Keşfet

Deniz akvaryumu kurulum

Yafes

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım aslında uzun zamandır yazdıklarınızı takip ediyorum bilgiler ediniyorum gerçekten hepsi çok yararlı öncelikle teşekkür ederim benim bir kaç sorum olacak şuan 33 lt  ufak akvaryum ile uğraşmak cidden zor ???? o yüzden 50 50 50 arkadan sumplu bir akvayum yaptırıyorum protein skimmer olarak buble magus e3 Kapasitesi: 100-300 LitreM Motor Rock SP-1000 Güç: 8 Watt 

Buble magus e5 Kapasitesi: 300-500 LitreM Motor Rock SP-2000 Güç: 16 Watt  

Bunların arasında kaldım akvaryum 130 lt civarı olacak sizce hangi cihazı kullanmalıyım mercan ve balık olacak akvaryumda şunuda sorayım e3 veya e5 almam balık sayımı etkiler mi eğer e5 alınca daha çok balık koyabileceksem e5 alayım şimdiden çok teşekkür ederim

Bir de kum konusu bu akvayuma kaç kg kum ve kum olarak ne kullanayım

Sanırım sitede kimse yok

Merhaba öncelikle hayırlı olsun kurulumunuz. E5 tercih ederseniz yerinizde musaitse daha iyi olur. Ancak ben olsam bu ölçüde kesinlikle 2. El dahi olsa tunze 9004 kullanırım. Tam bir performans cihazdır. Araştırmanızı tavsiye ederim. Hem balik hem de mercan yükünü cok rahat taşıyacaktır.

Merhaba öncelikle hayırlı olsun kurulumunuz. E5 tercih ederseniz yerinizde musaitse daha iyi olur. Ancak ben olsam bu ölçüde kesinlikle 2. El dahi olsa tunze 9004 kullanırım. Tam bir performans cihazdır. Araştırmanızı tavsiye ederim. Hem balik hem de mercan yükünü cok rahat taşıyacaktır.
Hocam teşekkür ederim tabiki araştırırım ama kuracağım akvaryum 130 lt e5 500 lt ye kadar yazıyor litre bazında baktığımızda fazlasıyla yetmez mi yeriniz müsaitse demişsiniz hangi açıdan onu anlamadım şöyle anlatayım akvaryum arkadan sumplu olacak e5 askı olarak kullanılıyor sump içine sadece borular girecek sump kısmını ona göre yaptırıcam bir de şunu sormak istiyorum canlı kaya kaç kg kullanmam daha verimli olur şuan 33 lt bir nano akvaryumum var bir yıllık akvaryum balıklarım aldığım günden beri çok sağlıklı ama zolarımın çoğu öldü tamamen bilgisizlikten dolayı su değişimleri yapmadım ???? bir de ufak akvaryumda cidden denge çabuk bozuluyor nitrat en üst seviyede düşüremiyorum o yüzden büyük akvaryuma geçiş yapıcam

Takrar merhaba,

Skimmer cin mali olan ile alman mali olan arasında üzerinde yazan değerleri verme açısından çok fark oluyor zaten ebat ve yer kaplama olarak ta bakınca göreceksiniz. Kaya içinde soyle bir orantı yapıyorum benim tankim 600 litre civari 30 kg fiji kaya mevcut içerisinde. Sizde bu orana göre 7 kg civari kaya kullansanız yeterli olur. Nitrat derdi içinde öncelikle ebattan cok sebebe bakmak lazım yükselmesinin sebebi ne fazla yemeleme mi kürlenmemiş kaya mi yetersiz ps mi asil önce buna çözüm bulup yeni kurulumda ayni hataya düşmemek lazım.

Birde ben 15 günde bir 80 litre su degisimi yapıyorum mümkünse yeni tankinizda sizde 15 ile 20 litre arasi bir degisimi kendinize görev edinseniz ek katkiya bile gerek olmadan çok güzel bir lps tanki surdurebilirsiniz.

Anladım hocam haklısın peki 10 15 kg civarı kaya koymuş olsam çok mu gelir boy olarak ufak kayalar kullanıp güzel bir dizilim yapmayı düşünüyorum kaya kürlemesini anlatan bir link var mı bütün kayaları kürleyip en baştan güzel başlayayım

Fazla kayanın zararı olmaz merak etmeyin :) dizayn yapacaksanız balıkların saklanması için kesinlikle alan oluşturmanızı tavsiye ederim. Illaki ilerleyen zamanlarda tang turu eklemek istersiniz balığın kendini güvende hissetmesi stresi önleyecektir.

Fazla kayanın zararı olmaz merak etmeyin :) dizayn yapacaksanız balıkların saklanması için kesinlikle alan oluşturmanızı tavsiye ederim. Illaki ilerleyen zamanlarda tang turu eklemek istersiniz balığın kendini güvende hissetmesi stresi önleyecektir.
Bu da tamamdır ???? teşekkür ederim hocam peki 50 50 50 sump ile birlikte sumpu çıkınca arkaya doğru 40 derinlik kalıyor dalga motoru 1 adet mi 2 adet mi kullanmalıyım bir de dalga motoru kullanımı nasıl olmalı sizce bazıları suyun üstüne bazıları altına vursun diyor çok kafamı karıştıran bir konu

Arkadasimda aynisi var tek rw4 kullaniyor yeterli geliyor bazen su yüzeyinde yağlanma oluyor ama kucuk tanklarla oluyor genelde bu dert. Dalga motoru suyun yüzeyine bakar genel olarak yüzeyi dalgalandırarak aslında kimyasal döngüye yardımcı olur. Zaten bu esnada dipte de bir akıntı oluşmuş oluyor.

Arkadasimda aynisi var tek rw4 kullaniyor yeterli geliyor bazen su yüzeyinde yağlanma oluyor ama kucuk tanklarla oluyor genelde bu dert. Dalga motoru suyun yüzeyine bakar genel olarak yüzeyi dalgalandırarak aslında kimyasal döngüye yardımcı olur. Zaten bu esnada dipte de bir akıntı oluşmuş oluyor.
Hocam çok teşekkür ederim inanılmaz yardımcı oldunuz sizin dediklerinizi harfiyen uygulamaya alıcam yeni aldığım kayaları kürleme yapıp akvaryuma koyucam yalnız şuan nano tankımda olan kayalar var onları da kürlemem gerekir mi o akvaryumumda nitrat ve kh yüksek şuan bir tane kayamda da yaklaşık 10 adet zoa var açıyorlar ama renksizler o kayayı da mı kürleme yapmalıyım yoksa hepsini kürleyip onu direk mi koyayım yeni akvaryumuma

Abi rw4 dalga motoru bulamadım başka önereceğin bir şey olur mu

Abi dalga motoru buldum  ikinci el testlerini yaptı alacağım kişi güzel çalışıyor modları da çok hoşuma gitti son olarak şunu sorucam akvayum arkadan sumplu olacak tolpam 130 lt sump kısmı genişliği 12 cm sump için nasıl bir kafa motoru kullanayım bütün malzemem tam şuan tek eksik sump kafa motoru kaldı

Illaki rw4 olmasına gerek yoktu ben ebat olarak aklıma geldiği için örnek vermiştim :) kafa motoru newjet 800 yada sesiz 1000 lik bir motor alabilirsin yeterli gelir. Mevcut tankindakileri kurlemene gerek yok. Ama yeni tankta mutlaka yeni kum kullan. Uygun fiyatlı kalsiyum karbonatlı bir kum alabilirsin mesela.

Kum olarak reflowers aldım kalsiyum karbonatlı kum 1.5 mm dalga motoru başka baktım aslında bulamayınca ama hoşuma gitmedi doğrusu rw4 modları çok hoş özellikle gece otomatik sakib moda geçmesi mevcut tankımda nitrat çok yüksek o yüzden korkuyorum açıkçası ???? son soru diyorum ama çıkıyor valla ısıtıcı 200 w yeterli olur mu 

Evet 200 watt ısıtıcı yeterde artar bile

Bu daha isin basi soracak okdar cok şey varki :) ben 5 yili geçtim ama halen sormaya devam ediyorum.

Bu daha isin basi soracak okdar cok şey varki :) ben 5 yili geçtim ama halen sormaya devam ediyorum.
Gerçekten öyle sürekli bir şey çıkıyor ????

Red Mangrove Fidanı

Diye gördüm forumlarda faydası var mı bir yerde buldum fidanı 20 tl diyor okuduğuma göre 10 litreye bir fidan yazıyor 100 lt ye 10 fidan almam gerekecek ama işe yaramıyorsa boşa almiyim

Konu görüntüleyen kullanıcılar