Keşfet

Cyano yok edildi. Misyon başarılı.

Ahmet SOLMAZ

Yeni Üye
Ad Soyad
Ahmet_Solmaz
Bugünden itibaren bildiğiniz herşeyi unutun. Cyanoya karşı kesin bir zafer elde ettim. Bunu nasıl mı yaptım çok basit...

Cyano konusunda sonuçları görmeden tedavi yöntemim konusunda paylaşım yapmak istemedim.Bugün itibariyle tecrübemi paylaşabilirim.Bundan 2 ay kadar önce yavaş yavaş ortaya çıkan ve girdiğim aminoasit, ve mercan besini katkılarla zirveye ulaşan cyano istilası kaplamadık kaya bırakmadı. Birçok mercanı sıkıştırdı, bir kısmını kaplayıp öldürdü. 

Ben bu cyanodan kurtuldum ve tek bir zerresi bile kalmadı.Kesinlikle hiçbir ilaç antibotik kullanmadım. Işıklandırmamı değiştirmedim. 

Bunu cyanonun çıkmasına neden olan bakteri boşluğunu doldurarak yaptım. Akvaryuma 1 hafta süreyle 2 gün aralıkla biodigest kırdım (bioptim değil) sonra beklemeye başladım, cyano nun büyümesi ve yayılması durdu. Yer yer kopmalar başladı. Sonra ilk sifon operasyonunu yaptım, hepsini sifonladım ve tekrar akvaryuma karışmasını önlemek için sifonladığım suyu elyaf filtreden geçirdim.Yaklaşık 1 hafta sonra çok hafif bir geri dönüş oldu. Ama gerilemeye başladığını farkediyordum. Tekrar bir sifonlama operasyonu daha yaptım. Detaylı bir sifonlamaydı ve köşe bucağı temizledim.Şimdi son sifonlamadan bu yana 2 hafta geçti ve cyanodan eser kalmadı. Savaş zaferle sonuçlandı.Sonuç olarak cyanoya neden olan bakteri boşluğunu doldurdum ve cyanonun aç kalmasını sağladım. Acıkan cyano yayılamadı. Sifonlamaylada son darbeyi indirdim.Bu yöntemi herkes uygulayabilir. Hiç korkmayın. Cyanonun sonu geldi 
smile.png

katılıyorum biodigest çok etkili kirlilik ve cyanoya karşı...

bioptim, bakteri popülasyonu düşükse cyanoyu tekrarlatabilir...

bir diğer etkili ürün de kz cyano clean...+ kz coral snow ...

ro filtrenize de bakmayı unutmayın...

Ahmet bey Biodigest kırdıktan hemen sonra bioptim kullanmadınızmı yeni eklediğiniz bakteriler için besin olarak?

Kadir bey burada amaç zaten sistemde fazla olan besini bakteri kültürü girerek yok etmek. Bioptim zaten bir besin çeşidi. Yok etmek istediğimiz şeyi neden sisteme girelim ki. Sadece bakteri kültürü giriyoruz. Bakteri besini değil. Biodigest de şart değil, microbacter 7, fritz 460, bactiv 8 gibi ürünlerde kullanılabilir.

Kz cyano clean gibi ürünlerin içeriği de eminim ki bakteri kültürüdür :)

Sanırım akvaryumunuzda bol miktarda karbon besin mevcuttu .Mücadeledeki başarı yöntemine bakınca bunu çıkarıyorum bilmiyorum diğer arkadaşlar ne düşünür?

Girilen bakteride karbon besinlerini tüketince cyano tankda üreyememiş.

Kadir bey burada amaç zaten sistemde fazla olan besini bakteri kültürü girerek yok etmek. Bioptim zaten bir besin çeşidi. Yok etmek istediğimiz şeyi neden sisteme girelim ki. Sadece bakteri kültürü giriyoruz. Bakteri besini değil. Biodigest de şart değil, microbacter 7, fritz 460, bactiv 8 gibi ürünlerde kullanılabilir.

Kz cyano clean gibi ürünlerin içeriği de eminim ki bakteri kültürüdür :)
Mantıklı :) teşekkürler Ahmet bey..

Sanırım akvaryumunuzda bol miktarda karbon besin mevcuttu .Mücadeledeki başarı yöntemine bakınca bunu çıkarıyorum bilmiyorum diğer arkadaşlar ne düşünür?

Girilen bakteride karbon besinlerini tüketince cyano tankda üreyememiş.
Evet Onur bey mercan besinleri birer karbon kaynağı, eğer sistemde yeteri kadar bakterimiz yoksa bu besinler cyano olarak bize geri dönüyor.

ahmet bey ürünü nerden aldınız acaba bilgi verirmisiniz

Bakteri kültürü olarak bütün sponsor firmalarda bulabilirsiniz. 

Bakteri kültürü diye bakteri besini satıyor bazı firmalar. Özellikle bakteri kültürü istediğinizi belirtin.

Teşekkürler Ahmet Bey

Benim tanktda da  Biodigest etkili oldu. suyum pırıl pırıl oldu. Kayalar şu an  mor renge dönüşmeye başladı.Ekli dosyayı görüntüle 31694 Biodigest candır :55ac42c97f84c_EmojiSmiley-01:

Benimde aynı şekilde tank değiştirdiğim için ufaktan cyano başlamıştı. benimde işime yaradı biodigest. Zaten abimin yönlendirmesi ile harekete geçmiştim :) :)

Ben bu mesajı geçen sene niye görmemişim ona yanıyorum. İlk akvaryumumda sizinki kadar olmasa da baya yayılmışlardı. Şimdi yeni kurduğum çok şükür birşey yok. Ben ilk akvaryumda AF BioS ve NP Pro giriyordum düzenli olarak. Belki de NP Pro bakteri besinini daha az girmek gerekiyor. 

Cyanoyu atmak için yapmadığım şey kalmadı;

- Akıntı azdır dediler 2. dalga motorunu ekledim.

- Işıklandırma çoktur dediler onu azalttım. Florasanlar eskiydi onun etkisi olur mu bilemiyorum.

- Antibiyotik ekle dediler düzenli olarak ekledim ama nafile. En son taşınma vesilesiyle yeni akvaryuma geçtim ve aydınlatmayı Aquareef Pro3'le değiştirdim. Şu anda sıfır cyano var, eski kayaların çoğunu da kullanmama rağmen. 

Kurtulduğunuza sevindim çünkü insanı hobiden soğutan birşey cyano...

Konu görüntüleyen kullanıcılar