Keşfet

Deniz Akvaryumunda Çivi Ve Pas

Eser sendeki balıkllar kısır olmuştur, olmusuz etkisi bu, geçmiş olsun
default_tongue%20(1).gif

Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ancak geçenlerde izlediğim belgeselde batık gemi resifin en nadide ve gözde kısımlarından bir tanesi olarak anlatılıyor. Gemi komple demirden yapılan bir araç tamam hadi suyun hacmi çok fazla olduğu için geminin boyutu kadar demir ve suya yaptığı salınımlar suyu etkilemedi ancak böyle salınım yapan bir maddenin üzerine nasıl bu kadar çok canlı gelip yuva yapmayı başardı acep bağışıklıkmı kazandılar ? çelişki büyük bence kimseye demir kullanın falan demiyorum yanlış anlaşılmasın kafamda çelişki oluşturan bir olaydan bahsettim.

Koca okyanusta batık gemi, hatta binlerce batık gemi çok etki yapmaz ama tabii ki yakın çevresine ilk başlarda zarar verir.

Çivi tabiki salınım yapar, bunu önlemek için paslanır paslanmaz sudan çıkarmak gerekir ve hemen ardından aktif karbon kullanmalı. Ben çiviyle fosfat düşürdüm, şu an mercanlarım sağlıklı ama fosfat tutucular varken çivi kullanımını pek önermem.

Koca okyanusta batık gemi, hatta binlerce batık gemi çok etki yapmaz ama tabii ki yakın çevresine ilk başlarda zarar verir.
Sizinle bu konuda hemfikiriz koca okyanusta bir batık gemi etki yapmaz bende aynı şeyi düşünüyorum. Ancak benim merak ettiğim nokta direk üstüne yuva yapan canlılara nasıl zarar vermiyor üzeri mercanlarla dolu demir yığınının.

Konuyu hortlatıcam ama bir tecrübemi paylaşıyım istedim ,

avaryumu yeni yere taşıdıktan sonra biraz cyano problemim başlamıştı kayalarda yoktu ama kumun üzerini kaplamaya başlamıştı , bunda ro filrelerimin eskimiş olmasıda etkendi zira suyu test ettiğimizde tds yüksek çıkmıştı,

bende çivi işine giriyim dedim çivileri salladım taşırma kutusuna baktım bi duralama oldu , çivileri çıkarınca tekrar yayılmaya başladı , akabinde bende sumpa direk 10 tane çivi attım, sonunda yayılmayı durdurmuştum,

ama tabi çiviler orda paslandı bende çok aşırı dikkat etmedim devamında ps sumpın tabanı sarı renkli pas oldu :)

ps yi temizlerken biraz uğraştım sarı renk baya zor çıkıyormuş :)  

daha çivi koymadım ama cyano çivileri çıkarınca gene yayılmaya başladı :)

paslanmayan çivim kalmadığından tekrar çivi koymadım bi ara alırsam tekrar çivi koyucam :)

canlılarım vs etkilenmedi xenia torch elegance tüp kurdu goniopora keyifleri hep yerindeydi bu süreçte ama sanırsam antibiyotik paklıycak sağlam bir doz :)

Çivi kullanmanız bir zararı yoktur, Rowa Phos vb. markaların GFO bazlı demir oksit Fosfat gidericilere uygun fiyatlı alternatiftir. Önemli noktalar;

* Çivileri önce beyaz sabun vb. ile güzelce yıkayıp durulayın çünkü üstlerinde koruyucu bir yağ vardır. 

* Paslanan çivileri haftalık vb. çıkarıp atın çünkü etkisi çok azalır

* PS çırpıcısı ve borular içinde vb. kırmızı renk demir oksit birikir ve PS nin toplamasını azaltır, zaman içinde motoruna zarar da verebilir

* Suya az da olsa bir kırmızılık verir

bende şuan cyano olsa düzenli martı boku girerim sanırım. Mümkünse deniz ürünleri ile besleneninden..

Faunamarin ultra bio kesin çözümdür.Kullanacakların çok az kullanmalarını tavsiye ederim .

Chemiclean stoklara gelmiş cyano için çok övüyorlar ihtiyacı olan alsın

Sent my iPhone using Tapatalk Pro

Konu görüntüleyen kullanıcılar