Keşfet

Cyno icin antibiyotik yardımı

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
Merhaba oluşan cyano ve dursodan sızan su yuzunden tankı resetledim fakat mercan ve balıkları 31.5 lt bir tanka aktardım cyano mercanlarin bulundugu frag taslarnada bulasmisti elimle temizledim fakat tedbir amaçlı suan durduklari tankta antibiyotikle yok etmek istiyorum gozle gorulmycek kadar olanlar icin ufak tefek kalan parcalar icin .fakat nasil yapicagimi tam olarak bilmiyorum bilenlerden yardim bekliyorum .

Mercanlar:

Leather - torch - mohsroom cesitleri - zoa -kenya tree -yerli anemon

Balık

Palyaco s boy - teke karides ve yerli conch..

*litre baz alınarak kac mg lik antibiyotiğin kac tabletini kullanacagım ve kac gün bu tedaviyi nasil uygluycam anlatirsaniz sevinirim .

Ilgilenenlere simdide  tesekkurler....

çok küçük tankta antibiyotik risk olur, bence tam tersi biyotik olarak çözün...

bakteri kültürü (yemi değil) girin, cyano kaybolmaya başlar...

en etkilisi prodibio ampül, cyanoya bir kaç günde temizliyor, biraz yoğun dozlamayla...

tatildeyken yukarı basış durmuş, benim tank da cyano basmış...

elimde Aqua forest probio s vardı (bakteri kültürü) , hiç bakteri yemi eklemeden bakterinin kendisini ekleyerek 3 günde 3/4 ü yok oldu bile...

chemi clean var o da çok etkili 48 saatte etki ediyor, ama bakteri kültürü de işi çözüyor... 

Normal tankim 360 litre bu 31.5ltrelik tankta uygulama yapip en son temiz 360lt tankma aktarmak istiyorum boyle bir dusunce icindeyim...suan ufak tankta ki biyolojik denge umrumda değil yeterki cyano warsa yok edilsin temiz temiz tanka geçsin mercanlarin altindaki frag taslari 

Kesin olduğunu soylemiyorum gene elimle temizledim temiz gozukyor ama aklima takilmasin diye yapmak istiyorum .1 toplu igne basi kadar bile olsa başlar yayilmaya gene dusunuyorum .

cyanonun bi yerden başka bir yere bulaşması söz konusu değildir. cyano zaten tanklarımızda her zaman mevcuttur,  bilinen en eski canlılardan biridir. cyano için uygun ortam varsa çoğalır, uygun şartları olmazsa çoğalmadan gözden kaybolur ve tekrar şartların kendisi için uygun olmasını bekler. yani cyanolu bir tanktan bir öbek cyano koparıp herşeyin düzgün işlediği oturmuş bir tanka atın, bir kaç gün içinde yok olduğunu görürsünüz. o yüzden ayrı bi yerde canlıları cyanodan temizleyeyim sonra tanka alayım diye bişey yoktur. sizin yapacağınız bir  şey varsa o da canlıların üzerindeki cyanoyu mekanik olarak temizlemek ( bulaş riskinden değil mercanın sağlığı açısından) ve ana tankınızdaki su-ışık-akıntı-biyolojik döngü şartlarını optimum düzeyde ayarlayıp canlılarınızı aktarmaktır. ana tankınzdaki cyanonoyu çoğaltan nedene odaklanın ve onu çözün yoksa yine tekrar eder.

Ben antibiyotik kullandım ve kötü sonuçlara yol açtı onu belirteyim. Biraz da fazla dozlama yaptım bu nedenle olmuş olabilir ama sağlam balıklar bu uygulamadan sonra beyaz benek oldu. Ha kullanıp da başarılı olan var midir. Vardır. Ama ben olsam bidaha o yola başvurmam. Zaten antibiyotik kullanınca bile ana sebep çözülmez ise boşa kullanmış oluyorsunuz. 

Ama mekanik temizlemek baya bir önüne geçiyor onu da söyleyeyim. 

Bu arada cyano bulaşmaz denilmiş hep. Evet tankta vardır tabiki bu zaten bakteri ama. Eğer bu gözle görülecek kadar biyerde tutunmuş ise ; o zaman hızlanarak büyüyecektir. Hergun ilerleme hızı artıyor benim gözlemime göre. Bu durumda ilerlemesini izlemektense lokal müdahale ile dışarıda cyano mekanik olarak temizlenebilir. Ayrica bu is icin olan ilaçlardan kullananlar hep memnun. Bulabilirseniz bence çözüm olur. 

