Keşfet

Deniz Akvaryumu kurulumu

efehurmen

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe Hürmen
Öncelikle herkese merhabalar
Benim şuan 100/50/60 ölçülerinde 300 lt bir tatlı su akvaryumum var yaklaşık bir haftadır tatlı su tankından deniz akvaryumu yapılır yapılmaz tartışmaları sonucu ben yapmaya en azından denemeye karar verdim
Akvaryuma delik açma şansım yok şuanda onun yerine Overflow box işimi görür mü
Bunun haricinde olmazsa olmaz malzemeler nelerdir neleri alarak başlayabilirim
Bu arada marine düşünüyorum ve en fazla 3-4 balık

Merhaba,

Bende aynı süreçten geçmiştim. Bit buçuk yıl idame ettirdikten sonra bebek geleceği için tankı değiştirdim. Overflow biraz sıkıntılı alet. Hazır alsan pahalı kendin yapsan ayar tutturmak zor. Heran taşma riski var. Bu zaten ilk tankınız olacak. Marine yapacaksanız reaktör vb cihazlara da pek ihtiyacınız yok. Overflow yerine tank içi PS kullansanız daha iyi. Hacim daha düşük olsa Tunze 9004 şık bir cihaz ama o hacme böyle bir ps var mıdır bilmiyorum. Yada riski göze alıp deleceksiniz tankı.

Yok ben illede overflow yapacağım derseniz yardımcı olabilirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Bende aynı süreçten geçmiştim. Bit buçuk yıl idame ettirdikten sonra bebek geleceği için tankı değiştirdim. Overflow biraz sıkıntılı alet. Hazır alsan pahalı kendin yapsan ayar tutturmak zor. Heran taşma riski var. Bu zaten ilk tankınız olacak. Marine yapacaksanız reaktör vb cihazlara da pek ihtiyacınız yok. Overflow yerine tank içi PS kullansanız daha iyi. Hacim daha düşük olsa Tunze 9004 şık bir cihaz ama o hacme böyle bir ps var mıdır bilmiyorum. Yada riski göze alıp deleceksiniz tankı.

Yok ben illede overflow yapacağım derseniz yardımcı olabilirim.
Öncelikle yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim 

peki overflow dışında nelere ihtiyacım var olmazsa olmaz olan 

Olmazsa olmaz olanlar en azından kabaca 

-refraktometre. ( kalibre edilmiş hidrometre de olur ) 

- protein skimmer ( su değişimi ile devam edenlerde var ama bence olmalı ) 

- hacminiz büyük dalga motorunuz yoksa veya yetersiz ise suyu iyi döndürecek bir dalga motoru. 

- tuz 

- canlı kum/Kaya 

- başlangıç icin katkı maddesi ( çok şart degil belki ama iyi olur ) 

Eğer bahsettiğiniz kadar az balık düşünüyorsanız, yukarıda söylenene bende katılıyorum. Tunze 9004 icin üretici firma az yüklü bir tankta 65 galona kadar çıkabildiğini iddia ediyor. Sizin litrenizde 2-3 balıkta bence cok az bir yük. 

Yani yaklaşık 250 litreyi döndürür. Onun dışında başka bir model varmi bilemiyorum tank içinde başarılı olacak. 

Birde son olarak sump sistemi falan kullanmayacaksanız ps su seviyesinden etkilenen birşeydir bir su tamamlama yapmanız veya edinmeniz gerekir ikinci el 80 liradan sıfırı 200 liraya bisey is görür bence. 

Aklima gelenler bunlar 

Kolay gelsin :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar