Keşfet

dalga motoru ve aydınlatma

mertali

Yeni Üye
Merhabalar, tuzlu su akvaryumu kurmak istiyorum fakat aydınlatma hakkında pek fazla bilgi edinemedim. Bilgisi olan varsa kaç kelvin seçmem lazım, 300-400 tl arasında 90-95 cm önerebileceğiniz aydınlatma var ise söylerseniz çok sevinirim birde dalga motoru sizce hangi marka ve model tecrübesi olan yardım edebilir mi?

ben pek deneyimli değilim ama aydınlatma 2. el belki soft uygun o fiyatlarda bulabilirsin, dalga motoru ben ew-28 kullanıyorum o ölçülere uygun tavsiye ederim, qp 9 da alabilirsin. 

Merhaba,

Mercan beslemeyi düşünüyosanız konuyu iyice araştırmanızı öneririm.Deniz arkaryumunda doğru spektrumu elde etmek için 6500 K civarı soğuk beyaz ve uygun nanometrederde mavi ışık ağırlıklı olarak kullanılır.Reef light spectrum olarak internette aratırsanız benzer sonuçlar görebilirsiniz.Örneğin Ati Coral Plus T5 lambanın spektrumu referans kabul edilebilir olanlardan.

Işık seçiminde yükseklik ölçüsü uygun par değerleri için çok önemli.Tankın tam ölçülerinizi beslemek istediğiniz mercan vb var ise belirtmelisiniz.

Belirlediğiniz aydınlatma bütçesi, mercanlar için yeterli gelmeyebilir.Ekonomik olması için kısa vadede T5 aydınlatmaya veya hesaplı diy led yapan hobicilere de yönelebilirsiniz. 

Merhaba,

Mercan beslemeyi düşünüyosanız konuyu iyice araştırmanızı öneririm.Deniz arkaryumunda doğru spektrumu elde etmek için 6500 K civarı soğuk beyaz ve uygun nanometrederde mavi ışık ağırlıklı olarak kullanılır.Reef light spectrum olarak internette aratırsanız benzer sonuçlar görebilirsiniz.Örneğin Ati Coral Plus T5 lambanın spektrumu referans kabul edilebilir olanlardan.

Işık seçiminde yükseklik ölçüsü uygun par değerleri için çok önemli.Tankın tam ölçülerinizi beslemek istediğiniz mercan vb var ise belirtmelisiniz.

Belirlediğiniz aydınlatma bütçesi, mercanlar için yeterli gelmeyebilir.Ekonomik olması için kısa vadede T5 aydınlatmaya veya hesaplı diy led yapan hobicilere de yönelebilirsiniz. 
aydınlatma akvaryuma yakın olucak mecburen en fazla 10 cm uzaklıkta ve daha çok soft mercan beslemeyi düşünüyorum tankın tam ölçüleri ise 100 45 60h peki önerebileceğiniz led var mıdır var ise söylerseniz çok sevinirim (800 liraya kadar olabilir madem yeterli gelmez yapacak bir şey yok sonuçta can bunlar)

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri