Keşfet

Deniz Akvaryumunda Kullandigimiz Deniz Tuzu Yeniyor mi

serkan.ist

Yeni Üye
Ad Soyad
Av. Serkan Türker
Arkadaslar hanimin elindeki tarifte deniz tuzu deniyor. Ete baska bir lezzet veriyormus. 

Bizim kullandigimiz tuzlardan denesek mi? Zehirlenirmiyiz:)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Düz mantık bakarsak, akvaryumdaki canlılara zarardan fazla yarar sağlıyorsa. BANA GÖRE yenir.

Dip not: Bebekler ilk doğduğunda tuzlanır yada tuzlu suyla yıkanır ya ben ikiz bebeklerimizi akvaryum tuzuyla tuzlandırdığımız suyla yıkamıştım.

Bebekleri tuzla yıkamak tehlikeli diyenlerde vardı ben yıkamadım.

et tarifindeki bahsi gecen deniz tuzu`nun akvaryumlardaki kullandigimiz deniz tuzu oldugunu sanmiyorum zira et ve barbeque`larda kullanilan deniz tuzu taneleri buyuk denizden cikartilmis tuz`dur akvaryumlarda kullandigimiz ise tam bilgim olmamasina ragmen islemden gecmis bir kimyasaldir balik ve mercanlar icin iyi olsada insan sagligi icin (tahmini soyluyorum) iyi oldugunu sanmiyorum. ama siz isterseniz deneyin yiyin sonucu yazarsiniz.. yazamazsaniz da zaten iyi olmadigini anlariz :)  

et tarifindeki bahsi gecen deniz tuzu`nun akvaryumlardaki kullandigimiz deniz tuzu oldugunu sanmiyorum zira et ve barbeque`larda kullanilan deniz tuzu taneleri buyuk denizden cikartilmis tuz`dur akvaryumlarda kullandigimiz ise tam bilgim olmamasina ragmen islemden gecmis bir kimyasaldir balik ve mercanlar icin iyi olsada insan sagligi icin (tahmini soyluyorum) iyi oldugunu sanmiyorum. ama siz isterseniz deneyin yiyin sonucu yazarsiniz.. yazamazsaniz da zaten iyi olmadigini anlariz :)  
Caner yorumda son noktayı koydu :)  yazamazsanızda zaten iyi olmadığını anlarız.. 

bir keresinde su değişimi sırasında babanneme engel olamadım illa tuzun tadına bakmıştı sonrası ekşimiş bi surat  ve karadeniz şivesiyle  " wuuu bu nedu hepten zehir  " diye bi tepki :)  nenem ben sana demedim mi :)  

Cesaret edemedim tabiki:) Marketlerde deniz tuzu diye satilan tuzlar var. Yine de merak etmiyor degilim:)

Bencede denemeyin derim malum doğal yollarla üretilmiyorlar , belli kimyasallar eklenip yapay deniz tuzu yapılıyor..

size tavsiyem himalaya tuzu var marketlerde onu deneyin  en doğalı en sağlıklısı gerçi tuza pek sağlıklı denmiyor ama onsuzda olmuyor :)  

Akvaryumda kullandığımız tuz saf deniz tuzu değil. Akvaryumda bizim istediğimiz kH, mg, ve ca için kimyasal olarak eklemeler yapılıyor. Bu ürünler food grade olarak belirtilen sınıfdan daha saf olsa da sağlığa zararı olmasa da damak lezzetine uygun olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca karbona kalsiyum ve magnezyum haricinde eser miktarda strontium, potasyum ve diğer elementler konuluyor. Bir abim yanlışlıkla strontium tadına bakmıştı 3 gün kısık sesle konuştu. Siz akvaryumu hayatınızın her noktasında yaşamayın bırakın hayat aynı şekilde devam etsin :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar