Keşfet

Dalga motoru yerine kafa motoru olur mu?

unalkar

Yeni Üye
Ad Soyad
Ünal
Arkadaşlar Selam,

İlk pico deneyimimi Newa More ile gerçekleştirmek üzereyim. Newa More'un litrajı 28 litre ve doğal olarak uygun dalga motoru Türkiyede bulmak zor. Akıntının yüksek olacağı düşüncesiyle Hydor 240lt/h çeviren bir kafa motoru koydum akıntı için. Ancak bilindiği gibi kafa motorları düz bir akıntı şekli veriyor. Bunun için ayrıca aşağıdaki ürünü(hydor flo) aldım belki düz akıntı olmaz diye(kafa motorunun ucuna takılıyor). Ancak oda akıntının gücünü iyice azalttı diyebilirim. Oyüzden kullanmaktan vazgeçtim.

Ekli dosyayı görüntüle 42730

Sorum şu kafa motoruyla bu iş olur mu? Olursa yönünü nasıl ayarlamalıyım sizce ?

Teşekkürler

Ekli dosyayı görüntüle 42731Ekli dosyayı görüntüle 42732

Ünal Bey merhaba,

Kurulumunuz hayırlı olsun.

Kafa motoru da suya akıntı verir ama dalga efekti yakalamak istiyorsanız flo deflektör daha sağlıklı olur. Aparat debiyi azalttı ise daha yüksek debili bir motor bağlayabilirsiniz. Bu durumda hem akım dağıtıcı işini yapar hem de istediğiniz debiyi sağlayabilirsiniz. Debi ayarlı motor kullanmanız halinde de eğer fazla gelirse kısma şansınız olur. 

Hacim küçük olduğu için içeriye kafa motoru dalga motoru koyduğunuzda yer kaplayacak ve güzel bir görüntü olmayacaktır. 

İyi akşamlar. 

Hayırlı olsun. Acaba hiçbirşey koymasaniz yine de yetmiyor mu ? Genelde motoRsuz kullanılıyor sanırım bu akvaryum ama sirkülasyon olması fena olmaz. Kafa motoru biraz sert vurmuyorsa zaten kucuk almışsınız bence kullanılabilir. Siz sanırım hayalinizdeki turlamayı bulamadınız degil mi ? 

Eger başka bir kafa motoru düşünecekseniz nano dalga motoru da alabilirsiniz 4 bir yana geniş açılı veren bir model alabilirsiniz. Koralia nano. 

İnternette türkiyede 600 l/h altında bulamadım. Koralia nanonunda en az 900 l/h çalışanı var Türkiyede malesef(yurt dışında 240 ve 480 mevcut sanırsam). Açıkçası bu akvaryuma uygun olan dalga moturunun 240 veya 480ghp olması gerektiğini düşünüyorum. Kafa motoruna gelince oldukça düşük debisi 240l/h :)  yani rahatsız eden bir yanı yok. İlerde mercanlara yetermi diye sadece kafama takıldı. Gerçi çok akıntı isteyen mercanlarıda bu tanka koymayı düşünmüyorum zaten.

Zatopek sizede ayrıca katılıyorum flo deflector bile acayip kaba ve büyük durdu akvaryumda :)

İnternette türkiyede 600 l/h altında bulamadım. Koralia nanonunda en az 900 l/h çalışanı var Türkiyede malesef(yurt dışında 240 ve 480 mevcut sanırsam). Açıkçası bu akvaryuma uygun olan dalga moturunun 240 veya 480ghp olması gerektiğini düşünüyorum. Kafa motoruna gelince oldukça düşük debisi 240l/h :)  yani rahatsız eden bir yanı yok. İlerde mercanlara yetermi diye sadece kafama takıldı. Gerçi çok akıntı isteyen mercanlarıda bu tanka koymayı düşünmüyorum zaten.

Zatopek sizede ayrıca katılıyorum flo deflector bile acayip kaba ve büyük durdu akvaryumda :)
Size sunu söyleyeyim. Bende tereddütle aldım aynen sizin gibi suan bana dusuk geldi :)  

Yaklasik 10 gün önce aldım baya geniş bir acı ile üflemeye sahip 600 luk kafa motorunun yarısı bile edemez. Karşı cama vuruyor kafa motoru 60 cm den. 

Fakat dalga motoru 900 olmasına rağmen 40 cm den sonra Yok oluyor diyebilirim gücü o kadar yanı. Ben zaten yüzey dalgası icin aldım. Ama kesinlikle söyleyeyim 900 falan yazdığına bakmayın. Kafa motoruna göre 600 karşıya vururken 900 un benim tankı dağıtması gerekirdi ama onla karşılaştırmak pek doğru degil anlatabilmişimdir umarım :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
İlk picoyu kurduğumda bende de aynı dert vardı. WP-10 dalga motorunu 12V adaptör ile düşük ayarda kullanıyorum. Benim tank 14lt. WP-10, rw4 ya da MP-10 kullanabilirsiniz.
Ama acele etmenize gerek yok. Bir mercanları ekleyin mutsuz olduklarını görürseniz o zaman değerlendirirsiniz eklemeyi. Denediğim bir başka yöntemde kafa motorunun ucunu biraz yüzeye doğru çevirmek. Suyun yukarı doğru hareketi yer çekimi ile birleştiğinde dalga oluşmaya başlıyor doğru açıda.

Konu görüntüleyen kullanıcılar