecek şekilde ayarlayın.Bakteri takviseyi yapın.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevaplar icin tesekkurler. Sanırım bende antibiyotikle çözüm arayacağım. Cunku tüm kayaların üstü kaplı. Fakat antibiyotik sırasında bakteri kültürü takviyesi yapmak gerek. Af np Pro ve Pro bio s kullanıyordum tam güveniyorum acaba baska bir ürüne mi geçsem. 

Antibiyotik hep son çözüm olarak yazılmış çizilmiş ama baska somut bir yöntem ile de hiç karşılaşmadım. 

Nitrat 2 

fosfat 0.02 

kh 12 

o kadar yosuna fosfat nasıl 0.02 çıkıyor onuda anlamadım gerçi de. 

Hersey yolunda gözüküp cyano kaplı bir tankım var kısacası :D  

onca marka arasından böyle bir sorun icin ilaç üreten olmamış mi acaba damlatıp geçirsek. Tecrübem olmadığı icin antibiyotiksen biraz cekiniyorum da nasıl yapılır Ne konur Ne kadar konur hiç bilmiyorum henüz. . 

Aslinda var ama bende hic denemedim. Deneyenler varsa geri donusleri paylasabilirler.
dfdee0ef354265cb39e920bcc99b66be.jpg

Cevaplar icin tesekkurler. Sanırım bende antibiyotikle çözüm arayacağım. Cunku tüm kayaların üstü kaplı. Fakat antibiyotik sırasında bakteri kültürü takviyesi yapmak gerek. Af np Pro ve Pro bio s kullanıyordum tam güveniyorum acaba baska bir ürüne mi geçsem. 
Antibiyotik hep son çözüm olarak yazılmış çizilmiş ama baska somut bir yöntem ile de hiç karşılaşmadım. 
Nitrat 2 
fosfat 0.02 
kh 12 
o kadar yosuna fosfat nasıl 0.02 çıkıyor onuda anlamadım gerçi de. 
Hersey yolunda gözüküp cyano kaplı bir tankım var kısacası [emoji3] 
onca marka arasından böyle bir sorun icin ilaç üreten olmamış mi acaba damlatıp geçirsek. Tecrübem olmadığı icin antibiyotiksen biraz cekiniyorum da nasıl yapılır Ne konur Ne kadar konur hiç bilmiyorum henüz. . 
Dozajla ilgili bi topic var forumda. 250-300 lt icin 1 tablet bile yeterli bence

Bu cok pahalıymış ya :D  yine antibiyotik en iyisi o zaman. 75 litre benim akvaryum 4 e bölüp ro da karıştırıp suya katacağım sanırım. 

Pekala kaç gün duracak sonea yine mi yapacağım ? 

Bu sırada cok guvenemesem de normal dozda np Pro ve Pro bio s kullanacağım. 

Acaba prodibio mu alsam daha cok kabul görmüş bir ürün bu süreçte 10 günde bir kırarım. Yoksa gerek Yok mu acaba elimdeki yeterli mi  :/ 

Bu cok pahalıymış ya :D  yine antibiyotik en iyisi o zaman. 75 litre benim akvaryum 4 e bölüp ro da karıştırıp suya katacağım sanırım. 

Pekala kaç gün duracak sonea yine mi yapacağım ? 

Bu sırada cok guvenemesem de normal dozda np Pro ve Pro bio s kullanacağım. 

Acaba prodibio mu alsam daha cok kabul görmüş bir ürün bu süreçte 10 günde bir kırarım. Yoksa gerek Yok mu acaba elimdeki yeterli mi  :/ 

Antibiyotik kullanmak tam anlamıyla intahar etmektir. Eğer yapmadıysanız, yapmayın. Antibiyotik kullanırken bakteri eklemeniz tamamen gereksizdir çünkü hepsi ölecektir. Cyano dediğimiz canlı bakteri kökenli olduğundan antibiyotik işe yarar, fakat iyi dediğimiz azot döngüsünde bulunan bakterileri de öldüreceğinizden akvaryum parametreleriniz çok değişecektir, dahası su kimyası ve biyolojisi uzun süre kendine gelemeyecektir. 

