Keşfet

Cyanobacteria Dan Kurtulma Reçetesi

Paylaşım için teşekküler....

Kahverengi alg - diatom 'lar için güzel bir reçete varmı acaba?

Kahverengi alg - diatom 'lar için güzel bir reçete varmı acaba?
bol bol astrea ve conch reçetesi. Turbolar çok işe yaramıyor kaya temizliğinde astrealar daha verimli :) bide abartı miktarda fosfat remover. İlk kurulum için Seachem Phosguard 1 hafta dsonra devamında demir bazlı medya :)

Çift fosfat reaktörüm var bir tanesi Phosguard calisiyor digeri Grotech demir bazli medya, hafta sonu zeolit reaktorumu tekrar devreye alacağım ve prodibio bioptim ile biodigest 'da kullanıyorum. Ancak tank daha ilk ayina gelmedi ve ben eski tanki aktardigim icin canli yukum oldukca yuksek.

Takıntılıyım bembeyaz kuma yoksa şu an kahverengi diatom oldukça az ama yinede zerre görmek istemiyorum. Hava kabarcığı üretebilecek hiç bir şey görmek istemiyorum.

Bu sebepden sormuştum çok hızlı ve etkili bir yöntem varmı diye :)

Birde şu var gün aşırı plankton kültürleri ile aminoacid , vitamin... ekliyorum bu durumda tetikliyor. Tankın tepesindede 3 cm yükseklikte 10 tane 39 Watt T5 11 - 12 saat yanınca ufak bir yosunlanma oluyor.

Ama ufakda olsa görmek istemiyorum.

Fosfat reaktörlerinizden geçen su efektif miktarı nedir? Bende grotech remover kullanıyorum saatte 75 lt su geçecek şekilde ayarlı. Phodguasrd ise ewnteresan bi üründür. Şöleki 1 lt sini devamlı kullanmaktansa 4 e bölüp 250-250 kullanıp partileri 4 günde bir atmak çok daha efektif. Ama zaten sizinki yeni olduğu için 45nci günde tertemiz olur

Işık miktarı bende 1380 watt toplanm ışık yanıyor 11 saat yemleme ve aminoasit önerilen dozun 2 misli kullanıyorum azda olsa bende de yosun var ama mecbursunuz yosuna. Çünkü canlı yükü fazla bide işin içinde aminoasit filan oldumu normalde 1 ay gidecek remover 15nci günde nakavt oluyor :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslında bana sorulacak olsa kaldi ki evdeki reaktördede öyle, su çıkışını damla damla nerdeyse ca reaktöründe oldugu gibi kullanın derim işin

bio kimyasal yönünden çok biraz mantık kullanmak gerekli..

Arkadaşlar bu eritro isimli antibiyotiği kullandıkdan sonra ps in çıldırması nekadar devam ediyor

Tf 100 msl in haznesi 12. defadır doldu ama hala bir yavaşlama yok sulu toplamada normalmi ? Su eksildikçede hababam su ekleme ünitesinden tatlısu girip duruyor tanka bakalım sonumuzu hayreyleye Allah:)

Kullandığınız zaman ps nin 2 gün kapalı kalması gerekiyor yada su seviyesini baya aşağı çekip 2 gün boyunca ps yi hava motoru gibi düşünerek çalıştırıyorsunuz. 2nci gün bittikten sonra eğer cyano tamamen yokolmuşsa aktif karbon kullanıyorsunuz 1 gün boyunca. Bu işlemden sonra ise ps nin tam performansa yavaş yavaş getirilerek fazla su atmadan işlemi bitiriyorsunuz. Tabiki aktif karbondan sonra sisteme bakteri kültürü koymayı unutmayın :)

Kullandığınız zaman ps nin 2 gün kapalı kalması gerekiyor yada su seviyesini baya aşağı çekip 2 gün boyunca ps yi hava motoru gibi düşünerek çalıştırıyorsunuz. 2nci gün bittikten sonra eğer cyano tamamen yokolmuşsa aktif karbon kullanıyorsunuz 1 gün boyunca. Bu işlemden sonra ise ps nin tam performansa yavaş yavaş getirilerek fazla su atmadan işlemi bitiriyorsunuz. Tabiki aktif karbondan sonra sisteme bakteri kültürü koymayı unutmayın :)

teşekkürler devrim bey. Valla bu işlemleri yapmadan önce size mesajla danışmak istedim ama mesajlarınız sanırım full dolu mesaj yollıyamadım size

