Keşfet

Deneme 2: 60 litre nano

ozgursevinc

Yeni Üye
Ad Soyad
Özgür Sevinç
30 litrelik nano denememde yaşadığım bazı sorunlar nedeniyle tankı biraz büyüttüm. 60 lt civarı tanka geçtim, balık sayısını azalttım ve canlı kaya sayısını artırdım. Havataşlı bir ps ve bir de akıntı motoru ekledim. Ve artık bir de mercanım var :)  

Şu an canlılarım 3 balık, 4 koch, 1 salyangoz, 1 hermit ve 1 karides. Kayalar arttığı için karides hiç ortalarda gözükmüyor artık.

Bu seferki denememi bu sitede yazan birçok şeyi okuyup araştırarak yapmaya çalıştım ama maliyeti de göz önünde bulundurmak zorundaydım. RO cihazım olmadığı için saka damacana su kullanıyorum. Gerçi henüz iki hafta filan oldu kuralı ama değerler şimdilik yolunda gidiyor. Eğer becerebilirsem bundan sonraki amacım sadece mercan eklemek.  Daha önceki tankımda ölen palyaçomda kaldı aklım, bir de palyaço istiyorum, ama canlı yükünü çok artırmamam gerektiğini de biliyorum.

Mercanın ayrı bir fotosu vardı ama yükleyemedim. Tank fotosunda görülüyor. Bu mercanı alırken adını öğrenmiştim ama unuttum. Beslenmesi için balıklara attığım yem yeterli midir yoksa ayrıca karides filanla beslemeli miyim? 

Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum. Tankın fotoğrafını da ekledim. Çok uğraştım, ne olur beğenin :)  

Ekli dosyayı görüntüle 42094

cok güzel görünüyor. elinize sağlık. uzun süre sorunsuz devam etsin. 

Damacana kullanıyorsanız saka nın tds değeri 76, hamidiye 8 aklınzda olsun. 

Sanırım mercan dediğiniz canlı tridacna. İstiridye diye biliyorum. Akvaryum gayet sade ve şık tebrikler. :clap:

Sanırım mercan dediğiniz canlı tridacna. İstiridye diye biliyorum. Akvaryum gayet sade ve şık tebrikler. :clap:
Evet mercan dediğim şey bir istiridyeymiş :)   Genelde bir canlı almadan önce araştırma yapmaya çalışıyorum ama bunu görür görmez çok beğendiğim için aldım, gece harika görünüyor. Şimdi siz adını yazınca biraz okudum ve bakımının çok zor olmadığından bahsediliyor. Umarım bakabilirim. 

Ekli dosyayı görüntüle 42095

Hayırlı olsun altına ince tabaka bir kaya parçası koyun ki tutunduğu için (fibril)denen dokularıyla tutunurlar tabana vs... bulunduğu yerden  ayırmak için zorlar ve kopartırsanız ölme ihtimalleri çok yüksek 

normal şartlarda yeri güzel ışık da alıyor  güle güle büyütün

hqdefault.jpg

Tankın üzeri açıksa fire goby zıplayabilir. 

Genel görüntü gayet hoş, elinize sağlık. 

Tankın üzeri açıksa fire goby zıplayabilir. 

Genel görüntü gayet hoş, elinize sağlık. 
Teşekkürler, üstünde cam panel var ama kenarlarında boşluk kalıyor. Bir defa o aradan fırladı dışarı gözümün önünde. Daha geniş cam kestireceğim oraya.

Forumdaki bir arkadaştan aldığım mushroom kayasıyla tankım istediğim hale geldi sonunda. Hammer coral, star polip, xenia ve mushroomların keyfi yerinde, su değerleri de oturdu gibi.

Ama bu hobiye başlamamın asıl nedeni olan palyaço balıklarını bir türlü yaşatmayı başaramadım hala. "Kavanozda bile yaşar" denilen bu balıklardan şu ana dek toplam 5 tanesini kaybettim. Bir firefish, bir kromis ve bir yellow watcmani uzun süredir sorunsuz beslemekteyim. Ama palyaçolar beni sevmedi... Son bir kez daha bir çift percula almayı düşünüyorum, bu kez de olmazsa bir daha denemeyeceğim. 

Bir diğer sorun da 4 beyaz 2 mavi ledden oluşan aydınlatmamın beyaz ledlerinden biri bozuldu. Ve fotoda görüldüğü gibi sol taraf biraz karanlık kaldı. 

Şimdilik son durum budur :)

Ekli dosyayı görüntüle 42790

İstiridye ışık ister hem de güçlüce...

bir de istiridyeyi öldüren minik minare benzeri kabuklular var bunlara karşı sixline veya yellow wrasse bulundurmanızı tavsiye ederim...

İstiridye ışık ister hem de güçlüce...

bir de istiridyeyi öldüren minik minare benzeri kabuklular var bunlara karşı sixline veya yellow wrasse bulundurmanızı tavsiye ederim...
İstiridyeye başka bir yer bulayım o halde.

İstiridyeye başka bir yer bulayım o halde.
İstridye altına ufak bir parça kaya koyun tam alt ta tutunacağı bölgeye( beyaz bir doku) vardır görürsünüz 

zamanla kendini bulunduğu yere yapıştırır almaya çalışır ve zorla koparsa sonu hiç iyi olmaz bu yüzden sabit olmayan bir yere tutunması daha sağlıklı 

Palyaço içi en azından 1 senelik hobici balığı ile deneyin bakalım ?

Bu arada tank çok şık olmuş elinize sağlık ,biraz aydınlatma modifiyesi iyi olur sanki

keyifli hobiler

yoshii' Alıntı:
Hayırlı olsun altına ince tabaka bir kaya parçası koyun ki tutunduğu için (fibril)denen dokularıyla tutunurlar tabana vs... bulunduğu yerden  ayırmak için zorlar ve kopartırsanız ölme ihtimalleri çok yüksek 

Moderatör tarafında düzenlendi:
İstridye altına ufak bir parça kaya koyun tam alt ta tutunacağı bölgeye( beyaz bir doku) vardır görürsünüz 

zamanla kendini bulunduğu yere yapıştırır almaya çalışır ve zorla koparsa sonu hiç iyi olmaz bu yüzden sabit olmayan bir yere tutunması daha sağlıklı 

Palyaço içi en azından 1 senelik hobici balığı ile deneyin bakalım ?

Bu arada tank çok şık olmuş elinize sağlık ,biraz aydınlatma modifiyesi iyi olur sanki

keyifli hobiler
İlginize teşekkürler. İstiridyeyi aldığım akvaryumcu kuma koymuştu ve "tridacnanın bu türünü kuma koymak daha iyi olur" demişti. Diğer türleri kayaya tutunuyormuş. Arada sert kapanmalarla içindeki suyu püskürterek yönünü de değiştiriyor. Bu yön değişikliğini daha iyi beslenmek için yapıyor olabilir diye küçük de olsa bir kayaya sabitlemek istemedim şu ana dek. Kuma zaten yapışmadığı için yer değiştirmek de sorun olmuyor. Yine de bu dediğinizi yapmam daha sağlıklı olacaksa deneyeyim.

Hobiciden balık almak çok daha iyi olur dediğiniz gibi ama çoğu hobici ilanlarda "elden teslim" diyor. Ben Denizli'deyim ve burada da fazla hobici yok. Yine de ilanları takip ediyorum arasıra.

oldukça şık bir nano olmuş. Palyaçolarınıza üzüldüm ama pes etmek yok :)  gelişmeleri bekliyoruz :)

Tebrik ederim akvaryumunuz ciddi anlamda göze hitap ediyor, 

Konu görüntüleyen kullanıcılar