Antibiyotik kullanmak tam anlamıyla intahar etmektir. Eğer yapmadıysanız, yapmayın. Antibiyotik kullanırken bakteri eklemeniz tamamen gereksizdir çünkü hepsi ölecektir. Cyano dediğimiz canlı bakteri kökenli olduğundan antibiyotik işe yarar, fakat iyi dediğimiz azot döngüsünde bulunan bakterileri de öldüreceğinizden akvaryum parametreleriniz çok değişecektir, dahası su kimyası ve biyolojisi uzun süre kendine gelemeyecektir. 
Dedikleriniz tamamen doğru fakat bu o kadar illet biseyki zaten tank 70 litre içindeki kayalarda yüzeyi gözüken biyer kalmadı size o kadar diyeyim. Sonra kumları da kapladı zar gibi akvaryum oldu kahverengi. Bazen insanın aklından geçiyor tankı dağıtmak. 

Baska bir çözüm öneren varsa yapacağım ama antibiyotik dışında sunu yap bunu yap diyen çıkmadı zaten kimse bi çözüm yolu bilmiyor. Daha da beklersem canlılar olecek herhalde sump taşırma deliklerini falan doldurmaya başladı sakal yosun ve cyano. .. zaten 3 soft 2 percula var bakteriler ne kadar zarar görse nolur bilmiyorum. Balıkların cyano içinde yüzmesinden iyidir herhalde :D  

Macrol mu kullanmak lazım yoksa augmentin mi acaba fark eder mi ki  :fish:

Azitro da kullanabilirsiniz 3 Tablettir kutusu 

Benim tankimda fosfat ve diger degerler stabildi Bende biraz kumda ve birkac kayada vardi  tankimdaki conchlar öldukten snra cikmisti Cyano  conch aldim Kumdaki Cyano yu conchlar yedi kayalardakini ise mercan besini icin kullanan pompayla uzerilerine suyu sıkarak (tanktaki su)  dağıttım boylece yok oldular birdahada karsilasmadim cok sukur ama neyden olusuyorlarsa olusma sebebinide yok etmelisiniz ki birdaha dönmesinler.

Azitro da kullanabilirsiniz 3 Tablettir kutusu 
2 sorun kaynağı var birisi isik haftaya hallolacak insallah diğeri damacana 

ro su kullanmaya başladım suan ufak bir bağlantı sorunu var Zafer abi ile konuştum tekrardan onu halledicez  

baska da bir anormal sorun yok gibi :)  

O zaman bu ilaçlar arasında en hafifi hangisiyse onu kullanayım bağrı. Baska bir sayfada bir ilaç öneren olmuş negatif bakterilere etki etmiyormuş yanı iyiler kalıyor sadece cyano gidiyormuş. Acaba onu mu denesem. Ama tek bir kişi gordum kullanan. 

Diger seçenekler 

1- macrol

2- augmentin

3 - azıtro diyelim sizin Öneriniz. 

Augmentin icerigine sahip herhangi bir tablet olabilir.1 tane atın ps bir iki saat kapalı kalsin sonra calistirin ama coşar ps vanasını acık tutun taşar.bi 12 saat sonra bitane daha atın ps yine 2 saat kapali tutun sonra açın ve ışıkları iki gün açmayın ardından bir hafta sürekli bskteri takviyedi birdahada ro harici su koymayin tds 0-5 arası olur oda.mercan varsa ufalacaktır cekecektir bayağı bir haftaya toplar forma girerler.bu arada akvaryumun suyunu haftalık %5 maximum degisin cok oynatmayın suyun degerlerini ufak bi takviye olsun sadece.Ben sonuç bu şrkilde almıştım senelerce denemedigim kalmamiştı.Denemek size kalmış sorumlu olmak istemem.Bende aşı tutmuştu tank çöker demelerine karşın seneler önce yazmıştım konuyu.

lincomycin içeren bir antibiyotik daha etkliymiş. araştırıyorum şu sıralar konuyu. makalenin 38 nci sayfasında 4 ncü sıradaki grafik 1 mg/Litre de üremenin duracağından bahsediyor. 

Aklım karşıtı Ne alsam ya :D  

Aklım karşıtı Ne alsam ya :D  
Benim dedigimi yap birsey alma? Kumdaki cyanolara conch al kaya uzerindekileride mercan yem verme pompasiyla tankin suyuyla havalandir tanka birsey katmadan yok olurlar :)  ne kadar cok sey katarsan bi yerden patlak verirsin ilk dogal yontemi dene :)  

Benim dedigimi yap birsey alma? Kumdaki cyanolara conch al kaya uzerindekileride mercan yem verme pompasiyla tankin suyuyla havalandir tanka birsey katmadan yok olurlar :)  ne kadar cok sey katarsan bi yerden patlak verirsin ilk dogal yontemi dene :)  
Fakat benim tüm kayalarımın heryeri kaplı vaziyette ne yazıkki onu yapmam cok uğraş verir basa çıkamam :/ 

Konu görüntüleyen kullanıcılar