Bu işleme dün akşam başladım bayağı bir su attıkdan sonra toplama haznesini çıkarttım dediğiniz gibi hava motoru gibi çalıştırdım şu ana kadar ps yi demenek için tekrar hazneyi takıp aynı manzara ile karşılaşınca panik yapıp buradan sorma gereği hissettim ilginize teşekkürler

Mesaj kutusu dolu ise devrimerunsal@sisan.com.tr adresinden daha rahat ulaşırsınız. Ps yi çalıştırmadan önce mutlaka 48 saat bekleyin acele etmek tam kökünden halletmemek olur. Ps yi performansına yakın çalıştırdığınız anda oluşacak su atımının tuzluluğunuzu oynatmamasınada dikkat ederseniz bi sakınca olmamış olur. Saygılar

Mesaj kutusu dolu ise devrimerunsal@sisan.com.tr adresinden daha rahat ulaşırsınız. Ps yi çalıştırmadan önce mutlaka 48 saat bekleyin acele etmek tam kökünden halletmemek olur. Ps yi performansına yakın çalıştırdığınız anda oluşacak su atımının tuzluluğunuzu oynatmamasınada dikkat ederseniz bi sakınca olmamış olur. Saygılar
Katılıyorum :D

24 saat beklesenizde olur bende bir sorun olmamıştı 24 saat beklemiştim normal çalıştı ondan sonra ps.

Katılıyorum :D
24 saat beklesenizde olur bende bir sorun olmamıştı 24 saat beklemiştim normal çalıştı ondan sonra ps.

bu sabah itibarı ile hala deligibi çalışmaya devam ediyor. Dün bir ara tamam düzelmiş toplama kabını takıyım derken ne olduyca elim değer değmez gene delirdi

asabi benim ps sanırım biraz elleşmeye gelmiyor :)

bu arada carbon kömürü devreye soktum. Görünürde cyano da % 70 lik bir azalma var bide ps e toplata bilsem hallolıcak sanırım

olmadı bir doz daha deniycem

%70 lik azalma varsa bi doz olmasına rağmen haylice bi cyano sorununuz vardı galiba eğer %100 gitmediyse bi doz daha uygulamanız gerekecektir. Yoksa çektiğiniz şuanki eziyet 2 ay sonra tekrar olacaktır :(

%70 lik azalma varsa bi doz olmasına rağmen haylice bi cyano sorununuz vardı galiba eğer %100 gitmediyse bi doz daha uygulamanız gerekecektir. Yoksa çektiğiniz şuanki eziyet 2 ay sonra tekrar olacaktır :(

Dün itibarıyla cyano lar % 100 yok oldu 2. bir dozlamaya gerek kalmadan fakat hala ps in çılgınlığı devam ettiğinden dolayı ne yaptıysam normale çevirip toplatmayı başaramadım :(

devrem geçmiş olsun. durözelden bi hal hatır sorayım.

Bende kullandım devrim abi(blackjag)sağolsun tedavi biteli 2 gün oluyor %100 etkisi var İlaç adı ERYTROCIN 500 mg eritromisin içeriyor 3 er gün arayla ekledim 100 litreyse 100mg kullanın benimki 250 litre yarısını sıcak ro suda erittim ve akvaryuma döktüm bu süre zarfında ps yi 24 saat kapattım diğer filtreler çalışıyordu aktif karbonu çalıştırmayın bu süre zarfında.... ----Tedavi bitince bakteri kültürü ekledim Microbe Lift in bence iyi bir bakteri kültürü eklenmesi gerekir prodibio ,microbelift veya nitrigon

tuzlu suda bakterilerin çalışma hızı düştüğünden %50 daha fazla ekleyin bakteri kültürünü.

Not:Cyanobacteria nın çıkma nedenini akvaryumunuzda ilk önce araştırın ışık,nutriet fazlalığı,kh düşüklüğü,akıntı yetersizliği,ps yetersizli gibi...

----Bu süre zarfında akıntıyı arttırdım,daha güçlü ps geçtim,khı düzenledim,rowa yı arttırdım(yeniledim),şimdide silicati ölçücem.

Syg.

----Yosunsuz akvaryumlar dilerim..........................................
bende bu ilaçtan kullanıcam sanırım biras arttı bunu kullanırsam hangi bakteri kültürünü kullanam konusunda yardımcı olurmusunuz

Konu görüntüleyen kullanıcılar