Keşfet

cyno yosunu

pehlivantang

Yeni Üye
Ad Soyad
pehlivan akça
cyno yosununu nasıl giderebilirim acaba yardımcı olursanız sevinirim akvaryum 1 yıldır faal durumda 

Bu başlıgı inceleye bilirsiniz. Yalnız  tam sonuç için tankınız hakkın da bilgi verirseniz çıkış nedenini ve çözümü daha rahat bulunur.

Pehlivan bey; Ahmet beyin de dediği konudaki bilgiler yardımcı olabilir. Ayrıca eski akvaryumumda da ben şöyle bir çözüm bulmuştum. 350L akvaryumdaki tüm mercanları karantina tankına aldım. Doğal olaraktan tüm ışıklar da karantina tankında olduğu için ana tank ışıksız kaldı ve 1 hafta boyunca şu dozlarda augmentin toz antibiyotiğini kullandım:

1.Gün: 5ml 2. Gün 10ml 3. Gün 15ml 4. Gün 15ml 5.Gün 10ml 6. Gün 5ml 7.gün 5ml ve %30 su değişimi.

Antibiyotiği attıktan 12 saat sonra prodobio stop ammo 1er tüp kırdım.

Tekrar üstüne basarak söyleyim bu uygulama 350L için kullanıldı. Size bu yöntemi kullanın demiyorum, kullanabilirsiniz. Tabi yardımcı olmaya çalışan her akvarist gibi ben de bu sorumluluğu alamam :)  Sadece kendi kullandığım bir yöntem. Sonrasında ise akvaryumda hiç cyano sıkıntısı yaşamadım. 2 yıl kadar bende kaldıktan sonra sattım ve yeni bir kurulum yapıyorum şimdi. Bakımını periyodik olarak yaptıktan sonra ve değerlere dikkat ettikten sonra pek bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

Aklınıza takılan birşey olursa atladığımı düşündüğünüz birşeyler varsa sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum. Keyifli hobiler :)

Fosfatım 0,3 e kadar yükseldiği vakit ( test bozuk olduğundan fark edemedim) , cyano hortlamıştı, çok Yöntem denedim ama en başarılı 2 si fosfatı düşürmek için rowa ve prodibio kullanmak diğeri de chemi clean ürünü...

rowa ve prodibio aynı anda kullanılabilir ama riskli ani fosfat Düşüşü mercanları çok etkiler, bende balık ve yemleme çok o Yüzden ani Düşüş olamıyor...

chemi clean ise ayrı bir tedavi...yani aynı anda kullanmak mantıksız, mesela chemi clean denenir olmadı 2 gün sonra su değiştirip 1 hafta sonra diğer prodibio denenebilir , fosfat çoksa prodibio, rowa ile desteklenebilir...

not: nitrat oranım 10-20 ppm aralığında idi bunları uygularken...

Chemi cleani bayagi meth ediyorlar ama ben kullanmadim hic. 

Buraya akvaryumun görselini koyarsanız ve sistem bilgileri ile daha faydalı yorumlar gelecektir

bir müdahele yoluda sifonlamak su değişimi ve bakteri kültürü olacaktır su değişimi yapacsğınız tuz ve tds 0 olan bir rp su ihtiyacınız doğacaktır şayet hazır su veya tds yüksek bir su ile değişim yapacsksanız biraz işini zor 

hayırlı sabahlar bendede cyano sorunu aylardır var ilk başlar haftada 1 sifonlama yapıp eksilen 30- 40 litre suyu denizden su ile tamamladım bir 2 ay bu şekilde yapmama rağmen 1 haftada komple kumu sarıyor böyle olunca kendi haline bıraktım akvaryumu şuan halen var ve geçmiyor kumun üstü hemen hemen tamamen kaplı durumda Boyd Enterprises Chemi Clean ürününü mü alsam acaba

Moderatör tarafında düzenlendi:
Suyu aldığınız yerden nitrat ve fosfat testi yaptınız mı 

eğer ayvalık merkezden alıyorsanız  o koy içerisindeki su hep yemyeşildir fosfat oranı çok yüksektir plankton oranıda sarkmsaklı taraflarından açık denizden alıyorsanız bişey diyemem tabi 

Suyu aldığınız yerden nitrat ve fosfat testi yaptınız mı 

eğer ayvalık merkezden alıyorsanız  o koy içerisindeki su hep yemyeşildir fosfat oranı çok yüksektir plankton oranıda sarkmsaklı taraflarından açık denizden alıyorsanız bişey diyemem tabi 
koy içi dediğiniz gibi kirli adalara bakan kısmından alıyordum körfeze bakan kısımdan cunda yolunun ayvalık içine değilde adalara bakan kısmı sarımsaklıdan aldığım zamanlar yapmıştım nitrat fosfat 0 ayvalıktan aldığım suyu ölçmedim ondan olabilir mi aylardır su değişimi yapmıyorum yine aynı yaza kadar sarımsaklıdan alıyordum yazın kalabalık olduğu için sahil ayvalıktan aldım kış geliyor yine sarımsaklıdan alırım değişim yapacağım zaman  Boyd Enterprises Chemi Clean sipariş verdim geldiği zaman kullanıp su değişimini sarımsaklıdan yapmaya çalışacağım kimse olmazsa

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar