Keşfet

deniz akvaryumu kurulumu yardım

eagle_0606

Yeni Üye
Ad Soyad
eagle
Merhaba.150*50*60 lık bir deniz akvaryumu kurmayı düşünüyorum arkadaşlar. Akvaryuma hangi malzemeleri ve kapasiteleri ne olmalıdır yardımcı olursanız sevinirim. Yıllardır tatlı su akvaryumum vardı o yüzden bu alanda hiçbir bilgim yok. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba.150*50*60 lık bir deniz akvaryumu kurmayı düşünüyorum arkadaşlar. Akvaryuma hangi malzemeleri ve kapasiteleri ne olmalıdır yardımcı olursanız sevinirim. Yıllardır tatlı su akvaryumum vardı o yüzden bu alanda hiçbir bilgim yok. Şimdiden teşekkür ederim.
S.a usta verdigin olcu cok güzel ama cok maliyetlidir ekipman ikinci el alabilirsin  mercN balik ucretleri biraz yuksektir iyice bi arastirin  bozan kisilerden uygunada bulabilirsin pahalida kaliteye göre fiyat degisir oncelikle maddi yönden saglam olmaniz lazim????

az çok malzemelerin listesini çıkardım ama kapasiteleri ne olmalı onda emin değilim.

protein skimmer curve 5 yeterlimidir mesela

dalga motoru sobo wp-800 M (20000 lt lik)

kum 20 kg

deniz tuzu 20 lt

Armatür konusunda hiçbir fikrim yok

osmos gerekli mi mesela

Ekipman seciminiz tankinizla uyumlu değil o akv curve 5 küçük gelir alcaksaniz curve 9 alin 

Ekipman seciminiz tankinizla uyumlu değil o akv curve 5 küçük gelir alcaksaniz curve 9 alin 
ikinci el bir Buble magus curve 66 buldum o yeterli olur mu 3000-4000 lt diyor sitede

ikinci el bir Buble magus curve 66 buldum o yeterli olur mu 3000-4000 lt diyor sitede
curve 66 olur. Ama bubble king ya da reef octopus seçeneklerini de değerlendirirseniz iyi olabilir. Eğer Ankaradaysanız ben de Bubble Magus B10 var. Özelden iletişim kurarsanız yardımcı olurum.

Bende reef octopus elite 200 int var vectra m1 kafa motoru var dusunursende bende akv kucultuyorum dusunursen senin akv olculerine uygundur

akıntı motoru için markanın önemi var mı mesela sobo nun kalitesi nasıldır ve saatte kaç lt döngü yapmalıdır 500 lt lik akvaryum için

Moderatör tarafında düzenlendi:
Önce iyi bir araştırma ile işe başlamalısınız forumdaki geçmiş konuları okumanızı tavsiye ederim.

150cm lik bir akvaryum için iyi bir bütçe kenara ayırmalısınız. 

Sump dahil 600LT E yakın bir akvaryumunuz olacak.

Osmos su kullanmanız gerekecek.

Kendi akvaryum ölçülerim ve malzemelerim hakkında bilgi vereyim siz ordan bir fikir edinin.

100x70x50 

90X60X40 Sump

PS : CURVE 7 

Filtre Roller 

Dalga Motoru : 1 Adet Hasboa EW-28 1 ADET EW-18

Kafa Motoru : Hasbao Deep 6000

Kum : 35 Kg Mercan Kırığı

Işık : Aquareef Pro 4

Kaya : 25 Kg Yerli Kaya 22 Kg Caribsea Kaya

Araştırmanızı iyi yapıp başlamaz iseniz 15 20 Bin tl niz heba olur.

Konu görüntüleyen kullanıcılar