Kolay gelsin :)  

Ben antibiyotik kullandım ve kötü sonuçlara yol açtı onu belirteyim. Biraz da fazla dozlama yaptım bu nedenle olmuş olabilir ama sağlam balıklar bu uygulamadan sonra beyaz benek oldu. Ha kullanıp da başarılı olan var midir. Vardır. Ama ben olsam bidaha o yola başvurmam. Zaten antibiyotik kullanınca bile ana sebep çözülmez ise boşa kullanmış oluyorsunuz. 

Ama mekanik temizlemek baya bir önüne geçiyor onu da söyleyeyim. 

Bu arada cyano bulaşmaz denilmiş hep. Evet tankta vardır tabiki bu zaten bakteri ama. Eğer bu gözle görülecek kadar biyerde tutunmuş ise ; o zaman hızlanarak büyüyecektir. Hergun ilerleme hızı artıyor benim gözlemime göre. Bu durumda ilerlemesini izlemektense lokal müdahale ile dışarıda cyano mekanik olarak temizlenebilir. Ayrica bu is icin olan ilaçlardan kullananlar hep memnun. Bulabilirseniz bence çözüm olur. 

Kolay gelsin :)  
O ilaci bulmak cok zor .mercanlari kayasindan ayirmak cook daha kolay olur ?...peki kayayi kurutmak bakteri ölumunu gerceklestirir mi bu tarz birsey deneyip sonuc alan var mi ?

Herkesin dediği doğru; antibiyotik en son çaredir fakat illa ki gireceğim diyorsanız Amoksisilin içeren herhangi bir antibiyotiği minnacık bir parça kırıp sumpa atın (parça gerçekten minicik olsun, yeterli gelir). 3-5 gün sonra birkaç hafta boyunca düzenli bakteri girişi yapın. Bu dönemde az yemleme yapın ve PS sulu toplasın.

O ilaci bulmak cok zor .mercanlari kayasindan ayirmak cook daha kolay olur ?...peki kayayi kurutmak bakteri ölumunu gerceklestirir mi bu tarz birsey deneyip sonuc alan var mi ?
Ben yeni kurulum yapmadan önce kayaları fircalayip sirkede bekleyip 10 gün kurutacaktım. Ama sakal yosunu da olduğu icin bunun tam bir kurleme yerine geçip geçmeyeceğini kimse bilemiyordu. Bende yeni tank kurarken risk almadım direk yeni materyaller ile kurulum yaptım. 

Zira Tam anlamıyla kurleyip oldurmek icin farklı bir akvaryum daha gerekiyor :D  

Herkesin dediği doğru; antibiyotik en son çaredir fakat illa ki gireceğim diyorsanız Amoksisilin içeren herhangi bir antibiyotiği minnacık bir parça kırıp sumpa atın (parça gerçekten minicik olsun, yeterli gelir). 3-5 gün sonra birkaç hafta boyunca düzenli bakteri girişi yapın. Bu dönemde az yemleme yapın ve PS sulu toplasın.
Gecici olarak kullandigim 31.5litrelik tankta sump ve ps vs hicbirsey yok sadce hava taşı ile hava veriyorum o kadar .dediginiz gibi minnacık bir parca akvaryuma suda eriterek koysam 1 yada 2 gun bekletsem daha sonrada o tanktan cikartip 360litrelik tanka koysam olurmu ? Faydasini gorurmuyum ?

Ben şöyle kurtuldum;

Diş fırçasıyla kayaları temizleyip çıkanları sifonlayın.Bir miktar su değişimi sonrası sump ta suyun geçiş yaptığı herhangi bir yere

Crystalpro Phos Zero 500ml  koyun file içinde veya muadili bir ürün de olabilir ancak onların fiyatı bu ürünün 2 katı.

Ayrıca 15 günde bir % 10 su değişimi sonrası bakteri kültürü de girmenizi tavsiye ederim.

Enfexia 500mg geniş spektrumlu antibiyotik girdim .yarim tablet eritip doktum 3 gun sonra zayifladilar ve sonrasi yok oldular 1 hafta sonra suyu degisimi yaptim biodigest ampul girdim .mercanlarda hic rahatsizlik olmadi formlarinda duşus yasanmadi.fircalama ve sifonlamayla yok edemedim .galiba çokta korkmamak lazim antobiyotikten.

Bende eski zamanlarda antibiyotik girmiştim gözümü karartıp. Fakat nedense 2 doz girmeme rağmen 500 ligu 2 ye falan bölüp. 

Bir azalma pek olmamıştı. Yada ben aceleci davrandım. En azından 3-4 günde bir fark olmamıştı. Kayaları saran yapı kendini bırakmamıştı cunku. 

Spektrum olayi war negatif poztif ve genis spektrumlu belki ondan kaynaklı olmustur.

Konu görüntüleyen kullanıcılar