Keşfet

Damsel Çiftimin Bebekleri :)

Sefa Ö.

Aktif Üye
Ad Soyad
Sefa ÖZKAN
Öncelikle herkeze yeni yılda sağlık huzur ve mutluluk diliyorum.

1 ay önce tankıma eklediğim mavi damsel çiftinin kaya dibini kazıp oraya yuva yapması sonrasında kayanın alt kısmına (köprü tarzı bi dekor) düz tarafına binlerce yumurta dökmüşler.3 gün önce farkettim çünkü bembeyazlar ve içlerinde nokta nokta gözleri görünüyor :)  Babaları sürekli başında oraya ne bir balık nede birşey yaklaştırıyor.Yeme dahi doğru düzgün pek gelmiyor çok acıkınca arada bi gelip alıp gidiyor. Bir kaç sorum olacak; öncelikle şunu söyleyim tankımda 1 m chromis 1 L percula 2 mavi sarı damsel(kendileri oluyor)  1de goby fish var.

1/canlılar sağlıklı bir şekilde yumurtadan nasıl ve ne zaman çıkarlar?

2/Tankım 3-4 aylık bu şartlarda yumurtalar tamamen olgunlaşırmı?

3/Canlılar olgunlaştı diyelim 3 5 tane yaşamayı başardı onlara ayrı bir tankmı yapmalıyım? 

4/Ne zaman yumurtalar olgunlaşıp balık olacaklar? 

5/Dışardan şuanki durumları için bir mudahale etmem gereklimi? (bu mümkün değil çünkü babaları eroltaş gibi)

Moderatör tarafında düzenlendi:
kimsenin bir fikri yokmu?

öncelikle maşallah diyeyim :) resim yok mu hocam? 

1/ 1 haftada çıkarlar, yaklaşık 6-7 hafta larva olarak kalırlar. 

2/ her hafta %10 taze su ilave edin faydalı olur. deniz yıldızı ve wrasse varsa ayırın. yavrularınızı yerler.

3/ayrı bir tank olayı sizin tercihinize kalmış bişey  

4/ yukarda yazdım :)   

5/wrasse varsa cıkarman yeterli, 

öncelikle maşallah diyeyim :) resim yok mu hocam? 

1/ 1 haftada çıkarlar, yaklaşık 6-7 hafta larva olarak kalırlar. 

2/ her hafta %10 taze su ilave edin faydalı olur. deniz yıldızı ve wrasse varsa ayırın. yavrularınızı yerler.

3/ayrı bir tank olayı sizin tercihinize kalmış bişey  

4/ yukarda yazdım :)   

5/wrasse varsa cıkarman yeterli, 
Hocam foto eklicektim fakat bugun baktığımda orada yumurtalardan eser kalmamış.Acaba çıkanlarmı oldu? kayaların içleri bol gözenekli oralara felanmı girdiler acaba? balıklarda yeme ihtimali varmı palyaco chromis goby damsel cifti dışında balık yok . 

Şimdi dikkat ettim kayaların içlerine saklanmışlar arı sürüsü gibiler :)  kayaların içinde yaşıyolar girip girip çıkıyolar

DARISI BAŞIMIZA,  SAĞLIKLI BÜYÜRLER İNŞALLAH

peki bu yavrular ney ile beslenecek  :55ac42de45537_EmojiSmiley-15:  palyaço yavruların da olduğu gibi rottifer lazım değil mi :55ac42e4d0595_EmojiSmiley-17:   inşh bir şekilde büyürler 

onu bende çözemezken birde gördümki damseller boş durmuyor tekrar aynı yere yumurta dökmüşler :)  nereye gidiyo bu nufüs anlamadım.Hadi Bakalım Maşşallah kaçtanesini hayatta tutabilecem

merhabalar daha önce bendede zebra damseller vardı yumurtladılar ama büyütmek oldukça zor şuanda hala ocellaris ciftim sürekli yavru çıkartıyor ama çıktığı gibi yok oluyorlar.

Şuanda 3. yumurtaları döktüler.Fakat birşey farkettim kayaların bir oyuğuna doluşmuşlar ve eski çıkan yavrular az olsada bayağa bi belirginleşmişler artık.Dikkatlice bakılınca kaya deliklerinden çıkıp bakıyolar geri giriyolar içeriye.

Şuanda 3. yumurtaları döktüler.Fakat birşey farkettim kayaların bir oyuğuna doluşmuşlar ve eski çıkan yavrular az olsada bayağa bi belirginleşmişler artık.Dikkatlice bakılınca kaya deliklerinden çıkıp bakıyolar geri giriyolar içeriye.
Video bekleriz :)  

Durumlar nedir hiç yavru buyuttunuzmu

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Malesef. Boyutları 0.5 cm oldukları anda yok oluyorlar bi anda. yada tek tek gelişmeden ölüyorlar. her hafta ayrı bi yere yumurtyolardı şuan sabit bir yere yumurtluyolar. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar