Keşfet

Deniz Akvaryumun da Yati Kökü?

lifeme

Yeni Üye
Ad Soyad
Ercan
Arkadaşlar yati kökü herkes tarafından tatlı suda kullanılmakta bende 1.5 sene kadar tatlı suda kullandım ve bir zararını görmedim.. şimdi tuzlu suda kayalar ile birlikte yati kökü kullanmak istiyorum ama mümkün müdür tuzlu suda bir zararı var mıdır? 

5 cam dışında tatlı su ile tuzlu suyun ortak noktası neredeyse sıfırdır.

yati dalı olmaz.

Mangrow ağaçları tuzlu suda yetişiyor onun kökü olabilir mi acaba diye düşünüyorum 

elbette tatlı su ve tuzlu su farkları çok ciddi fakat bence de tuzlu suda yetişen bir odun yada ağaç kökünün yine tuzlu suda kullanılmasının ne zararı olur tamam farklılık var? 

peki bilimsel veya mantıklı açıklaması nedir? 

tabii ki bilimsel ve mantıklı açıklaması var.

doğrudan

suya salınım yapar

tuzlu suda aşınma yaparak suyu kirletir

ph a etki ederek suyun yumuşamasına sebep olur

vs

dolaylı

sivri dallar kaşınan balıkların vücutlarında daha derin yaralara sebep olabilir

aklıma şimdilik bunlar geldi. biraz daha kaşırsak, başka sebepler de bulunabilir.

mangrov ağacının tohumları tuzlu suya düşerek burada filizlenir ancak bu dalların yetiştiği noktalardaki tuzluluk daha düşüktür,

kuruyup ölmüş ve kökü çıkarılmış mangrov kökü ise tuzlu suda yukarıda belirttiğim etkilerin aynısını yapacaktır.

tabii ki bilimsel ve mantıklı açıklaması var.

doğrudan

suya salınım yapar

tuzlu suda aşınma yaparak suyu kirletir

ph a etki ederek suyun yumuşamasına sebep olur

vs

dolaylı

sivri dallar kaşınan balıkların vücutlarında daha derin yaralara sebep olabilir

aklıma şimdilik bunlar geldi. biraz daha kaşırsak, başka sebepler de bulunabilir.

mangrov ağacının tohumları tuzlu suya düşerek burada filizlenir ancak bu dalların yetiştiği noktalardaki tuzluluk daha düşüktür,

kuruyup ölmüş ve kökü çıkarılmış mangrov kökü ise tuzlu suda yukarıda belirttiğim etkilerin aynısını yapacaktır.
eyvallah usta teşekkür ederim yardımın için.. kafamdaki tasarım olmayacak sanırım. 

Mangrov ph dusurur. Basli basina yeter heralde bu :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar