Keşfet

Değişik bir canlı

Lütfen daha önce bu canlıyı gören varsa yazsın nasıl kurtulabilirim 

Stometalle snaile benziyor kanımca farklı yorumlar olabilir çok çoğalmadıkça sorun olmaz

RNE-L22 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hiçbir zararı olmaz, filter feeder bir canlıdır. 

Son eklediğim bir frag’tan 24 saat sonra camlarda yosun sorunum çıktı sonra kum ve kayaları sardı, dino olduğunu düşünüyorum.

Ama fotoğraftaki canlılarda iki haftada sumpı sardı. Ne olduğunu çok merak ediyorum zararlı bir canlı mı?

Ekli dosyayı görüntüle 59252

Ekli dosyayı görüntüle 59253
Mehmet Bey Merhaba. Kurulumunuz muhtemelen yeni. Aldığınız frag'tan gelecek bir canlı (Sünger) değil, yeni kurulumların ilk aylarında görülür, zamanla, tank oturmaya başladıkça azar azar kaybolur gider. Suyu süzer, yararlıdır. Ananas Sünger adı ile geçer. 

Bu zaten problem çıkarmadı ama ilk önce fragtan  gelen dinoydu ve akvaryumu sardı 10 gündür dino X kullanıyorum sorun %10’lara düştü. 

Ben ilk deniz akvaryumunu 13 yıl önce kurdum eskiden dino mino yoktu veya biz bilmiyorduk ???? ne fena bir şeymiş.

Merhabalar bu canlı benim sump kısmımda hala var, bende ne olduğunu bilmiyorum. Bazen 5-10 tanesi birleşiyor.. bi kurt türü diye düşünüyordum bitanesini balıklara attım yellow tang belki yer diye ama hiçbir balık yemedi. farklı bir kurt türü diye düşünüyorum. Sumpın orta kısmında bummble anemon gibi oluyor.

Ayrıca dino x yerine yarım bardak sıcak suya antibiyotiği kır. karıştır. Yarın dino mino kalmaz .tertemiz olur akvaryum. Ben kahverengi yosundan ole kurtuldum. Aşırı protein skimmer topluyacak. 3gün boyunca düzenli temizlemeni tavsiye ederim.

pineapple sponge galiba

Hangi antibiyotik olur

tetra antibiyotik olur mu

aman antibiyotik türevi birşey tank çökme aşamasına gelmeden girmeyin, dino x kullandım doğru dozda kullanırsanız yüzde yüz çözüm sağlar, ayrıca dino x girerken aktif karbon da kullanın ki alg ölünce tankı zehirlemesin.

Mehmet bey selamlar,

Resimdeki canli pineapple sponge. Hic bir zarari yoktur suyu süzer diğer yandan su kalitenizin düşük olduğunu gösterir. Nitrat yüksekse çabuk ürerler.

Diğer canlilar kötü su kosullarından etkilenmeden size alarm veren canlilardandir. Su değerlerinizi Nitrat, mg, calsiyum, ph, kh ve tuzluluk değerlerinizi kontrol ederek olması gereken seviyelere çekmenizi acilen öneririm, kolay gelsin.

brgds

Konu görüntüleyen kullanıcılar