Her ne kadar kimse tarafından önerilmesede ben gibi damacana suya mahkum birçok kişi de mevcut. İlk tuzlusu akvaryumumu kurma arafesinde damacana suları biraz araştırmıştım. Birçok suyun iletkenliği 120-140 dolaylarında, erikli, damla gibi piyasada bulabileceğiniz nispeten daha yumuşak ve daha kaliteli suların iletkenliği 70-90. Birkaç adı sanı duyulmadık markada (ki bu markaların pastadan pay kapmak adına uygunsuz suları arıtarak sonradan mineral eklediklerini düşünüyorum) iletkenlik 35-45. En sonunda bulabildiğim en düşük iletkenliğe sahip su geçenlerde kipada gördüğüm gürpınar su idi 37.1. Bugün hazır oraya kadar gitmişken alayım dedim. Sonra aklıma geldi farklı ebat damacanalar bazen farklı tesislerde doldurulduklarından değerler oynayabiliyor 19LTlik damacananın üzerine bir baktım iletkenlik 15.64 inanamadım. Zannedersem TDS 5in altına denk geliyor bu değer. Bir daha baktım baktığım su kipa suymuş. Sonra diğer parametrelere baktım neredeyse hepsi sıfır. Bildiğimiz arıtma suyu sanki.Değerleri aşağıdadır. Damacana suları üzerine kısa bir analiz olarak paylaşayım dedim. Belki diğer arkadaşlar da biraz daha zenginleştirirler konuyu.
Analiz Parametreler
Alüminyum (Al) 0 µg/L
Amonyum (NH4) 0 mg/L
Klorür (Cl) 0 mg/L
Renk Uygun
İletkenlik 15.64 µS/cm
Ph 7.8
Demir (Fe) 0 µg/L
Mangan 0 µg/L
Koku Uygun
Oksitlenebilirlik 0.5 mg/L
Sülfat (SO4) 0 mg/L