Keşfet

Dalga motoru hızı nasıl ayarlanmalı?

hakanesmer

Yeni Üye
Ad Soyad
Hakan
Merhabalar 140 litre resif akvaryumumda dalga motoru konumlandırmamın iyi olduğunu düşünüyorum fakat suda fazla sirkülasyon oluşturduğunu düşünmüyorum.

Başka akvaryumlara bakıyorum mercanlar uçuşuyor nerdeyse mushroomlar biraz hafif sallanıyor bende güzel açıyorlar ama musroomda hiçbir kıpırdama yok.Torch coral xenialarda güzel açıyor fakat sağa sola savrulmaları yavaş gibi başka akvaryumlara baktığımda sanki rüzgar değil fırtınada kalmışlar, benim biraz az dalgalı gibi sizce ne yapmalıyım nasıl karar vermeliyim?

Marka ve Modeli ; Coral Box QP-5 ve kullanan varsa mode-3 te speed 7 şeklinde kullanıyorum bu hızı artırmalımıyım qp-5 küçük bir dalga motoru ama güçlü nasıl ayarlamılıyım

Ekli dosyayı görüntüle 51473

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hakan bey konunun uzmanı uzmanı değilim öncelikle belirteyim
Benim gördüğüm okuduğum kadarıyla full lps veya sps tanklarda dalga şiddetinin daha homojen dağılması için 2 adet karşılıklı dalga motoru kullanılıyor,
Ancak hem mushroom xenia gibi dalga sevmeyen canlıları hem de orta şiddetli dalga seven lps canlılardan besleyecekseniz, dalganın kuma düşen yemleri hareket ettiricek kadar şiddetli olması yeterlidir.Softlar Kenya gibi leather türleri vs hariç düşük akıntıda bence daha sağlıklı ve hızlı gelişim gösteriyor.
Yine de zevkinize göre dalga şiddetini arttiracaksaniz mevcut motorun karşısına bir tane daha eklemeniz daha makul olabilir.
Video eklerseniz dalga şiddetinin yeterliligi hakkında deneyimli üyeler daha net yorum yapabilir sanırım.
Saygılar

bu akvaryumun ebatları nedir 2 adet blue tang görünce bir cesaret geliyor, yabancı kaynaklar 6 feetten (yaklaşık 2m) kısa akvaryumlarda beslenmesini tavsiye etmiyor.

bu akvaryumun ebatları nedir 2 adet blue tang görünce bir cesaret geliyor, yabancı kaynaklar 6 feetten (yaklaşık 2m) kısa akvaryumlarda beslenmesini tavsiye etmiyor.
Evet akvaryumum küçük,ölçüler 70*40*40 boyutlarında ve M boy blue tangler mevcut.Aslında S boy istedim yoktu malesef M boyda ucuz verince aldığım yer(tanıdık çok oldu artık bu çevreden)aldım.Dediğiniz doğru tang türleri için büyük akvaryumlar şart ama olmazsa olmaz diye birşey yok su değerleriniz iyiyse ve stabilse ayrıca rahatsızlık verecek başka balık yoksa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum neden olmasın.Ama şöyle bir riski var tabiki çabuk strese giren canlı olduğu için yeterli saklanma alanı gerekli ve su değerlerinde ani değişiklikler,elle fazla müdahale gibi durumlarda hemen beyaz benek oluyorlar o yüzden dikkatli ve özenli değilseniz bu boy akvaryumda zor olabilir.Bakılabilir,her kafadan ayrı ses çıkıyor yok olmaz,şöyle böyle gereken durumlar var fakat mecburiyet yok bu benim bakış açım.Canlıya eziyet olarak düşünülmesinede karşıyım,önemli olan canlıya doğal ortama en yakın olanı sağlamak aşırı ufak akvaryum olmadıkça bakılır.Fikrim Kocaman akvaryum kurmuşsun yemi düzenli verme suda bi ph çıksın tuzluluk düşsün artsın su değiştirme balık ölsün vs sonra büyük akvaryumda tang bakıyorum ama mutsuz,ama öldü falan neden olabilir bence eziyet bu bilinçsiz kurulumlar,bakımlar

teşekkürler saygılar :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar