Keşfet

cyano ya 1 günde çözüm

Bu ürün Türkiye de var mı?

ben getirtiyorum, haftaya elimde olur isterseniz size de bir miktar gönderirim..

Bu ürünün fiyatı nedir acaba?

SM-A300H cihazımdan gönderildi

12 dolar , ben tekrar getirtcem dilerseniz sizede getirteyim kargoyu bölüşürüz, ben amazon prime üyesiyim o yüzden kargo daha ucuza geliyor

merhabalar, ürünü kullanan ve sonuç alan varmı acaba ?

Merhaba ürünü getiren arkadaşlar kullandı mı acaba ? tecrübelerini bizlerle paylaşırlarsa seviniriz.

Selamlar..

Ürünü 2 gün önce SPS tankımda kullandım.

Mercan ve balıklarım da hiç bir olumsuz etki olmadı

12 saaat için de cyona dan eser kalmadı. Biraz daha  bekleyip oluşumun yeniden başlayıp başlamıyacağını buradan yazarım.

Kullanacak arkadaşlara tavsiyem PS i kıssınlar çünkü deliriyor..

Ben Cyano için Amoksisilin içeren en ucuz antibiyotiği kullanıyorum. Balık, kabuklu vb, Soft, SPS ve LPS canlılarda en ufak bir mercan veya balığa zarar verdiğini görmedim. Çok minicik bir parça tabletten kırıp sumpa atıyorum, PS yi sulu toplatıp carbon vb. yi çıkarıyorum. Cyano 1-2 günde çözülmeye başlayıp 3-5 günde tamamen yok oluyor. Sonrasında birkaç hafta boyunca 3 günde bir ampul Prodibio mutlaka kırın çünkü ölen tüm bakterilerin kendine gelmesi lazım. Bu dönemde yeni balık eklemeyin, PS hep sulu toplasın, çok yemleme yapmayın, karides-dondurulmuş yem vb. vermeyin çünkü bakteriler antibiyotikten dolayı kırılmış olduğundan Amonyak oluşturabilecek şeylerden uzak durun...

Ama her halükarda akvaryuma antibiyotik girmek iyi birşey değildir çünkü akvaryumlarımız bakteriler sayesinde sağlıklı döner; bunu da söylemiş olayım...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Türkiye'de chemi clean var, içerik olarak benziyor mu bilmiyorum ama o da meşhur bir ürün...

kullandım, çalışıyor, tavsiye edebilirim...

prodibio biodigest de bahsi geçmiş,

zaten cyano bakteri, ortamda bakteri popülasyonu açısından bir boşluk olunca veya cyanoya yarayan bir besin olunca çıkıyor,

siz ortama çeşitlendirilmiş bakteri kültürü (biodigest) eklerseniz, eklediğiniz çeşitli bakteri cyanoya baskın çıkıp yerini alıyor...

yani hiçbir antibiyotik veya cyano önleyici ürün kullanmadan, su değiştirip, olanı sifonlayıp, taze suyu ekledikten sonra biodigest eklemeleriyle de cyanodan kurtuluyorsunuz...başka antibiyotik vs gerek yok yani...

çok aşırı savaş verip üstesinden gelemiyorsanız zaten osmoz cihazınıza bakın, tankınızın şartlarına bakın, problemi çözün sonra olağan üstü çözüm olarak bu tür ürünlere gidin...

normal şartlarda hafif sifonlayarak su değişimi ve prodibio biodigest işinizi çözer...

İlaveten, hafif cyano görenlere fayda sağlayacak hafif ürünlerden de bahsedeyim...

kz a-balance ve coral snow , bunlar da cyanonun yayılmasını , gelişmesini önleyen , biri kimyasal katkı, diğeri mikron bazında aragonit ve zeolit tozu şeklinde bir ürün...

Red slime bana zahmetli geliyor, ayrica oyle veya boyle bakteri populasyonuna zarar verme riski var sonucta. Onun yerine ben de biodigest+sifonlama+kil bazli organik atik baglayan urunler+karbon taraftariyim. Ama kronik ve ilerlemis durumlarda kullanilabilecek bir urun, en azindan yorumlar genel olarak olumlu.

merhaba evet ben kullandim mukemmel bir urun 

Konu görüntüleyen kullanıcılar