Keşfet

Deniz dünyasına merhabalar...

sedat.ayaz

Yeni Üye
Ad Soyad
Sedat Ayaz
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır bu işlere merak sarmış biri olarak artık yavaş yavaş aranızda bulunmaya yetecek kadar sohbetlerinize eşlik edebilme cesareti içerisindeyim. Küçük bir nano tankta sahibiyim 100lt kadar.? Kocaeli izmit'ten selamlar .herkese mutlu seneler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar sanki denk geldi foruma üye oldum ve tankımda bir kabus gördüm sanki, yardımınıza ihtiyacım var. Bundan 4 ay önce bubble alg sebebi ile ilk tankımı kapatmıştım ve yeni kurulum yapmıştım. O tankımdan kalan conch larin üzerinde az önce yine bubble alg gördüm bundan ben nasıl kurtulacağım beni hobiden soğuttu resmen.

Şu anda kayaların üzerinde herhangi bir oluşum(bubble alg) yok ama daha şimdiden erken bir önlem almam gerektiğini düşünüyorum nasıl bir şey yapabilirim değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

Yorum yapabilmeniz açısından tankımda ki ekipmanlar ve canlılar şöyle;

65×40×40 tank

Tunze 9001 ps

Jebao rw4 dalga motoru

Jbl s50 ısıtıcı

4×24w giesemann t5

Caribsea siyah canlı kum 

13kg Kaya

Canlilar;

1 xs convict tang(kısa süre sonra arkadaşıma vereceğim)

1 midas blenny

1 yellow watchman goby

1 dottyback

1 doktor karides 

1 volcano starfish

5 turbosnail

20 conch

Su değerleri;

Nitrat 20

KH 8

Tuzluluk 1.0024

Sıcaklık 25

Ekli dosyayı görüntüle 41851

Moderatör tarafında düzenlendi:
Maalesef arkadaşlar kayaların  üzerinde de 2 adet bubble alg gördüm acilen müdahale etmem gerekecek bu sorundan en etkin nasıl kurtulabilirim müdahale etmezsem biliyorum 1 ay sonra alg patlaması olacak ve ben tankı yine bozacagim?

Merhaba bir tane emerald crab alsanız yeterli olur. Ben aynı şekilde kurtuldum.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emerald crab birkaç yerde okumuştum denemekte fayda var. İstanbul veya kocaeli de tedarik edebileceğim bir adres önerebilir misiniz. Birde bunu tetikleyen ana sebep ne olabilir 2. Tankımda da bu oldu beni umutsuzluğa sürüklüyor?

Konu görüntüleyen kullanıcılar