Keşfet

Dalga Motoru Konumlama ve Katkı Ekleme

attlass

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan
Arkadaşlar merhaba. Bende boyu tl 450 var. 58 litre. Size sorum, arka sumptan tanka şelale sistemi ile su akıyor. Bunun harici 1 de dalga motorum var. Bunu nasıl konumlandırmalıyım? Sumpa emiş tarafı cam mı, sumptan tanka üfleme tarafı cam mı, yukarı mı bakacak aşağı mı? Akıntı nasıl sumpa emiş kanallarına yönelir? Bakış açınıza göre sol arks taraf tanka su üfleme, sağ arka taraf sumpa emiş.

Bir de reeflowers katkılarım var. Bunları eklerken tanka mı sumpa mı eklemeliyim?

Ekli dosyayı görüntüle 47200

Moderatör tarafında düzenlendi:
r. Bunun harici 1 de dalga motorum var. Bunu nasıl konumlandırmalıyım? Sumpa emiş tarafı cam mı, sumptan tanka üfleme tarafı cam mı, yukarı mı bakacak aşağı mı? Akıntı nasıl sumpa emiş kanallarına yönelir? Bakış açınıza göre sol arks taraf tanka su üfleme, sağ arka taraf sumpa emiş.
Teknik olarak tanklardaki sirkülasyonun saat yönünde olması hedeflenen bir durumdur fakat sizin tankınızda sol arka taraftan geri dönüş olduğundan bu pek mümkün değil( sanırım sumpa dönüs sağ arkada) siz ister istemez saat yönünün tersi bir akım vereceksiniz. bu durumda dalga motorunuzun bizim baktığımız açıdan sol yan camda ve yukarı bakar vaziyette( su yuzeyinde dalgalanma yapacak şekilde) konumlandırılması suyun emişten alınmasını kolaylaştıracak ve yüzey yağlanmasını azlatacaktır( yani öyle umuyorum).

Bir de reeflowers katkılarım var. Bunları eklerken tanka mı sumpa mı eklemeliyim?
Tankınız yeni kurulmuş ve tüketim yapacak bir canlı yok. katkı eklemeyin. düzenli su değişimi yapmanız yeterli. hatta sizin litrajda bir tank mercanla fullense bile sadece su değişimi yine yeterli olacaktır. bu aşamada katkı eklemeniz sistemi allak bullak eder sakın yapmayın.

Teknik olarak tanklardaki sirkülasyonun saat yönünde olması hedeflenen bir durumdur fakat sizin tankınızda sol arka taraftan geri dönüş olduğundan bu pek mümkün değil( sanırım sumpa dönüs sağ arkada) siz ister istemez saat yönünün tersi bir akım vereceksiniz. bu durumda dalga motorunuzun bizim baktığımız açıdan sol yan camda ve yukarı bakar vaziyette( su yuzeyinde dalgalanma yapacak şekilde) konumlandırılması suyun emişten alınmasını kolaylaştıracak ve yüzey yağlanmasını azlatacaktır( yani öyle umuyorum).

Tankınız yeni kurulmuş ve tüketim yapacak bir canlı yok. katkı eklemeyin. düzenli su değişimi yapmanız yeterli. hatta sizin litrajda bir tank mercanla fullense bile sadece su değişimi yine yeterli olacaktır. bu aşamada katkı eklemeniz sistemi allak bullak eder sakın yapmayın.
Evet fotoğrafa baktığımız açıdan, sağ arka taraftan sumpa giriyor, sol arka taraftan sumptan tanka şelale ile veriliyor. Şelalenin yüzeyi bir miktar dalgalandırması iyi. Ben artıkların tanktan sumpa gitmesini sağlayacak, hem de su içinde mercanların dalga almasını sağlayacak bir dizilim merak etmiştim. Şuanki dalga motoru konumu iyi mi yani? Sol arka taraftan, sağ üst tarafa doğru çapraz bir şekilde çalışıyor.

sol yan cama dalga motorunu koyup soldan saga dogru düz akıntı yapmayı deneyin bi de.

Konu görüntüleyen kullanıcılar