Keşfet

Deniz Atı Yavrulatma

fazil 1905

Yeni Üye
Ad Soyad
fazıl yılmaz
merhaba akvaryumunda 2 adet deniz atı var erkek ve dişi üremeleri hakkında bilgisi veya daha önceden yavru alan varmı ?

deniz şişman dan yardım alabilirsin bu konuuda

Kesinlikle Deniz Bey 'e sorun.

aslında üretimi en kolay balıklardır ama yeterli canlı yem bulmak çok zordur,çok obur ve iştahlı canlılar oldukları için akvaryumdaki podları kısa zamanda bitiriyorlar ve aç kalıyorlar yeteri kadar gammarus üretirsiniz beslenmelerinde sorun çıkmaz,deniz ati akvaryumu biraz yüksek olmalı çünkü dik yüzyeyi severler ,az akıntı ve tutunmaları için bol mıktarda makro alglar olmalı.

ülkemiade bu tür canlı yem bulmakta ciddi sıkıntılar var keşke bu kadar malzeme yanısıra bol miktarda canlı gammarus ithal edilseydi bizde doya doya mandarin ve deniz ati besleseydik.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben Poseidon 'u bekliyorum şahsen, şu canlı yem sıkıntısını çözerlerse önümüzdeki pek çok engel ortadan kalkacak.

bende mandarin beslemek istiyorumm :)

zeki abiler çözsün şu canlı yem ithalatını

İthalatdan ziyade direkt üretim yapacaklar yani her zaman her tür canlı yem olacak diye biliyorum. Şu an sadece fitoplankton üretiyorlar.

Ben düzenli fitoplankton kullanıyorum. Kısa süre sonra Gammarus vb canlı yemler gelse yep yeni tanklar kuracağım.

Yerli üretimin maliyeti yüksek olur diye düşünüyorum

ama tabiki her şekline raziyiz yeterki olsun.

Düşünün bir nanoda 10 tane deniz atı besliyorsunuz,bundan daha güzel akvaryum varmı??

[benimde deniz atlarım var bir çift geçenlerde erkek doğum yaptı 60 yyakın sarı sarı izlemeye doyumo lmuyor ben artemya veriyorum bol bol kapısıyorlar hepsi 10 gün oldu :D

Süper haber. Foto ekleyin de gözümüz şenlensin :) Maşallah diyelim nazar değmesin.

Yavrulatması gayet kolay deniz atlarını, erkek hamile iken bile almış olabilirsiniz. Tek sorun devamlı yeterli seviyede besleyebilmek.

Birde belli süre sonra sıkıyorlar. 2-3 hafta kadar baktım akıntı oranını arttırmaya karar verince mecbur evin önünden geri bıraktım. Hani değişikler güzeller ama bana Discus gibi geldiler hareket eksik.

bende mandarin beslemek istiyorumm :)

zeki abiler çözsün şu canlı yem ithalatını
Mandarin beslemek istiyorsanız spotted mandarini tercih etmenizi öneririm. Bu tür akvaryumdaki her türlü pod un yanı sıra flatworm vb.. kımılların kendilerini ve yumurtalarınıda yiyerek besleniyor. Kısacası pek aç kalmıyor. Dolayısıyla 50 kg kaya için 1 adet eklenince yaşatılabiliyor(tankta başka wrasse vb.. tür olmamak kaydıyla )

Deniz atı içinde bir refugium kurup 3-4 ay pod la dolmasını bekleyip bir çift almak suretiyle bakabilirsiniz. Dışarıdan yem vermeden bir süre bakılabiliyor(ben 6 ay baktım). Zayıflamaya başladıklarında denize bırakabilirsiniz.

Şu canlı yem bir gelse o kadar çok probleme çözüm olacakki. Bu arada NLS satan bir yer biliyormusunuz? Birde Resif 'in dondurulmuş yemleri.

Resif dondurulmuş yem ıhlamur dere caddesinde mobilyacıların orada pasaj içinde bir akvaryumcu var orda var.

Mandarin, deniz ati gibi canlıları canlı yemle beslemek çok zor çünkü çok fazla yeme ihtiyaçları var. Bu iki canlı da günde en az 12 saat avlanan hayvanlar. Yurtdışında akvaryum üretimi donmuş yem yiyen denizatları var, canlı yem yerine bu atları ve donmuş mysis karidesi getirmek çok daha iyi olur.

Akvaryum doğumlu karidesleri dondrulmuş yeme alıştırmak daha kolay diye biliyorum. Yavruluktan nasıl gelirse öyle devam eder şeklinde heralde :) Yavru aldığımız ve büyütmeyi başardığımız deniz atlarını, artemiadan sonra, gammarus ile karışık dondurulmuş karides versek, daha sonra gammarusu yavaş yavaş azaltsak, böylece dondurulmuş yeme alıştırabilirmiyiz?

Akvaryum doğumlu karidesleri dondrulmuş yeme alıştırmak daha kolay diye biliyorum. Yavruluktan nasıl gelirse öyle devam eder şeklinde heralde :) Yavru aldığımız ve büyütmeyi başardığımız deniz atlarını, artemiadan sonra, gammarus ile karışık dondurulmuş karides versek, daha sonra gammarusu yavaş yavaş azaltsak, böylece dondurulmuş yeme alıştırabilirmiyiz?
karideslerde yem sorunu yaşayan duymadım.kuru yemde alırlar ;)

Deniz atı demek istemiştim. Konu deniz atlarının üretimi ve yavru alımı ile alakalı ;) karidesi yanlış yazmışım, akvaryum doğumlu deniz atı demek istemiştim.

merhaba polyester anahtarlık yapıyorum elinizde ölü denizatları  ve süs balıkları var ise, imalatta kullanılmak üzere alırım. Tel.no 0532 426 4847 

Konu görüntüleyen kullanıcılar